NOWOŚCI NA STRONIE
To chyba zależy od porównań. Collateral wysiada przy Insiderze i Gorączce, które w pierwszej chwili przychodzą na myśl. Natomiast Drive trafił na rok 2011, gdzie dobrych filmów (przynajmniej w polskich kinach) było jak na lekarstwo, popatrzmy na konkurencję. Another Year - widziało to chociaż 10 klubowiczów?; Melancholia - padaka; Black Swan - zapewne już wyleciał z głów; Szpieg - też bez szału oceny.

No ale ja się do plebiscytów nie wtrącam, wielu filmów zwykle nie zdążę obejrzeć, a szeregowanie częstokroć różnych gatunków / form mi nie w smak.

EDIT: Des, wyborami może nie, ale niektórymi kategoriami (rekwizyt, połączone kategorie aktorskie, postać) już trochę KMF wychodzi... dziwnie.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
(21-01-2012, 18:15)DUX napisał(a): No coś ty, według Cravena cały świat jebnąl na kolana przed "Drive", a KMF, któremu "walnęło w dekiel" dodatkowo robi mu laskę, wzbudzając WIELKI LOL ;)

1. KMF nie jest całym światem. Sorry to break the news to you pal.

2. "Robi laskę"? "wzbudzając WIELKI LOL"? WTF? Dobrze się czujesz?

Odpowiedz
Drive nie jest przereklamowany, przereklamowana jest ta grecka tragedyjka zwana Pogorzeliskiem. Film z serii gdzie puenta jest niezła i taki Haneke mógłby zdziałać z tym cuda, tyle że niestety panem za to odpowiedzialnym Haneke nie jest i całość okazuje się być irytująco wyegzekwowana. Przecierałem też oczy przy kategorii najlepszy polski film, bowiem Sala samobójców to spokojnie największy szajs jaki w tamtym roku widziałem. Na szczęście wyroki KMF-u jakoś mało mnie interesują :)

Odpowiedz
Widmo na stronie
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
GALADH, gratuluję debiutu na łamach KMF, zarówno recką Dziewczyny, jak i oscarowymi prognozami.

Tylko jedno "ale" - teksty te przesiąknięte są fanbojstwem. Recenzja to po prostu otwarty list miłosny do Finchera, natomiast w tekstach o Oscarach, jak najbardziej poprawnych, pośród oczywistych oczywistości wyróżnia się jedna rzecz - Dziewczyna z tatuażem i liczba jej nominacji wg Ciebie - 8. Czyli co najmniej o 6 za dużo ;)

Takie "fanowskie" podejście do tytułu ma i swoje dobre strony, ale w przypadku filmu, który okazał się niemałym rozczarowaniem, jest to lekką przesadą.

Odpowiedz
Anielski, jesteś tu chyba ostatnią osobą, która powinna krytykować poziom cudzych tekstów :P

Odpowiedz
Cytat:Anielski, jesteś tu chyba ostatnią osobą, która powinna krytykować poziom cudzych tekstów :P

1) Ja nie krytykuję tekstów Galadha, które są przecież okej, tylko zwracam uwagę, że zapałał ślepą miłością do pewnej Dziewczyny ;)

2) A dosranka o tym, że mnie akurat nie wypada (?) komentować cudzych tekstów nie biorę na poważnie. Nie od ciebie :P

Odpowiedz
Cytat:Ja nie krytykuję tekstów Galadha, które są przecież okej, tylko zwracam uwagę, że zapałał ślepą miłością do pewnej Dziewczyny

Odezwał się fanatyk władcy pierścieni który wystawi Hobbitowi 10/10 choćby miał od cholery wad :)
koronex1989

Odpowiedz
Napisałem coś podobnego w temacie o Hobbicie, ale z przymrużeniem oka, poza tym żadna recenzja Hobbita nie powstała. Zresztą w sequelach potraktowałem Dwie Wieże jak należy, czyli z uwzględnieniem wad tego filmu. Chciałeś błysnąć w commencie, ale ci nie wyszło :)

Poza tym, obaj zamiast odnieść się do mojej wypowiedzi i jej zgodności z treścią tekstów Galadha, wbiliście w moją osobę, potwierdzając tylko rzecz oczywistą ;)

Odpowiedz
(23-01-2012, 13:52)Anielski_Pyl napisał(a): Tylko jedno "ale" - teksty te przesiąknięte są fanbojstwem. Recenzja to po prostu otwarty list miłosny do Finchera, natomiast w tekstach o Oscarach, jak najbardziej poprawnych, pośród oczywistych oczywistości wyróżnia się jedna rzecz - Dziewczyna z tatuażem i liczba jej nominacji wg Ciebie - 8. Czyli co najmniej o 6 za dużo ;)

Zawsze przy okazji przewidywań tego typu staram się podkreślać jedną rzecz - to nie jest rzeczywistość oscarowa, jaką sobie wymarzyłem, a taka, jaką wysnuwam w oparciu o prekursorów, trendy w branży itd., to wszystko ma ręce i nogi. Czy to nam się podoba czy też nie, wszystkie znaki na niebie i na ziemi wskazują, że "Dziewczyna z tatuażem" zdobędzie wór nominacji - jeżeli ich liczba zejdzie poniżej 5, to będziemy mieli jedno z największych zaskoczeń oscarowych ostatnich lat. 5 jestem w zasadzie pewien.

Nie wydaje mi się w ogóle, bym brał czyjąkolwiek stronę w tekstach o Oscarach.

Co do recenzji, to nie zaprzeczę. Jestem dumnym fanboy'em. Ale cóż, gdy kochać, to tak samo jak nienawidzić - z pasją. :P Recenzje nadal są dla mnie sporym przedsięwzięciem i staram się tam upchać wyrazy miłości i fakt faktem, że wciąż nie mogę się tego wyzbyć w imię profesjonalizmu. A wypadałoby, choćby dla większej wiarygodności, huh? Wezmę to pod rozwagę kolejnym razem. :) Dzięki za sensowną krytykę, postaram się częściej gościć na łamach - c'mon, wciąż jestem tylko gościem? :(

Postaram się wrzucić jeszcze vol. 3 oscarowy, ale to już w lutym, bliżej samej gali - nt. zwycięzców.

Odpowiedz
Spoko :)

Ja nie tyle krytykowałem Twoje skądinąd dobre teksty, tylko zwróciłem uwagę na emanującą z każdego akapitu miłość autora względem Davida i jego filmu. Sam mam na koncie kilka podobnych "listów miłosnych", więc rozumiem sytuację, przypadkiem jednak Twoja recka zbiegła się z tymi Oscarami i jak zobaczyłem tę ósemkę dla Dziołchy, to mocno się zdziwiłem. Stawiasz na minimum pięć nominacji? Jestem gotów iść o zakład, że tyle nie otrzyma. Tyle że za bardzo nie wiem, o co by się tutaj założyć... :)

Fajnie, że właściwie odczytałeś moje intencje z komentarza. Życzę kolejnych udanych tekstów na łamach strony.

Odpowiedz
(23-01-2012, 22:41)Anielski_Pyl napisał(a): Stawiasz na minimum pięć nominacji? Jestem gotów iść o zakład, że tyle nie otrzyma.

Film otrzymał pięć nominacji. :)

Odpowiedz
Fiu, dobrze, że się jednak o nic nie założyliśmy :)

Mara, zdjęcia - zasłużone nominacje i jak najbardziej spodziewane. Pozostałe trzy to już duperele :P

Odpowiedz
Recenzja filmu "Rzeź":
http://www.film.org.pl/prace/rzez.html
Autor: KELLEY

Recenzja filmu "Czas wojny":
http://www.film.org.pl/prace/czas_wojny.html
Autor: DUX
"It's alive!"

Odpowiedz
Uwzięliście się na to 8/10 dla "Rzezi" wszyscy, nie rozumiem dlaczego skoro ten film w żadnym wypadku nie jest wart więcej niż 7.5 :P

Odpowiedz
Recenzja filmu "Muppety":
http://www.film.org.pl/prace/muppety.html
Autor: TOMASHEC

Artykuł "SpongeBob KanciastoPorty":
http://www.film.org.pl/prace/spongebob/index.html
Autor: DUX
"It's alive!"

Odpowiedz
Fajny tekscior fana lalek i zajebsite przypomnienie zajebistosci Kanciastoportego, ktory jest fenomenalny

Odpowiedz
Kanciastoporty jest nie do zdarcia - ostatnio znów w niedzielny poranek trafiliśmy na dwa odcinki w TVP1, w jednym z nich SpongeBob został superbohaterem, tzn. chciał nim zostać, ale prawdziwi superbohaterowie go splawiali, aż w końcu zostawili go w knajpie przy maszynie grającej, szukającego ich ulubionej piosenki. Oni dawno wyszli, SpongeBob po godzinie wrócił do stolika, i nie zwracając uwagi na to, że już dawno ich nie ma, mówi: "Znalazłem, ale to jakiś remiks" <rotfl>.
"It's alive!"

Odpowiedz
tekst o SpongeBobie prawie jak topic na filmwebie z cyklu 'wasz ulubiony motyw z filmu'. na co komu wyliczanka scen, które rozśmieszyły autora? bo poza tym tekst praktycznie nic sobą nie prezentuje :)

Odpowiedz
Recenzja filmu "Idy marcowe":
http://www.film.org.pl/prace/idy_marcowe.html
Autor: FIDEL
"It's alive!"

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon