NOWOŚCI NA STRONIE
kurde mol, Nrgrin mnie chwali. w takim razie recka musi byc genialna:)

Odpowiedz
Rzeczywiście bardzo dobra recenzja, długie to w cholerę, ale widać, że przemyślana, konsekwentna i precyzyjna w przekuwaniu myśli w słowa.

Odpowiedz
Szkoda, że w wielu momentach słowo w słowo z forum, wolałbym nowy stuff.

Odpowiedz
Jasne, Crov, Mental specjalnie na potrzeby recenzji powinien zmienić zdanie.

To znaczy... powinien zmienić, bo przygniotłem go argumentami, ale... :P
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Chyba po raz pierwszy zgadzam się niemal ze wszystkimi zarzutami Mentala, mimo że film cholernie mi się podoba.

Ale arcydziełem nigdy go nie nazwę. Koniec kropka.

Odpowiedz
pierwsza sensowna recenzja dark najta, jaka czytalam. zabraklo tylko orfeusza z syzyfem, aj.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
przychylam się do pochwy eee pochwał nt Mentala - nic nowego i wiedziałem, że tak będzie, ale czyta się super :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ajaj :) ładna recka, łądna. Można się nie zgodzic, ale napisana z sensem i czyta się świetnie. Gratu.
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties
And long-leggedy beasties
And things that go bump in the night,
Good Lord, deliver us!

Odpowiedz
Eorath napisał(a):Można się nie zgodzic

no właśnie nie można :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
w kwestii dark najta podpisuje sie pod opinia mentala wszystkimi konczynami. zdarza sie i tak:)
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Dzięki Mental, twoja recenzja ostatecznie uświadomiła mi, że TDK - choć już znalazł się w czołówce moich ulubionych filmów - jest tylko i wyłącznie znakomitym filmem rozrywkowym, jednym z najlepszych, ale TYLKO rozrywkowym. Widać na prawdziwą rewolucję musimy jeszcze poczekać. Faktycznie Joker jest postacią z zupełnie innej bajki.

PS. Czy mi się wydaje czy tekst o dociśnięciu pedału gazu przez Nolana zaczerpnąłeś ode mnie? :)

Odpowiedz
Mierzwiak, Alien 3 to też film TYLKO rozrywkowy.

Cytat:Widać na prawdziwą rewolucję musimy jeszcze poczekać.

jeśli chodzi ci o demitologizacje i "dekomiksowizacje" Nietoperza, to fakt - musimy jeszcze poczekać. oby tylko nie za długo, bo żyć wiecznie nie będziemy:)

Cytat:Czy mi się wydaje czy tekst o dociśnięciu pedału gazu przez Nolana zaczerpnąłeś ode mnie? Smile

nie sądzę. to dość utarty zwrot, powszechnie używany przez kierowców formuły 1:)

Odpowiedz
Mental napisał(a):Mierzwiak, Alien 3 to też film TYLKO rozrywkowy
Nazywanie Alien 3 rozrywką to obraza dla tego filmu i dobrze o tym wiesz 8)

Cytat:nie sądzę. to dość utarty zwrot, powszechnie używany przez kierowców formuły 1:)
Tak tylko pytam bo użyłem go w temacie o TDK.

Odpowiedz
Cytat: Nazywanie Alien 3 rozrywką to obraza dla tego filmu i dobrze o tym wiesz Cool

w takim razie umówmy się, że jest to rozrywka specyficzna, bo nastawiona na zdołowanie widza:)

Odpowiedz
Mental napisał(a):jest to rozrywka specyficzna, bo nastawiona na zdołowanie widza:)
Jeśli tak nazywasz konsekwentną od pierwszej do ostatniej sekundy wizję, to tak.

Odpowiedz
Negrin napisał(a):Jasne, Crov, Mental specjalnie na potrzeby recenzji powinien zmienić zdanie.
Nic takiego nie powiedziałem. Powiedziałem, może zacytuję: "Szkoda, że w wielu momentach słowo w słowo z forum, wolałbym nowy stuff." Sens jest dobry, szkoda, że dużą część w identycznej (bądź niemal identycznej) formie można znaleźć w jego postach w temacie o The Dark Knight. Ale recka spoko. :)

Mental napisał(a):jeśli chodzi ci o demitologizacje i "dekomiksowizacje" Nietoperza, to fakt - musimy jeszcze poczekać. oby tylko nie za długo, bo żyć wiecznie nie będziemy:)
Odejście od takiego Batmana nastąpi tylko wtedy, gdy: 1) Świat filmowy się mocno zmieni; 2) Batman stanie się własnością publiczną i różni twórcy będa mogli go interpretować jak chcą.

Odpowiedz
Mental mimo iż nie napisałeś w recenzji nic nowego, ale jednak muszę pochwalić. Bardzo fajna recka mimo iż z wieloma rzeczami się nie zgadzam fajnie się to czyta. Dobra robota.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
To samo. Fajnie się czyta, ale z 80% zarzutów nie zgadzam się :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Więc wytoczcie kontrargumenty w temacie o TDK 8)

Odpowiedz
To co chciałem napisać w temacie TDK już napisałem i nie chce mi się nic dodawać czy wdawać w kolejne dyskusje, szczególnie z Mentalem :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon