NOWOŚCI NA STRONIE
"Louie" to spoko serial, ale prawdziwa bomba to jego wcześniejsze dokonanie - "Lucky Louie" - dla mnie najlepszy obok "Eastbound and Down" serial komediowy na świecie.

Odpowiedz
"Krótkie intro, w którym słychać wesoły kawałek „Brother Louie” Modern Talking"

Hmm? : )
No i urywek o cameo bym troszkę skrócił, żeby nie popsuć co poniektórym niespodzianki.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
dokładnie, HELOŁ! :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Lp2qcCrdBLA[/youtube]

Odpowiedz
Dokładnie, przecież w intro leci to:

;)

Odpowiedz
(01-11-2012, 04:49)Mefisto napisał(a): Sorry, ale dla mnie to już podpada pod uprzedzenia. Skoro M, postać przez lata kojarzona, tylko z męskim członkiem obsady, a przy tym znacznie ważniejsza od Moneypenny, może stać się nagle kobietą, to nie widzę powodu, by piętnować zmianę koloru skóry i jakiejś tam sekretareczki, z którą Bond sobie flirtował od czasu do czasu (i której w kilku ostatnich filmach w ogóle nie było). Faktycznie, seria idzie tym do przodu, że hej! :D
Faktycznie - zapomniałem wspomnieć, że jestem rasistą, a całe dzieciństwo spędziłem na biciu gumowych Murzynów w swoim pokoju.
Ale czy ja piętnuję? Ja tylko zauważam zmianę i uwzględniam ją w ogólnym spojrzeniu na film Mendesa. Wydaje mi się, że ma ona znaczenie i że jest świadoma, tyle. Spójrz na to z tej strony: Mendes równie dobrze mógł dać tę rolę jakiejś białej aktorce, a dał czarnej. Bo co, bo Naomie Harris urzekła go swoją grą? Przecież nie tylko.

(01-11-2012, 04:49)Mefisto napisał(a): Dopiero co napisałeś w innym temacie, że Joker chce skompromitować Batmana. Sorry, ale dla mnie to nie jest równie czystej zemście - zwłaszcza, że Joker mówi Batmanowi wprost, że to tylko gierka i że on bez niego żyć nie może, bo się wzajemnie uzupełniają
"Jesteśmy jak dwa ostatnie szczury, ja i ty, James" - czy jakoś tak.
No i Silva oprócz tego, że chce się zemścić jest też "lustrem, w którym odbijają się główni bohaterowie, swoistym moralnym papierkiem lakmusowym, wprowadzającym pierwiastek niepewności do świata utartych wartości" - jest tym dlatego, że udowadnia M jej grzechy; podobnie jak Joker próbuje udowodnić mieszkańcom Gotham ich grzechy albo sprawić, żeby ich mroczna strona zwyciężyła nad dobrą. Nie wiem już jak mam to jaśniej wyjaśnić :) To, że Silva się mści, a Joker nie nie ma tu żadnego znaczenia. Funkcja obydwu postaci jest podobna.

Odpowiedz
(06-11-2012, 00:29)Rodia napisał(a): Mendes równie dobrze mógł dać tę rolę jakiejś białej aktorce, a dał czarnej. Bo co, bo Naomie Harris urzekła go swoją grą? Przecież nie tylko.

A nie zagrała dobrze? Wg mnie tak i czuć było chemię. Wg mnie Mendes ostatnie na co patrzył, to jej kolor skóry. Prędzej kupię opcje, że mu po prostu chlapnęła laskę :>
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
W międzyczasie:
MIŁOŚĆ Haneke w recenzji zachwyconego Motodufa

ASTERIX I OBELIX: W TAJNEJ SŁUŻBIE JEJ KRÓLEWSKIEJ MOŚCI zrecenzowane przez Ciuńka

NA ZAWSZE LAURENCE Xaviera Dolana w gościnnej recenzji

ANGST, o którym pisze Motoduf

Recenzja wydania blu-ray LIVE AND LET DIE IN LA obejrzanego przez Mefisto

Recka soundtracków do NIEZNISZCZALNYCH JEDEN i DWA przesłuchanych przez Mefisto

Odpowiedz
Czy tylko mi kompletnie nie podoba się przerobienie recek soundtracków na modłę reszty strony? Uważam, że powinien on zostać pozostawiony sam sobie - raz dla spójności (ponad 950 recek i nagle 3 kompletnie inne), a dwa dla braku takich kwiatków, jak górna ocena, która jakimś dziwnym trafem została dziwacznie przerobiona ze skali piątkowej na dziesiątkową (i to mylnie, bo wszystkie te płyty miały w tamtej skali tą samą notę, a tu one się różnią). WTF? No i na przyszłość wolałbym jednak zostać zawczasu powiadomiony o podobnej zmianie...

Odpowiedz
(06-11-2012, 18:39)Mefisto napisał(a): Czy tylko mi
Tak.

Odpowiedz
Trudno. Biorąc jednak pod uwagę, że i tak tylko ja tam pisuję, to mam jakieś 90% akcji :P

Odpowiedz
(06-11-2012, 18:39)Mefisto napisał(a): Czy tylko mi kompletnie nie podoba się przerobienie recek soundtracków na modłę reszty strony?

Nie tylko. Zgadzam się z każdym słowem.

Odpowiedz
Jeżeli to coś zmienia to też mi przeszkadza nowa forma recenzji soundtracków. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):Uważam, że powinien on zostać pozostawiony sam sobie - raz dla spójności (ponad 950 recek i nagle 3 kompletnie inne)

Przykro mi, ale babranie się w kodzie html należy już do przeszłości. Oceny są domyślne jak w recenzjach (czyli skala 1-10, ale ok, wkrótce zmienię na 1-5).
I wciąż nie wiem, dlaczego nowa forma - z fragmentami muzyki - przeszkadza. W sumie nic prócz tego się nie zmieniło, a zdecydowanie fajnie jest posłuchać [legalnie!] tego, o czym autor mówi.

Odpowiedz
i przy okazji: recka Kheta o SILENT HILL: APOKALIPSA w trzyde!

Odpowiedz
Bardzo dobra recka, Khet, ale ocena stanowczo zbyt łaskawa ;)

Odpowiedz
(06-11-2012, 23:11)desjudi napisał(a): I wciąż nie wiem, dlaczego nowa forma - z fragmentami muzyki - przeszkadza. W sumie nic prócz tego się nie zmieniło, a zdecydowanie fajnie jest posłuchać [legalnie!] tego, o czym autor mówi.

Same fragmenty mi nie przeszkadają, ale wygląd jako taki i owszem - zobacz poprzednie recki (a nawet te same w poprzedniej wersji, bo już je Alieen wklejał) i zobacz te trzy teraz, zupełnie jakbym przeszedł nagle na inny portal. A co do grzebania w kodzie - obecnie ten dział jest tak rzadka aktualizowany (i praktycznie same moje teksty), że naprawdę można by go, o ile nie zostawić w spokoju, to choćby maksymalnie ujednolicić ze starym layoutem.

Odpowiedz
Cytat:Bardzo dobra recka, Khet, ale ocena stanowczo zbyt łaskawa ;)
Dzięki:) Czwóreczka to głównie za Clemens i 2 lata czekania, które były lepsze niż sam film.

Odpowiedz
Też podobała mi się recenzja, i też miałem wrażenie, że ocena zbyt łaskawie podsumowuje falę krytyki, ale cóż - jestem ostatnią osobą, która będzie czepiała się wystawionej czemuś oceny.:)

Odpowiedz

Jeśli kojarzycie GLADIATORA, ale nie tego z Russelem, a z Marshallem i Goodingiem Jr., to możecie zerknąć na reckę Arahana.
Piwon poszedł na tajlandzkie kino akcji i oto co sądzi o HEADSHOT.
A Rodia mierzy się z END OF WATCH.

Odpowiedz

Portret WŁADYSŁAWA PASIKOWSKIEGO i jego filmów gościnnym piórem.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon