http://www.film.org.pl/prace/once.html
Autor: VINCENT VEGA
PS. Tekst o Mulholland Drive był w korekcie, więc wnioski i zażalenia kierujcie do Dejny.
04-04-2008, 08:44
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
Recenzja filmu "Once":
http://www.film.org.pl/prace/once.html Autor: VINCENT VEGA PS. Tekst o Mulholland Drive był w korekcie, więc wnioski i zażalenia kierujcie do Dejny.
"It's alive!"
04-04-2008, 08:44
Bardzo ładny tekst o 'Once'. Jedynym moim zażaleniem jest inny gust Vince'a co do kawałków z filmu, ale jakoś mu to wybaczę. ;)
KMF - Follow your dream to fly
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 04-04-2008, 10:57 DUX napisał(a):PS. Tekst o Mulholland Drive był w korekcie, więc wnioski i zażalenia kierujcie do Dejny.w takim razie przydalaby sie redakcja... a akapity to chyba w tym momencie sprawa romecka, nie wiem, na ile d sledzi nasze akapitowe przepychanki. inna sprawa, ze wlasciwie kwestia ta istnieje dopiero odkad d'moon (z reszta calkiem slusznie) zwrocil na nia uwage przy artykule o hbo... charyzma? d'moon. mental. niech moc bedzie z wami.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
04-04-2008, 15:55
Tego tekstu nie obrabiałem (nie mylcie moich obróbek, z obróbkami Gonzo :P ). Natomiast moje stanowisko co do wstawiania enterów tam, gdzie niekoniecznie sobie tego autor teksu może życzyć, przedstawiłem parę stron temu. Czasem tak robię, owszem, ale nieczęsto.
04-04-2008, 16:02
korekta i redakcja to dwie różne rzeczy, potrzebne by było ustalenie standaryzacji, czyli temat pod dyskusję.
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.
04-04-2008, 17:00
A można taki temat założyć. Pewna standaryzacja by się przydała (do pewnych granic, oczywiście).
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 04-04-2008, 17:05
no ja bym np. skonsultowala chociazby olbrzymie partie cytatow... nawiasem, drugi blok zdjec wlasciwie wcina sie w srodek zdania, "jak slusznie zauwaza" jest po jednej stronie, "k. jelinska" po drugiej :).
04-04-2008, 19:24
Nie widziałem jeszcze 'Metropolis', ale tekst dobry, a za samo podjęcie się takiego tematu szacunek dla autora.
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 08-04-2008, 09:37
Ładna recenzja :) A film świetny, szczególnie z muzyką na żywo...
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties And long-leggedy beasties And things that go bump in the night, Good Lord, deliver us! 08-04-2008, 09:46
bardzo chcialabym ujrzec "metropolis" w kinie... bardzo bardzo bardzo.
najlepsza jak dotad recenzja fidela - tekst w stylu tych, ktore chcialabym caly czas czytac na stronie kmf. napisana b. zgrabnie i z pasja. takie "nowosci kinowe" - jestem za.
08-04-2008, 11:22 Artemis napisał(a):bardzo chcialabym ujrzec "metropolis" w kinie... bardzo bardzo bardzo.Wystarczy namierzyć przegląd ekspresjonistów :) Trafiają się chyba nawet dosyć często :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
08-04-2008, 11:42
Ja również nie widziałem jeszcze "Metropolis", ale tekst bardzo zachęcający i trzeba w końcy obejrzeć klasykę kina. Swoją drogą niedawno oglądałem w Teleexpresie jakiś materiał o "Metropolis" i lektor wspomniał o budżecie filmu wynoszącym chyba 7 mln $. Co przy obecnej inflacji podobno wyniosłoby ok. 200 mln zielonych. Zadziwiające, że przy raczkującej dopiero kinematografii niemieckiej wyłożono tak gigantyczną kwotę na produkcję filmu.
08-04-2008, 12:15 Artemis napisał(a):bardzo chcialabym ujrzec "metropolis" w kinie... bardzo bardzo bardzo. Polecamy pokazy w Iluzjonie :) Muzyka na żywo daje niesamowity efekt :D
From ghoulies and ghosties And long-leggedy beasties And things that go bump in the night, Good Lord, deliver us! 08-04-2008, 12:25
iluzjon w chelmnie - taaa :)
ale to musi byc cos. Negrin napisał(a):teraz tak ;)Artemis napisał(a):bardzo chcialabym ujrzec "metropolis" w kinie... bardzo bardzo bardzo.Wystarczy namierzyć przegląd ekspresjonistów :) Trafiają się chyba nawet dosyć często :)
08-04-2008, 15:26 Artemis napisał(a):iluzjon w chelmnie - taaa :) Zawsze możesz wpaść do Warszawy ;)
From ghoulies and ghosties And long-leggedy beasties And things that go bump in the night, Good Lord, deliver us! 08-04-2008, 15:53 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,771 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,418 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,192 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |