Calosc juz zostala poprawiona (miejmy nadzieje, ze ze wszystkich bledow)
i juz oficjalnie wisi na stronie :) Milego czytania.
06-04-2007, 22:15
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
Ja szepne tylko slowko o "The X-Files" Dejny, nawiazujac do nieco wczesniejszych postow.
Calosc juz zostala poprawiona (miejmy nadzieje, ze ze wszystkich bledow) i juz oficjalnie wisi na stronie :) Milego czytania.
A L () E E N
06-04-2007, 22:15
Jeszcze nie przeczytałem ale muszę powiedzieć że oprawa graficzna to majstersztyk :D
get ready for suprise...
07-04-2007, 10:47
Mam takie małe pytanie.. dlaczego TAK DUŻA ANALIZA nie jest zapowiedziana na głównej liście? Owszem, wskoczyła ikonka pomiędzy "muzyką" a "DVD" - ale chyba nie oznacza to "zepchnięcia" analiz z głównej listy zapowiedzi (z cytatami etc.)?
Na moje to i większe doładowywania do "pobocznych" (eh... często o wiele dłuższych tekstów) działów mogłby być prezentowane razem z recenzjami...
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
07-04-2007, 11:55
Artemis - analiza "Z Archiwum X" pojawi się dziś na dużym plakacie w POZA KINEM, będzie także zajawka tekstowa. Po prostu wczoraj skupiliśmy się z Alieenem na wymianie plakaciku DIR CUT na ANALIZĘ - a pełną aktualizację strony na święta, zostawiłem sobie na dziś.
hOPS - przecież tekst podpisany jest na dole jako ARTYKUŁ, więc czemu się zastanawiasz czym jest? Po trosze analiza, po trosze impresja (choć pryatnie nie lubię impresji ani pisać ani czytać), po trosze recenzja ;) Des - dzięki za komentarz. a hOPS sie nie poznał na geniuszu "300" po prostu ;)
"It's alive!"
07-04-2007, 12:16
DUX @ kategoryzowanie: MEA CULPA.
DUX @ geniusz 300: moim zdaniem wygląda to inaczej. Jesteście gore-onanistami po prostu :) "300" to fajna trochę-ponad-średniawka. I zdania nie zmienię :) [chociaż ocena spadła do 7/10 :)] 07-04-2007, 12:56
W kwestii kategoryzowania: moim zdaniem tekst Duxa to jak najbardziej recenzja.
:) 07-04-2007, 13:07
Recenzja filmu "Labirynt Fauna":
http://www.film.org.pl/prace/labirynt_fauna_2.html Autor: Arrakin Dobra, przynajmniej do wtorku nic nowego na http://www.film.org.pl się nie pojawi. I tak na święta przygotowaliśmy dużo nowych rzeczy do czytania ;). Że przypomnę: http://www.film.org.pl/prace/z_archiwum_x.html - DEJNA http://www.film.org.pl/remake/opisy/the_ring.html - KAROL http://www.film.org.pl/remake/opisy/dorwac_cartera.html - TOMASHEC http://www.film.org.pl/prace/leonidas_i_jego_trzystu.html - DUX Życzymy wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT i sami idziemy świętować ;) Do zobaczenia po świętach kochani!
"It's alive!"
07-04-2007, 16:50 DUX napisał(a):Po prostu wczoraj skupiliśmy się z Alieenem na wymianie plakaciku DIR CUT na ANALIZĘ czyli rozumiem, że Dir Cut znika na dobre - ikonka w sensie?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 07-04-2007, 20:24
Analiza "Z Archiwum X" naprawdę kapitalna. Po pierwsze treść, ale sama oprawa też genialna. Strasznie lubię to u was. Jedna wasza analiza, zarówno pod względem zawartości jak i oprawy, jest lepsza niż większość polskich stron w całości poświęconych tematowi. Jednak kilka zastrzeżeń mam. Po pierwsze (jak ktoś już wspomniał) powinien być chyba dział poświęcony kinówce. Po drugie, Czemu âMitologiaâ obejmuje tylko 7 sezonów? Ja wiem, że wielu ludzi nie uznaje sezonów 8 i 9 (choć niżej podpisany nie należy do tej grupy), ale one jednak powstały i wypadałoby je uwzględnić. Po trzecie, czemu teksty o Lost i XF są w dziale âAnalizyâ, a reszta seriali jest w dziale âSerialeâ?:D Jeszcze po czwarte (ale to już takie czepianie się), dział "Postacie" możnaby jednak odrobinę rozbudować :D
Ale co by nie było, że przyszedł i marudzi to naprawdę wielkie dzięki deina za tę analizę. Jeszcze całości nie przeczytałem, ale dziś pewnie skończę. 08-04-2007, 11:42
Mefisto - ikonka DIR CUT znika na razie, bo od dluzszego czasu nie bylo
zadnego opracowania, a i nic nie mamy przyszykowanego do wrzucenia. A analizy goszcza u nas dosc czesto, po zdjeciu duzego plakatu z glownej jakies ciekawsze opracowanie bedzie moglo sobie dluzej powisiec jako ikona. Mando - chyba czegos nie doczytales... w Mitologii sa opisane wydarzenia 8 i 9 sezonu :) Co do filmu kinowego - Dejna juz kilka postow wczesniej tlumaczyla jego nieobecnosc w niniejszym opracowaniu. A opracowania seriali sa zarowno w dziale ANALIZY, jak i SERIALE (tylko X-FILES zapomnialem dodac, mea culpa, juz sie biore do roboty :) )
A L () E E N
08-04-2007, 16:47
Kurcze faktycznie. Tak jak pisałem wcześniej, wszystkiego jeszcze nie przeczytałem. Na niektóre rzeczy tylko rzuciłem okiem. Zobaczyłem, że opis Mitologii kończy się na wydarzeniach z 7 sezonu, a następnie jest podsumowanie serii 1-7, dlatego założyłem, że to całość... jak się okazuje niesłusznie :D Dopiero teraz zjechałem niżej :D W sumie nawet fajna rzecz z podzieleniem tego na dwie części.
Ogólnie wielkie dzięki za to opracowanie. Przez ostatni rok odświeżałem sobie cały serial, a mimo to wielu rzeczy cały czas nie mogłem poukładać tak jak trzeba (w całości od początku do końca widziałem to dopiero raz). Teraz planowałem obejrzeć od nowa odcinki mitologiczne by sobie to jeszcze raz ułożyć i dobre opracowanie się przyda:D Kurcze nie wyobrażam sobie ile trzeba czasu poświęcić by to napisać (nawet mając pomoc w postaci książek i stron). Uważam ten serial za najgenialniejszą rzecz zrobioną dla telewizji, oglądam go od pierwszej emisji w Polsce, a nadal się we wszystkim nie łąpię :D 08-04-2007, 18:48
Ale mi humor popsułeś, mimo wiadomego idiotycznego zalążka fabuły naprawdę wiązałem z tym filmem sporo nadziei...
12-04-2007, 15:30
A ja i tak się wybiorę, z paru powodów. Ta recenzja wydaje mi się wybitnie czepialska, więc muszę sam się przekonać. Lubię tą konwencję, bo wiem że wyciągając z tych filmów najlepsze elementy powstałby Da Mada Film Niemal Moich Marzeń. Event Horizon to według mnie świetny film (samo li tylko nagranie załogi EH tuż przed startem silnika i po daje radę), a nie uznaję tezy, że sam fakt nawiązywania do Alien/s, Hellraisera etc. to z definicji wada. Co do słońca - skoro gaśnie, to chyba jest "nieco" chłodniejsze niż obecne 5507 °C ("efektywna temp. powierzchni). Przełknę też to, że gasnąca gwiazda nie wypala się jak świeczka, jeno rozszerza, bo idąc standardowym modelem życia gwiazdy nie ma mowy o jakimkolwiek powtórnym podpalaniu - a model z filmu zakłada najwyraźniej, że wciąż jest paliwo, ale z jakiegoś powodu przestają zachodzić reakcje (no co, to można masturbować się nad Romero i jego "coś poszło bardzo nie tak i wszystko co umiera, to ożywa", a jeśli w grę wchodzi space opera i fizyka, to jest już be?). A ponadto pisząc tą recenzję miałem deja vu (nie na zasadzie "robiłem coś podobnego", a raczej "chyba śniłą mi siędokłądnie ta sytuacja") więc to palec boży :).
A nawet na The Core w sumie dobrze się bawiłem. Tak, rechotałem z pseudonaukowych nonsensów, tak, film był sztampową kliszą, ale mimo to byłem w stanie wyciągnąć zeń sporą porcję dobrej zabawy (acz z przymróżeniem oka). Temat ma potencjał, i nawet jeśli film okaże się kiszką na miarę AvP, w co wątpię (aaależ popularne stały się odwołania do AvP :) ) to i tak pobudzi moją wyobraźnię.
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
12-04-2007, 16:43
Co do temperatury: żeby dostać się do tej powierzchni o której mówisz trzeba by się przedrzeć przez koronę słoneczną gdzie mamy z ponad 1mln °C :wink:
A The Core jest tak debilny, że nawet z nastawieniem na niezamierzoną komedię, oglądałem ten shit z zażenowaniem i niesmakiem. EH również nie cierpię (zwłaszcza, że film miał potencjał). 12-04-2007, 17:04
Recenzja zacna, szkoda, ze na "Sunshine" wybralem sie przed przeczytaniem jej...
Jedno male zastrzezenie: "Nawet w takim przesadzonym i pompatycznym "Armageddonie", gdy ginął główny bohater, zostało to rozpisane i zmontowane w taki sposób, że ze wzruszenia widzom łzy ciekły po plecach." Anatomia to nie moja specjalnosc ale jakos dziwnie to brzmi ;)
Ostatnio obejrzane:
TDK - 8/10 jako film, 10/10 jako Batman Once Upon A Time In America - 11/10 Alien^3 - 9+/10 | 11/10 (se) Heat - 11/10 12-04-2007, 18:13
Łzy na plecach, pot po policzkach, logiczne ;).
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."
12-04-2007, 19:34
Recenzja "W stronę słońca" autorstwa Duxa - bardzo fajny tekst, bardzo, powiedziałbym, klasyczny w sensie wyliczania kolejnych wad kolejnej spapranej produkcji sci-fi. No i w końcu ktoś odważył się powiedzieć wprost, co myśli o "Event Horizon" Andersona.
taki fragment znalazłem, jakby parafrazę czegoś :) DUX napisał(a):Wszystko to jednak gdzieś znikło, jak łzy w promieniach słońca Kurcze, naprawdę fajna ta recka, taka minimalistyczna, bez nadmiernie wyrafinowanej ironii czy buchającej z nozdrzy nienawiści :) Jakby autor z pobłażliwym uśmiechem na twarzy stwierdził fakt oczywisty: "No cóż Boyle, lubię cię, ale tym razem przesadziłeś" :) 13-04-2007, 00:48 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,757 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,409 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,189 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 3 gości |