kurde mol, Nrgrin mnie chwali. w takim razie recka musi byc genialna:)
18-08-2008, 17:14
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
Rzeczywiście bardzo dobra recenzja, długie to w cholerę, ale widać, że przemyślana, konsekwentna i precyzyjna w przekuwaniu myśli w słowa.
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 18-08-2008, 17:24
Jasne, Crov, Mental specjalnie na potrzeby recenzji powinien zmienić zdanie.
To znaczy... powinien zmienić, bo przygniotłem go argumentami, ale... :P
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
18-08-2008, 18:44
Chyba po raz pierwszy zgadzam się niemal ze wszystkimi zarzutami Mentala, mimo że film cholernie mi się podoba.
Ale arcydziełem nigdy go nie nazwę. Koniec kropka. 18-08-2008, 19:20
pierwsza sensowna recenzja dark najta, jaka czytalam. zabraklo tylko orfeusza z syzyfem, aj.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
18-08-2008, 19:53
przychylam się do pochwy eee pochwał nt Mentala - nic nowego i wiedziałem, że tak będzie, ale czyta się super :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 18-08-2008, 20:41
Ajaj :) ładna recka, łądna. Można się nie zgodzic, ale napisana z sensem i czyta się świetnie. Gratu.
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties And long-leggedy beasties And things that go bump in the night, Good Lord, deliver us! 18-08-2008, 20:46 Eorath napisał(a):Można się nie zgodzic no właśnie nie można :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 18-08-2008, 21:05
w kwestii dark najta podpisuje sie pod opinia mentala wszystkimi konczynami. zdarza sie i tak:)
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
18-08-2008, 21:48
Dzięki Mental, twoja recenzja ostatecznie uświadomiła mi, że TDK - choć już znalazł się w czołówce moich ulubionych filmów - jest tylko i wyłącznie znakomitym filmem rozrywkowym, jednym z najlepszych, ale TYLKO rozrywkowym. Widać na prawdziwą rewolucję musimy jeszcze poczekać. Faktycznie Joker jest postacią z zupełnie innej bajki.
PS. Czy mi się wydaje czy tekst o dociśnięciu pedału gazu przez Nolana zaczerpnąłeś ode mnie? :) 18-08-2008, 22:45
Mierzwiak, Alien 3 to też film TYLKO rozrywkowy.
Cytat:Widać na prawdziwą rewolucję musimy jeszcze poczekać. jeśli chodzi ci o demitologizacje i "dekomiksowizacje" Nietoperza, to fakt - musimy jeszcze poczekać. oby tylko nie za długo, bo żyć wiecznie nie będziemy:) Cytat:Czy mi się wydaje czy tekst o dociśnięciu pedału gazu przez Nolana zaczerpnąłeś ode mnie? Smile nie sądzę. to dość utarty zwrot, powszechnie używany przez kierowców formuły 1:) 18-08-2008, 23:32 Mental napisał(a):Mierzwiak, Alien 3 to też film TYLKO rozrywkowyNazywanie Alien 3 rozrywką to obraza dla tego filmu i dobrze o tym wiesz 8) Cytat:nie sądzę. to dość utarty zwrot, powszechnie używany przez kierowców formuły 1:)Tak tylko pytam bo użyłem go w temacie o TDK. 18-08-2008, 23:35 Cytat: Nazywanie Alien 3 rozrywką to obraza dla tego filmu i dobrze o tym wiesz Cool w takim razie umówmy się, że jest to rozrywka specyficzna, bo nastawiona na zdołowanie widza:) 18-08-2008, 23:38 Mental napisał(a):jest to rozrywka specyficzna, bo nastawiona na zdołowanie widza:)Jeśli tak nazywasz konsekwentną od pierwszej do ostatniej sekundy wizję, to tak. 18-08-2008, 23:48 Negrin napisał(a):Jasne, Crov, Mental specjalnie na potrzeby recenzji powinien zmienić zdanie.Nic takiego nie powiedziałem. Powiedziałem, może zacytuję: "Szkoda, że w wielu momentach słowo w słowo z forum, wolałbym nowy stuff." Sens jest dobry, szkoda, że dużą część w identycznej (bądź niemal identycznej) formie można znaleźć w jego postach w temacie o The Dark Knight. Ale recka spoko. :) Mental napisał(a):jeśli chodzi ci o demitologizacje i "dekomiksowizacje" Nietoperza, to fakt - musimy jeszcze poczekać. oby tylko nie za długo, bo żyć wiecznie nie będziemy:)Odejście od takiego Batmana nastąpi tylko wtedy, gdy: 1) Świat filmowy się mocno zmieni; 2) Batman stanie się własnością publiczną i różni twórcy będa mogli go interpretować jak chcą. 19-08-2008, 13:07
Mental mimo iż nie napisałeś w recenzji nic nowego, ale jednak muszę pochwalić. Bardzo fajna recka mimo iż z wieloma rzeczami się nie zgadzam fajnie się to czyta. Dobra robota.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 19-08-2008, 14:54
To samo. Fajnie się czyta, ale z 80% zarzutów nie zgadzam się :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
19-08-2008, 15:20 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,813 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,425 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,193 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |