Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.
26-10-2007, 23:39
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
I książka i film do dupy. Ale serial bardzo mi się podobał.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 26-10-2007, 23:39 Glut napisał(a):SF jest z kosmosu, z przyszłości i naukowe. A fantasy jest magiczne. Cała reszta to postmodernistyczne zlepki. "Metropolis" trudno posądzać o postmodernizm, a jest tam i SF i baśniowość pod postacią Rotwanga, niby-naukowca, niby-czarodzieja. Poza tym sprowadzanie SF tylko do kosmosu, przyszłości i nauki to brak wiedzy o tym gatunku. A taka na przykład "Otchłań" to co? Nie wspominając o "Dniu Świstaka".
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 27-10-2007, 00:01 Glut napisał(a):I książka i film do dupy. Ale serial bardzo mi się podobał.w kwestii wiedźmina Film 1/10 - jest lepszy niz serial bo tu się męczymy tylko 2 godziny :P serial 1/10 książka - lepszej nie znam A co ma "Dzień Świstaka" do SF? Jak dla mnei absolutnie nic. Bardziej mi się to kojarzy z jakąs ingerencją "siły wyższej" która zmusza gościa do tego żeby się poprawił. Nie widzę w tym nic naukowego. Już prędzej jakieś czary-mary czyli bliżej do fantasy :P 27-10-2007, 01:10
Recenzja filmu "Adolf H. Ja Wam pokażę!":
http://www.film.org.pl/prace/adolf_h.html Autor: FIDEL Artykuł "20 klasycznych komedii amerykańskich z lat 1980-89": http://www.film.org.pl/prace/20_klasycznych_komedii.html Autor: DIRK
"It's alive!"
27-10-2007, 11:10
Oficjalne gratu dla Dirka! Dzięki temu tekstowi sam zacząłem nadrabiać komedie lat 80-tych. ;)
KMF - Follow your dream to fly
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 27-10-2007, 11:38
fajne zestawienie Dirka!
moim zdaniem każdy z tytułów powinien zaistnieć w głównym spisie tytułów! omówienia sa na tyle obszerne, że chyba warto, tym bardziej, że w sieci zbyt wielu recenzji tych filmów nie ma. 27-10-2007, 12:23
Przylaczam sie do gratulacji! Super zestawienie, wszak lata osiemdziesiate to najlepszy okres jesli chodzi o komedie. Osobiscie zamiast Revenge of the Nerds wstawilbym moze Bachelor Party, ale to juz oczywiscie kwestia mojego widzimisie. ;) Brawo.
27-10-2007, 13:08
oj. jak dawno nie widziałem BP :D Kapitalny film - chyba najbardziej luzacka rola Hanksa :D A Zestawienie w pytę :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 27-10-2007, 14:00 Jakuzzi napisał(a):Osobiscie zamiast Revenge of the Nerds wstawilbym moze Bachelor Party, ale to juz oczywiscie kwestia mojego widzimisie. ;) Brawo. Trochę wstyd się przyznać, ale "Bachelor Party" to jedna z moich wielkich zaleglosci. Natychmiast wprowadzone zostaną działania mające na celu wypełnienie tej luki :wink: Gdy przyszedł mi pomysł na tekst, sporządziłlem listę - znajdowało się na niej ponad 30 tytułów. A ponieważ postanowiłem opisać tylko 20... Ponoć życie to sztuka wyboru :D
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
27-10-2007, 17:31
Jasna sprawa - nie da sie stworzyc jednej slusznej listy. Twoja dwudziestka jest swietna, imho.
27-10-2007, 17:44 Dirk napisał(a):A ponieważ postanowiłem opisać tylko 20... A ja głupek porywałem się na 100 efektów w F/X :D Btw. za jednym zamachem pozbawiłeś kilku z nas przyjemności zrecenzowania tych filmów :) Świetne opracowanie.
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 27-10-2007, 17:54 Adi napisał(a):Btw. za jednym zamachem pozbawiłeś kilku z nas przyjemności zrecenzowania tych filmów :) Adi, nie pierdol, tylko pisz, jak masz chęć :twisted:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 27-10-2007, 18:28 Cytat:wszak lata osiemdziesiate to najlepszy okres jesli chodzi o komedie. i o sci-fi, i o horrory, i o sensacje, i o wszystko :) 27-10-2007, 18:37 desjudi napisał(a):military, zgrabny felieton ale: Przeczytaj jeszcze raz, bo jednak było. ;) Cytat:- nic o "Equillibrium" Wszystkie oprócz ostatniego powstały przed 2003, a ostatniego nie widziałem. :) Adi: rozgraniczanie gatunków to normalna rzecz, bo nie ma dziś czegoś takiego jak czysty gatunkowo film. Terminator to s-f, thriller, horror i film akcji. Tylko co tu dominuje? Ano - s-f. I dlatego się do tego gatunku film Camerona zalicza. Itd. I dzieki wszystkim za komentarze. :) 28-10-2007, 18:35
Trochę za bardzo pojechałes po Andym. Facet jest zdolny, kasowy, ludzie chcą go oglądać. Co prawda jego współpracownicy twierdzą, że Andy śmierdzi mułem, moczem i starymi ludźmi, ale moim zdaniem należałoby się mu trochę więcej szacunku.
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam. 28-10-2007, 20:10
Drogi military, nie szalej tak z tymi tekstami bo nie nadazam czytac. A tekst o Andym porzadny, ale troche za długi, taki rozwleczony niepotrzebnie ;)
Take the best orgasm you ever had, multiply it by a thousand and you're still nowhere near it.
28-10-2007, 20:21
military, tekst nie chce sie otworzyc - zrob cos z tym albo ci wpier**** :)
EDIT Cześć. Tu miał być tekst o Andym. Ale ja nic nie wiem o Andym, więc tekstu nie będzie. Dobranoc. taki napis wyskakuje, gdy klikniemy na link "tekst o Andym" :( EDIT 2 zaraz, czy to przypadkiem nie byl zarcik? :) 28-10-2007, 20:41 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,754 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,409 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,189 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 3 gości |