NOWOŚCI NA STRONIE
Nowy konkurs - "Nightwatching":
http://www.film.org.pl/konkursy/nightwatching/nightwatching.html
A L () E E N

Odpowiedz
a wygrywa pierwsza, piąta i piętnasta prawidłowa odpowiedź

A to fajne. ;)

Odpowiedz
http://www.film.org.pl/prace/a_jednak_zyje.html

Podlinkuje to ktoś na stronie wreszcie? :P

Odpowiedz
Spokojnie, jest kilka tekstów w kolejce, na każdy przyjdzie pora. :)

Odpowiedz
Relax, military, nie wszystkie teksty trafiaja na strone z marszu. ;)

Odpowiedz
Na mój gust to na stronę powinny trafiać 2 teksty dziennie - jest w klubie 37 osób, jeśli każdy pisałby po 2 miesięcznie, co nie jest wcale dużą liczbą, spokojnie dziennie byłoby nawet więcej premier. A tak - recenzja DUXa sprzed tygodnia... I co dalej? Trzeba jakoś zmobilizować wszystkich. :)

Odpowiedz
Oho, Fuhrer nam rośnie. :)

Nie wszyscy w Klubie chcą pisać, nie wszyscy lubią, nie wszyscy potrafią, nie wszyscy mają czas. Przymusu nikt nie lubi, KMF to nie kołchoz. :)

Premiery najpierw trzeba obejrzeć, a nie wszyscy biegają do kina co drugi dzień. :)

A poza tym jeszcze korekta, obróbka html - chcesz nas przybić gwoździami do klawiatury? ;)

Uspokój się, bo Ci zrobimy kocówę na zjeździe. :twisted:

Odpowiedz
romeck napisał(a):Oho, Fuhrer nam rośnie. :)

Jak to powiedział Dux na liście - ktośtam myślał, że uczestnictwo w Klubie to przyjemność, nie obowiązek. To się, k*wa, pomylił! <rotfl>

Cytat:Premiery najpierw trzeba obejrzeć, a nie wszyscy biegają do kina co drugi dzień. :)

Ale ja nie mówię tylko o recenzjach nowości, ba, nie mówię tylko o recenzjach. ;)

Cytat:A poza tym jeszcze korekta, obróbka html - chcesz nas przybić gwoździami do klawiatury? ;)

Nie wszystkich, tylko tych co się na tym znają. <lol>

Odpowiedz
military napisał(a):Ale ja nie mówię tylko o recenzjach nowości, ba, nie mówię tylko o recenzjach. ;)
Rozumiem, pisząc "premiery" miałeś na myśli premiery tekstu, a nie premiery filmowe z danego tygodnia.

Odpowiedz
Owszem. :)

Odpowiedz
heh, military się rzuca, a ja się grzecznie spytam o update moich polskości ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
military, zgrabny felieton ale:
- nic o "Children of men"
- nic o "Equillibrium"
- nic o "Solaris"
- nic o "Truman Show"
- nic o "Eternal Sunshine of the Spotless Mind"

i kilku innych. ale i tak tekst dobry, choć proszący się o rozwinięcie... 8)

Odpowiedz
Może wyjdzie Part II? :)

Odpowiedz
A ja jako pierwszy gratuluję Mentalowi wstąpienia do KMFu. Gratulacje Mentalu. ;)
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Military - byłoby cudownie, jakby codziennie na stronę mogły trafiać 2 teksty. Tylko jest kilka przeszkód na drodze do tego. Po pierwsze miejsce na serwerze i opłaty za transfer - nie możemy zbyt szybko powiększać naszej strony, bo transfery (opłaty) by nas lekko mówiąc, zajebały ;). Po drugie, ludziska odpowiedzialni za obróbkę HTML nie dawaliby rady obrabiać tylu rzeczy. Po trzecie, ktoś by musiał codziennie aktualizować stronę i koordynować kolejność dodawania tychże tekstów. Akurat tym zajmuję się ja i od razu mówię, że NIE dałbym rady codziennie tego robić. Po czwarte, mam aktualnie jakieś 10 tekstów w kolejce. Przypuśćmy, że wdrażamy w życie program "2 teksty / 1 dzień" i już po pięciu dniach wyczerpujemy zapas tekstów. A co potem? Strona ma nie być aktualizowana, czy też mam prosić (błagać) ludzi o pisanie nowych tekstów, bo nie mam co wrzucać na stronę? Nie jesteśmy Onetem czy innym Filmwebem, którym musi być akualizowany co kilkanaście minut, żeby milionom odwiedzających nie znudziła się aktualna zawartość. Jesteśmy KMF - aktualizujemy kiedy chcemy i kiedy mamy czas, chęć, siłę i jeszcze raz czas ;).

Mefisto - podeślij jeszcze raz ten update ;)
"It's alive!"

Odpowiedz
Military :arrow: dobry tekst. Też mnei irytuje jak Supermana czy Batman Begins ktoś zalicza do fantasy, choć już Batman Returns sam nie wiem gdzie przyporządkować. To samo z Gwiezdnymi Wojnami - takie z tego Science Fiction jak ze mnie fizyk jądrowy.

Odpowiedz
Prośba do despoty Romecka - przenieś tę dyskusję do nowego tematu, bo mam zamiar zabrać głos. Mierzi mnie to rozdrabnianie i łączenie gatunków. To jest FANTASTYKA i koniec. SW to fantasy w kostiumie SF, "Mucha" to dramat w kostiumie SF i horroru, "The Thing" to horror w kostiumie SF. "Starship Troopers" to parodia nazizmu w kostiumie SF. Jedynie "Wiedźmin" to gówno w kostiumie z gówna. Wszystko sie miesza i każde jednoznaczne przypisanie gatunkowe jest szukaniem dziury w całym. Jedynym bezdyskusyjnym kryterium jest fantastyka, która już dawno przestała przypominać swoje gettowe podgatunki.
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam.

Odpowiedz
W jak widmo.

Odpowiedz
Adi napisał(a):Jedynie "Wiedźmin" to gówno w kostiumie z gówna.

Ale Wiedźmin fajny jest.

Ja stosuję o wiele prostszą podziałkę, SF jest z kosmosu, z przyszłości i naukowe. A fantasy jest magiczne. Cała reszta to postmodernistyczne zlepki.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Glut napisał(a):Ale Wiedźmin fajny jest.

Szczegolnie film nie? Bo ksiazka - co tu duzo mowic - jest beznadziejna ;)
Take the best orgasm you ever had, multiply it by a thousand and you're still nowhere near it.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon