NOWOŚCI NA STRONIE
Zapraszamy do udziału w konkursie SCENARIUSZOWYM:
http://www.film.org.pl/ksiazki/scenariusz/konkurs.html

I przypominamy o konkursie REŻYSERSKIM:
http://www.film.org.pl/ksiazki/rezyseria_filmowa/konkurs.html
"It's alive!"

Odpowiedz
przedpremierowo:

Z ARCHIWUM X - SERIAL
http://www.film.org.pl/prace/z_archiwum_x.html

w tym miejscu podziekowania dla Alieena za fantastyczna obrobke:)
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.

Odpowiedz
Jak dla mnie mistrzostwo! Niestety serialu nie widziałem więc zagłębić się w to jeszcze nie mogę. Natomiast wiem co nieco o pracy i poświęceniu, jakie Deina w ten tekst włożyła i za to szczery szacunek i gratulacje!
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
No to teraz muszę oblukać całość :)
I dziękuję za dedykację, dei :oops:

Odpowiedz
Co za wspaniała robota! Będzie co czytać, brawo.

Odpowiedz
Pochwalcie też Alieena, bo przecież zrobił świetną robotę. ;)

P.S.: Mam małą uwagę-pytanie: czemu przy tejże okazji nie opisano także kinowego "X"?

Odpowiedz
Wątki zawarte w Fight the Future są ujęte w części poświęconej mitologii Archiwum - z założenia w tekście miał być tylko serial i tak pozostało:)
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.

Odpowiedz
Dołączam się do chóru piewców pracy Deiny i Alieena. Niesamowita robota, choć nie będę się jeszcze zbytnio wgryzać w całość, bo nie wszystko dane mi było zobaczyć. Gratuluje!

Odpowiedz
doskonałe :!:

Odpowiedz
Nie takie doskonałe :wink:

W wielu miejscach przed przecinkami jest spacja, a w opisie Muldera widnieje "Plan 9 ze Wszechświata" (sic!), a powinno być oczywiście "Plan 9 z kosmosu". Ale to przedpremierowy pokaz, więc liczymy na ostateczne dopieszczenie dzieła :)

Odpowiedz
przejrzalem szybko jak na razie, bo jednak w koncu planuje sie za ten serial zabrac, ale widac ze robota piekna sprawa;)
deina, wspomnialas gdzies o serialu "the lone gunmen"?

Odpowiedz
Jak slusznie zauwazyl Mierzwiak - bledow w tekscie jeszcze troche jest,
glownie interpunkcja (spacja z przecinkami i myslnikami), dopiero
wszystko to bedzie poprawiane. Ostrzegalem autorke, ale Dejna
postanowila podjac ryzyko i zapodac przedpremierowego linka :)

Za mile slowa odnosnie obrobki serdecznie dziekuje :oops:
A L () E E N

Odpowiedz
Dołączam się do peanów na cześć artykułu o X-files. Świetna, ciekawa rzecz i bardzo ładnie zrobiona!

Odpowiedz
Post Widmo.
To sprawa dla Muldera...

Odpowiedz
szacunek Deina :shock:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
dzięki za miłe słowa:)

powinnam była poczekać z zapowiedzią na poprawę wszystkich niedopieszczeń; ale dałam się ponieść fali entuzjazmu - wybaczcie :)
A z tym Planem 9 faktycznie zaszalałam ;)

Odpowiedz
Dejna - tekst napisany świetnie, pełen ciekawych rzeczy i w ogóle WOW! Musze i ja wziąć się w końcu za jakieś większe opracowanie, bo tęsknię za tym ;). Alieen - trzaskasz genialne obróbki HTML, ale ta jest chyba najgenialniejsza! A skoro wraca moda na linki przedpremierowe, to i ja coś zarzucę.

Artykuł "Leonidas i jego trzystu":
http://www.film.org.pl/prace/leonidas_i_jego_trzystu.html
Autor: Dux ;)
"It's alive!"

Odpowiedz
Z Wy dalej swoje ;)

"Choć "300" zbiera w większości dobre i bardzo dobre recenzje, słychać stąd i zowąd, że to film ze słabym scenariuszem lub, że to film scenariusza wręcz pozbawiony. Że to tylko i aż, widowiskowa nawalanka. Paradoksalnie jednak, komiksowy "film bez scenariusza" wciąga od pierwszej do ostatniej minuty."

Że tak powiem, g**no prawda, no ale masz prawo do wyrażania własnej opinii :)

"Śmierć Leonidasa pozbawiona patosu (...)"

Z tego co pamiętam, on tam niczym Jezus leżał... ;)

Tekst fajny, ale czy to jest recenzja, czy analiza, czy impresja, czy artykuł? Cięzko stwierdzić, szefie :)

Odpowiedz
hops napisał(a):Tekst fajny, ale czy to jest recenzja, czy analiza, czy impresja, czy artykuł? Cięzko stwierdzić, szefie :)

jest to dobry tekst. tyle wystarczy, po cholere szufladki?!

Odpowiedz
Ja się tylko pytam, ciśnieniowcu :)
Kurde, jaki się KMF zrobił wyczulony na punkcie tego lekko-powyżej-średniej filmu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon