15-03-2012, 01:27
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
Też jestem na nie - dużym plusem wyglądu KMFu była jak dotychczas oryginalność, charakterystyczny wygląd i jednolitość. A teraz wchodzę i mam kolejny portal, jakich wiele, a wszystko szare i nie idzie się w tym połapać. Ech
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 15-03-2012, 01:37
Mnie też, jest ok. Tylko trochę ją skróćcie, niepotrzebnie milion linków do starszych tekstów. A fiolet się średnio zgrywa z szarym, a jest w 3 miejscach, dziwnie.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 15-03-2012, 01:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-2012, 01:43 przez wujo444.) (15-03-2012, 01:42)wujo444 napisał(a): A fiolet się średnio zgrywa z szarym, a jest w 3 miejscach, dziwnie. aż się boję spytać jaką masz skórkę forum :P
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 15-03-2012, 01:47
A jest inna niż standardowa? Jednak trochę inne tony, czarne otoczenie, więcej tego fioletu i jest ok, a na stronie... Fioletowy tekst na szarym tle jest lekko niewyraźny w mniejszych czcionkach.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 15-03-2012, 01:50
Moi drodzy, przez lata trzymałem się pazurami starej, oldskoolowej, mojej ukochanej, archaicznej wersji strony, którą z pieczołowitością aktualizowałem niemal codziennie. Niestety, strona zrobiła się przestarzała, za duża wagowo, odstająca od jakichkolwiek dzisiejszych standardów internetowych. Z dnia na dzień przybywało tez przy niej pracy - dla obróbkowiczów to godziny ślęczenia nad ręcznymi obróbkami w HTML, dla mnie codzienne aktualizacje, dziobanie w htmlu po 30-50 minut DZIENNIE przez 13 lat może dać w kośc uwierzcie mi. Powoli zaczęło nam zaglądac w oczy widmo... braku rąk do pracy, obróbkowicze byli i wciąż są zasypywani tekstami do obróbki, a ja musiałem kolejne teksty dodawać na główną, do odpowiednich działow itd - żmudna codzienna dłubanina, która powoli zaczynała mnie przerastać. Zarówno ja jak i obróbkowicze woleliby skupić się na pisaniu na stronę, a nie na siedzeniu w HTMLu, więc nowa strona główna jest po części ratunkiem dla nas, dla naszego czasu. Teraz każdy klubowicz i co bardziej zaufany gościnny recenzent (i oczywiście stali współpracownicy) będą mogli SAMI bez niczyjej pomocy wrzucać swoje teksty na stronę KMF. Nie będzie kolejek, nie będzie czekania na obróbki, a później czekania aż Dux wrzuci nowy tekst na stronę. Będzie wszystkim łatwiej, do nowej strony się powoli wszyscy przyzwyczaimy, jest ona nie tylko zmianą wyglądu i interfejsu na lepsze, jest też ratunkiem i szansą na to, że KMF stanie się w pewien sposób samograjem, bezobsługową maszyną, która zacznie żyć własnym życiem i tętnić nim. Wszystkie wasze uwagi będziemy skrupulatnie notować, wszelkie poprawki możliwe do wprowadzenia będziemy wprowadzać, ale na pewno do starej strony już nie wrócimy, tak jak FSO nie powróci do produkcji Poloneza, który kiedyś przecież tez był zajebistym autem. Dziękujemy za to, że byliście z nami przez 13 lat i mamy nadzieję, że nowa strona nie spowoduje, że nas opuścicie, bo niby czemu, przecież to wciąż my, tylko w nowych szatach ;)
"It's alive!"
15-03-2012, 01:51
Super, że udało się proces zakończyć sukcesem, choć będzie trochę dziko, bo w tej formie czytałem Was przez siedem lat :) Chciałem w tym momencie to obadać, ale strona dostała epilepsji i nici z dziewiczego wejścia :/
15-03-2012, 02:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-2012, 02:03 przez Anielski_Pyl.) (15-03-2012, 01:51)DUX napisał(a): więc nowa strona główna jest po części ratunkiem dla nas, dla naszego czasu. Żeby nie było - nie czepiam się funkcjonalności, bo sam dopiero co jestem po przesiadce i jest to zmiana jedynie na lepsze. Ale kurka, wygląda można było zostawić w starym stylu lub chociaż jak najbardziej podobnym do starej wersji. Bo w tej chwili KMF straciło swój charakter. Cytat:Teraz każdy klubowicz i co bardziej zaufany gościnny recenzent (i oczywiście stali współpracownicy) będą mogli SAMI bez niczyjej pomocy wrzucać swoje teksty na stronę KMF. czyli jest szansa, że w końcu będą te aktualizacje (a także, że dział przeżyje)? ;) Aha, Dux, jeszcze jedna sprawa - taka drobnostka wiesz, wspominam o tym tylko od X lat, ale ekhm SZARE LITERY NA SZARYM TLE
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 15-03-2012, 02:05
Wyczyść pamięć przeglądarki.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
15-03-2012, 12:44
Wyczyściłem pamięć przeglądarki i nadal nie widzę strony KMFu. Dlaczego wszystko wokół torpeduje mi Chroma?
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 15-03-2012, 13:25 (15-03-2012, 01:27)Perfik napisał(a): Stara strona śmierdziała już lekko latami 90., ... I właśnie to było fajne. Wyglądała staroszkolnie. (15-03-2012, 01:37)Mefisto napisał(a): ... A teraz wchodzę i mam kolejny portal, jakich wiele, a wszystko szare i nie idzie się w tym połapać. Ech O to, to.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 15-03-2012, 13:25
Wszelkie wyjaśnienia w sprawie przejścia ze startoświeckiego portalu na portal nowoczesny, złożyłem kilka postów wcześniej. Niestety, nie wrócimy do starej strony i wszyscy musimy się z tym pogodzić - powody takiego obrotu spraw znacie i macie dwa wyjścia, przestać nas czytac, bo zmieniliśmy szate graficzną i "silnik strony" by KMF PRZETRWAŁ, lub zaakceptować nasze decyzje (decyzje naprawde PRZEMYŚLANE, do których zmusiła nas rzeczywistość a nie pęd za kasą czy modą) i pozostać z nami, przyzwyczajając się razem z nami do nowych okoliczności. Jeśli przyszłość okaże się na tyle okrutna, że nie będziemy w stanie z własnych kieszeni finansowac istnienia klubu (opłaty za domeny i serwery), staniemy też być może przed widmem zamieszczenia na stronie reklam - jeśli od tego będzie zależało nasze dalsze być albo nie być trzeba będzie to zrobić tracąc ostatni przyczułek wyróżniający nas z miliona innych stron, ale na chwile obecną jest to jednak baaardzo odległa przyszłość, gdyż bez konsekwencji finansowych możemy zwiększyć ilość odwiedzin strony ponad dwukrotnie ;). Wracając do strony, komentujcie, krytykujcie, oceniajcie, ale zawsze miejcie na uwadze nasze obszerne wyjaśnienia i to, że nie zmieniliśmy strony bo nam się nudziło :).
"It's alive!"
15-03-2012, 14:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-2012, 14:02 przez DUX.)
Kiedy się wchodzi z przedrostkiem "www" w adresie portalu, to shit się dzieje jakiś. Bez www jest ok.
15-03-2012, 14:29
Wiemy wiemy, jest jeszcze kilka drobiazgów do poprawienia, problem z www czy index.html do nich należy. Pracujemy nad tym.
"It's alive!"
15-03-2012, 14:33
Gratluję zmiany szaty i panelu ;) Wiem, że dla czytelników może być to ciężkie, ale wiadomo - o drugiej stronie wszyscy łapią drugi oddech.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
15-03-2012, 14:35
Mi wygląd strony się podoba, trzy, cztery dni i się przyzwyczaję :)
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 15-03-2012, 15:57
Okej, w moim wypadku wyczyszczenie ciastek pomogło - strona wczytuje się jak należy.
15-03-2012, 19:06
Na razie ograniczę się do komentarza obrazkowego:
![]() Jutro wejdę na stronę ponownie i jeśli nic się w moich odczuciach nie zmieni, napiszę co konkretnie nie gra. 15-03-2012, 20:59 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,771 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,416 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,192 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
![[Obrazek: glozell1.gif]](http://img594.imageshack.us/img594/7241/glozell1.gif)
![[Obrazek: face.jpg]](http://www.film.org.pl/dux/face.jpg)