NOWOŚCI NA STRONIE
2 uwagi odnośnie postaci cyfrowych

a) Gollum - serio? Przecież Serkis sam siebie zabił Cezarem, a patrząc dziś na Golluma - cóż, postarzał się ostro...
b) Niektóre opisy mogłyby być krótsze - jak człowiek widzi 50 akapitów o czymś, co powinno zmieścić się w dwóch, to się mocno odechciewa czytania

aha, i szkoda że przy King Kongu zabrakło jakichś upiększeń graficznych, jak przy innych postaciach
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Cytat:jak człowiek widzi 50 akapitów o czymś, co powinno zmieścić się w dwóch, to się mocno odechciewa czytania

To nie czytaj. Ludzie poświęcili na to czas i pracę, a jak jesteś za leniwy, żeby to czytać, to chociaż takich bzdur nie pisz.

Cytat:a patrząc dziś na Golluma - cóż, postarzał się ostro...

Wcale nie ostro.

Odpowiedz
Mefisto, posiadasz niezwykłą zdolność permanentnego narzekactwa. Można na ciebie liczyć zawsze i wszędzie :|

Odpowiedz
Cytat:Eh, odezwał się jeden z tych "artystów", dla których dwie kreski na kartce i szklanka z moczem, to powody do wewnętrznego szczytowania.

Jak dobrze mnie znasz.

Chodzi mi o pewną przejrzystość. Optimus cierpi na to samo, co zwiastun nowego Total Recall i 90% innych współczesnych s-f: za dużo cgi-gówna. Tyle tego naraz wpakowali na ekran, że nie wiadomo, na co patrzeć. Całość wygląda jak góra śmieci - nie wiadomo gdzie się zaczyna, a gdzie kończy. Zero estetyki.

Odpowiedz
(28-03-2012, 20:10)Anielski_Pyl napisał(a): Ludzie poświęcili na to czas i pracę

LOL, a co to za argument w ogóle?
Zresztą weź spójrz choćby na ostatnie plebiscyty, gdzie było zwięźle i na temat, bez opisów w stylu "Cezar to małpa. Biega po drzewach".

(28-03-2012, 20:54)desjudi napisał(a): Mefisto, posiadasz niezwykłą zdolność permanentnego narzekactwa.

Skoro tak nazywasz luźne uwagi odnośnie tekstów na stronie, mogę je zacząć zlewać całkowicie :)

Odpowiedz
Cytat:Ludzie poświęcili na to czas i pracę

O, nie zauważyłem, że Basia Białowąs zaczęła udzielać się na forum.:)

Odpowiedz
Nigga, pliz.
Można zwieźle i na temat, ale można i dokładniej uzasadnić wybór, tym bardziej, jeśli ma się wiele fajnego do przekazania (jak Mittron w swych opisach użytych efektów, według mnie bardzo interesujących, o ile ktoś jest zainteresowany fx)

Odpowiedz
Bitch, please - tu nie chodzi, o zwięźle, niezwięźle, ale o coś takiego, jak:
a) korekta
b) atrakcyjność pióra

z całym szacunkiem dla Mittrona, ale Adi z niego żaden, przez co wychodzi syndrom Tarkowskiego

Odpowiedz
Ale jaja, ten plebiscyt to świetny dowcip:) Uśmiałem się po pachy:P
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
bardzo merytoryczna uwaga, Danus.

Odpowiedz
Des, po co dajesz się wciągać w dyskusję, w której z góry stoisz na przegranej pozycji?
"It's alive!"

Odpowiedz
ja się w dyskusję nie wciągam, bo tu nie ma jakiejkolwiek dyskusji :)

Odpowiedz
Widzę, że pojawił się SUPLEMENT do najlepszych postaci cyfrowych.

Czytając opis Dr Ross by Rinzler, musiałem posiłkować się google, skąd ta pani pochodzi. I wyszło, że z Final Fantasy: The Spirits Within :) Warto to dopisać.

Odpowiedz
Faktycznie, mój błąd :/ dla laika w temacie SF postać mało znana. Ale że dla Ciebie? Tu mnie zaskoczyłeś:)

Odpowiedz
Oj, to FF oglądałem jakoś na Canal+ w roku... 2004 :) Nie mogłem więc cizi spamiętać.

Odpowiedz
Dr Ross nie powinna się imo znaleźć nawet w suplemencie, jeśli już ktoś z Final Fantasy miałby zostać uwzględniony, to wyłącznie doktorek który jako jedyny z całego filmu przypominał człowieka.

Poza tym uważam że powinniście uwzględnić również filmy animowane, postać cyfrowa to postać cyfrowa, taki ranking bez Wall-Eego, Rango czy głównych bohaterów Toy Story to żaden ranking. Brak Yody też razi, nawet w suplemencie, zwłaszcza że znalazło się miejsce dla trolli co uznaję za zapowiedź 1-kwietnia ;)

Odpowiedz
Założeniem rankingu było to, że NIE braliśmy pod uwagę postaci cyfrowych z filmów animowanych. Jeżeli z takim założeniem nasz ranking to dla Ciebie żaden ranking, może nam być jedynie przykro, że nie spełniliśmy Twoich oczekiwań.
"It's alive!"

Odpowiedz
(30-03-2012, 11:15)DUX napisał(a): Założeniem rankingu było to, że NIE braliśmy pod uwagę postaci cyfrowych z filmów animowanych.
Skoro tak to ok, ale można by to zaznaczyć we wstępie :)

Odpowiedz
OK, wracamy do dobrej tradycji informowania o nowościach na stronie :)

Pierwsza recenzja zamknięcia trylogii o Batmanie, mojego autorstwa:
http://film.org.pl/r/recenzje/mroczny-rycerz-powstaje-11773/

I druga recenzja, tym razem gościnna, wrzucona dzisiaj z samego rana, autorstwa Jakuba Koisza.
http://film.org.pl/r/recenzje/mroczny-rycerz-powstaje-2-11789/

Odpowiedz
A jutro premiera 50 prawd o TDKR :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon