NOWOŚCI NA STRONIE
No niestety, dźwięk rzezczywiście jest do dupy. W następnym odcinku będzie to poprawione (jak ktos ma jakieś rady, to zapraszam na PW :)). Niestety, ani moja komórka, ani Kuby nie nagrywa tak ładnie dźwięku.

Odpowiedz
Tak ładnie, jak w tym filmiku? ;-) Nie wierzę!
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku"
https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści

Odpowiedz
Wierz mi, ze to najlepsze, co dalo nam sie osiągnąć przy tej partyzantce :)

[Obrazek: 197270_488230451199265_922278988_n.jpg]

Odpowiedz
Ten filmik totalnie zburzył moje wyobrażenie o Mr Crov - miałem go za rozsądnego, intelygentnego młodego człowieka ze świetlaną przyszłością, a teraz... :(
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
W tym programie to Kuba jest rozsądnym, inteligentnym młodym człowiekiem, a ja promuje kokainę.

Odpowiedz
a, to w porządku
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Dla mnie super, poproszę o więcej :)

Odpowiedz
Jedna sprawa: podłóżcie jakąś cichą muzyczkę w tło, bo bez tego ogląda się dziwnie.

Odpowiedz
I przy okazji może zakryje szumy, bo wątpię, by udało Wam się je całkowicie usunąć bez straty jakości dźwięku. Chyba, że coś się zjebało po prostu.
- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer.

Odpowiedz
(29-10-2012, 01:46)Crov napisał(a): Niestety, ani moja komórka, ani Kuby nie nagrywa tak ładnie dźwięku.
Kij z jakością jako taką, czy tylko u mnie dźwięk jest tylko w lewym głośniku?

Odpowiedz
Istnieje taka możliwość. Szumów tego typu nie powinno być już w następnym odcinku. Wyeliminujemy to w dość prosty sposób - używając prawdziwego mikrofonu, a nie takiego "kija od miotły" :)

Trzeba było zerwać plaster i zrobić pierwszy krok, w końcu najlepiej uczy się na błędach (dlatego w następnym odcinku zobaczycie mnie bez ręki - okazało się wczoraj, że saper ze mnie żaden!). Mam nadzieje, że wszyscy, którzy zrazili się jakością dźwięku (a jest pewnie takich osób wiele) zerkną przynajmniej na odcinek drugi. ;)

Odpowiedz
Jak dla mnie bardzo fajne, oglądałem z przyjemnością :). Tylko nie wiem, po co się czepiasz tej teorii, Crov, skoro nie tłumaczysz właściwie, dlaczego Ci się nie podoba. Bo wygląda to mniej więcj tak:

- Crov, dlaczego nie lubisz fanowskiej teorii na temat Bonda?
- BO KOMIKSY!!!!1111

;)
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Widmo Crova w realu.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(29-10-2012, 21:01)Motoduf napisał(a): Jak dla mnie bardzo fajne, oglądałem z przyjemnością :). Tylko nie wiem, po co się czepiasz tej teorii, Crov, skoro nie tłumaczysz właściwie, dlaczego Ci się nie podoba. Bo wygląda to mniej więcj tak:

- Crov, dlaczego nie lubisz fanowskiej teorii na temat Bonda?
- BO KOMIKSY!!!!1111

;)
To prawda. Ale ja nie jestem od bycia merytorycznym, tylko popisywania się umiejętnością ruszania: tj. przyjemniej powiedzieć, że nie lubie tej teorii i wyśmiać jej zwolenników, niż powiedzieć coś konkretnego. ;) Inna sprawa, że moja mina po tym, jak opisujemy z Kubą tę teorię mówi chyba dość dużo - tj. że ta teoria wydaje mi się zwyczajnie absurdalna. :)
(29-10-2012, 21:07)Lawrence napisał(a): Widmo Crova w realu.
SKĄD WIEDZIALES! Jest kilometr od nas!

Odpowiedz
a tymczasem borem lasem o Bondzie ćwikającym amfę, czyli o MOONRAKERZE Iana Fleminga.

Odpowiedz
Moto, ale wg mnie to dobry trop - komiksy poradziły sobie z czasowym relatywizmem, Bond po prostu kontynuuje tę tradycję. Nie robi sobie nic z czasu, bo jest komencikiem do tego, że pewne legendy albo długo umierają, albo nie umrą nigdy.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
Nie znam się niestety za bardzo na komiksach, ale z tego, co wiem, tam wygląda to nieco inaczej, choćby na przykładzie Batmana - poszczególni twórcy biorą sobie postać i rozwijają ją w kierunku, który im się podoba. W jednej wizji Bruce Wayne chyba nawet pojawiał się w czasach prehistorycznych, a w innej był podstarzyłym mentorem dla młodego obrońcy miasta (popraw mnie, jeśli się mylę, proszę :). Więc jest jakąś ideą, legendą, która - tak jak piszesz - nie umiera nigdy. A w serii o Bondzie nie ma przecież takiej swobody, zawsze dzieje się to w czasach współczesnych i zawsze tę współczesność jakoś komentuje, zawsze Bond jest w pewnym sensie przez nią ograniczony. Dlatego w tym wypadku nie do końca taką teorię kupuję :)

Odpowiedz
Nie, Batman i superbohaterowie też dzieją się w czasach współczesnych przecież. Jasne, są poboczne historie osadzone gdzie indziej, ale te mainstreamowe superbohaterskie historie zawsze dzieją się współcześnie - Spider-Man chodził do liceum czy na studia, kiedy były lata 60-te, ale ciągle ma 20-pare lat w 2012 roku.

Odpowiedz
Ok, no to pewnie też nie mam argumentów :). Po prostu lubię, jak coś można ułożyć w sensowną całość, a ta teoria wydaje mi się zgrabna i pomysłowa.

Odpowiedz
Cytat:Spider-Man chodził do liceum czy na studia, kiedy były lata 60-te, ale ciągle ma 20-pare lat w 2012 roku.

Wcale nie. Zależy od serii. Bohaterowie też się starzeją, ale uniwersum jest tak często resetowane, że to nie ma znaczenia. W przypadku głównej serii Spidermana, ciągniętej w miarę spójnie, Peter też się starzeje. Zaczynał jako 17-latek, teraz ma ponad 30 lat.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon