Lord Snow
Liczba postów: 2,983
Liczba wątków: 8
To chyba zależy od porównań. Collateral wysiada przy Insiderze i Gorączce, które w pierwszej chwili przychodzą na myśl. Natomiast Drive trafił na rok 2011, gdzie dobrych filmów (przynajmniej w polskich kinach) było jak na lekarstwo, popatrzmy na konkurencję. Another Year - widziało to chociaż 10 klubowiczów?; Melancholia - padaka; Black Swan - zapewne już wyleciał z głów; Szpieg - też bez szału oceny.
No ale ja się do plebiscytów nie wtrącam, wielu filmów zwykle nie zdążę obejrzeć, a szeregowanie częstokroć różnych gatunków / form mi nie w smak.
EDIT: Des, wyborami może nie, ale niektórymi kategoriami (rekwizyt, połączone kategorie aktorskie, postać) już trochę KMF wychodzi... dziwnie.
21-01-2012, 21:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-01-2012, 21:02 przez wujo444.)
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
(21-01-2012, 18:15)DUX napisał(a): No coś ty, według Cravena cały świat jebnąl na kolana przed "Drive", a KMF, któremu "walnęło w dekiel" dodatkowo robi mu laskę, wzbudzając WIELKI LOL ;)
1. KMF nie jest całym światem. Sorry to break the news to you pal.
2. "Robi laskę"? "wzbudzając WIELKI LOL"? WTF? Dobrze się czujesz?
21-01-2012, 21:04
Stały bywalec
Liczba postów: 10,418
Liczba wątków: 5
Drive nie jest przereklamowany, przereklamowana jest ta grecka tragedyjka zwana Pogorzeliskiem. Film z serii gdzie puenta jest niezła i taki Haneke mógłby zdziałać z tym cuda, tyle że niestety panem za to odpowiedzialnym Haneke nie jest i całość okazuje się być irytująco wyegzekwowana. Przecierałem też oczy przy kategorii najlepszy polski film, bowiem Sala samobójców to spokojnie największy szajs jaki w tamtym roku widziałem. Na szczęście wyroki KMF-u jakoś mało mnie interesują :)
21-01-2012, 21:45
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Widmo na stronie
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
22-01-2012, 00:23
Gotham Savior
Liczba postów: 1,253
Liczba wątków: 9
GALADH, gratuluję debiutu na łamach KMF, zarówno recką Dziewczyny, jak i oscarowymi prognozami.
Tylko jedno "ale" - teksty te przesiąknięte są fanbojstwem. Recenzja to po prostu otwarty list miłosny do Finchera, natomiast w tekstach o Oscarach, jak najbardziej poprawnych, pośród oczywistych oczywistości wyróżnia się jedna rzecz - Dziewczyna z tatuażem i liczba jej nominacji wg Ciebie - 8. Czyli co najmniej o 6 za dużo ;)
Takie "fanowskie" podejście do tytułu ma i swoje dobre strony, ale w przypadku filmu, który okazał się niemałym rozczarowaniem, jest to lekką przesadą.
23-01-2012, 13:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2012, 13:55 przez Anielski_Pyl.)
Captain Skullet
Liczba postów: 20,429
Liczba wątków: 128
Anielski, jesteś tu chyba ostatnią osobą, która powinna krytykować poziom cudzych tekstów :P
23-01-2012, 13:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2012, 14:01 przez Gieferg.)
Gotham Savior
Cytat:Anielski, jesteś tu chyba ostatnią osobą, która powinna krytykować poziom cudzych tekstów :P
1) Ja nie krytykuję tekstów Galadha, które są przecież okej, tylko zwracam uwagę, że zapałał ślepą miłością do pewnej Dziewczyny ;)
2) A dosranka o tym, że mnie akurat nie wypada (?) komentować cudzych tekstów nie biorę na poważnie. Nie od ciebie :P
23-01-2012, 14:06
Stały bywalec
Liczba postów: 851
Liczba wątków: 7
Cytat:Ja nie krytykuję tekstów Galadha, które są przecież okej, tylko zwracam uwagę, że zapałał ślepą miłością do pewnej Dziewczyny
Odezwał się fanatyk władcy pierścieni który wystawi Hobbitowi 10/10 choćby miał od cholery wad :)
koronex1989
23-01-2012, 14:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2012, 14:12 przez koronex1989.)
Gotham Savior
Napisałem coś podobnego w temacie o Hobbicie, ale z przymrużeniem oka, poza tym żadna recenzja Hobbita nie powstała. Zresztą w sequelach potraktowałem Dwie Wieże jak należy, czyli z uwzględnieniem wad tego filmu. Chciałeś błysnąć w commencie, ale ci nie wyszło :)
Poza tym, obaj zamiast odnieść się do mojej wypowiedzi i jej zgodności z treścią tekstów Galadha, wbiliście w moją osobę, potwierdzając tylko rzecz oczywistą ;)
23-01-2012, 14:22
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2012, 14:27 przez Anielski_Pyl.)
Dużo pisze
Liczba postów: 641
Liczba wątków: 3
(23-01-2012, 13:52)Anielski_Pyl napisał(a): Tylko jedno "ale" - teksty te przesiąknięte są fanbojstwem. Recenzja to po prostu otwarty list miłosny do Finchera, natomiast w tekstach o Oscarach, jak najbardziej poprawnych, pośród oczywistych oczywistości wyróżnia się jedna rzecz - Dziewczyna z tatuażem i liczba jej nominacji wg Ciebie - 8. Czyli co najmniej o 6 za dużo ;)
Zawsze przy okazji przewidywań tego typu staram się podkreślać jedną rzecz - to nie jest rzeczywistość oscarowa, jaką sobie wymarzyłem, a taka, jaką wysnuwam w oparciu o prekursorów, trendy w branży itd., to wszystko ma ręce i nogi. Czy to nam się podoba czy też nie, wszystkie znaki na niebie i na ziemi wskazują, że "Dziewczyna z tatuażem" zdobędzie wór nominacji - jeżeli ich liczba zejdzie poniżej 5, to będziemy mieli jedno z największych zaskoczeń oscarowych ostatnich lat. 5 jestem w zasadzie pewien.
Nie wydaje mi się w ogóle, bym brał czyjąkolwiek stronę w tekstach o Oscarach.
Co do recenzji, to nie zaprzeczę. Jestem dumnym fanboy'em. Ale cóż, gdy kochać, to tak samo jak nienawidzić - z pasją. :P Recenzje nadal są dla mnie sporym przedsięwzięciem i staram się tam upchać wyrazy miłości i fakt faktem, że wciąż nie mogę się tego wyzbyć w imię profesjonalizmu. A wypadałoby, choćby dla większej wiarygodności, huh? Wezmę to pod rozwagę kolejnym razem. :) Dzięki za sensowną krytykę, postaram się częściej gościć na łamach - c'mon, wciąż jestem tylko gościem? :(
Postaram się wrzucić jeszcze vol. 3 oscarowy, ale to już w lutym, bliżej samej gali - nt. zwycięzców.
23-01-2012, 22:18
Gotham Savior
Spoko :)
Ja nie tyle krytykowałem Twoje skądinąd dobre teksty, tylko zwróciłem uwagę na emanującą z każdego akapitu miłość autora względem Davida i jego filmu. Sam mam na koncie kilka podobnych "listów miłosnych", więc rozumiem sytuację, przypadkiem jednak Twoja recka zbiegła się z tymi Oscarami i jak zobaczyłem tę ósemkę dla Dziołchy, to mocno się zdziwiłem. Stawiasz na minimum pięć nominacji? Jestem gotów iść o zakład, że tyle nie otrzyma. Tyle że za bardzo nie wiem, o co by się tutaj założyć... :)
Fajnie, że właściwie odczytałeś moje intencje z komentarza. Życzę kolejnych udanych tekstów na łamach strony.
23-01-2012, 22:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2012, 22:42 przez Anielski_Pyl.)
Dużo pisze
Liczba postów: 641
Liczba wątków: 3
(23-01-2012, 22:41)Anielski_Pyl napisał(a): Stawiasz na minimum pięć nominacji? Jestem gotów iść o zakład, że tyle nie otrzyma.
Film otrzymał pięć nominacji. :)
24-01-2012, 15:59
Gotham Savior
Fiu, dobrze, że się jednak o nic nie założyliśmy :)
Mara, zdjęcia - zasłużone nominacje i jak najbardziej spodziewane. Pozostałe trzy to już duperele :P
24-01-2012, 16:40
Stały bywalec
Liczba postów: 4,277
Liczba wątków: 61
"It's alive!"
24-01-2012, 22:12
Stały bywalec
Liczba postów: 1,858
Liczba wątków: 48
Uwzięliście się na to 8/10 dla "Rzezi" wszyscy, nie rozumiem dlaczego skoro ten film w żadnym wypadku nie jest wart więcej niż 7.5 :P
24-01-2012, 22:28
Stały bywalec
Recenzja filmu "Muppety":
http://www.film.org.pl/prace/muppety.html
Autor: TOMASHEC
Artykuł "SpongeBob KanciastoPorty":
http://www.film.org.pl/prace/spongebob/index.html
Autor: DUX
"It's alive!"
01-02-2012, 12:23
VIP
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 292
Fajny tekscior fana lalek i zajebsite przypomnienie zajebistosci Kanciastoportego, ktory jest fenomenalny
01-02-2012, 20:57
Stały bywalec
Kanciastoporty jest nie do zdarcia - ostatnio znów w niedzielny poranek trafiliśmy na dwa odcinki w TVP1, w jednym z nich SpongeBob został superbohaterem, tzn. chciał nim zostać, ale prawdziwi superbohaterowie go splawiali, aż w końcu zostawili go w knajpie przy maszynie grającej, szukającego ich ulubionej piosenki. Oni dawno wyszli, SpongeBob po godzinie wrócił do stolika, i nie zwracając uwagi na to, że już dawno ich nie ma, mówi: "Znalazłem, ale to jakiś remiks" <rotfl>.
"It's alive!"
01-02-2012, 21:36
Nowy
Liczba postów: 232
Liczba wątków: 0
tekst o SpongeBobie prawie jak topic na filmwebie z cyklu 'wasz ulubiony motyw z filmu'. na co komu wyliczanka scen, które rozśmieszyły autora? bo poza tym tekst praktycznie nic sobą nie prezentuje :)
02-02-2012, 17:31
Stały bywalec
"It's alive!"
04-02-2012, 09:54
|