Gracias za mile slowa ;]
08-04-2008, 18:53
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
Eorath napisał(a):a beda grali jeszcze po mojej maturze? bede w w-wie przed 20.Artemis napisał(a):iluzjon w chelmnie - taaa :)
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
08-04-2008, 19:09
Sprawdzę :)
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties And long-leggedy beasties And things that go bump in the night, Good Lord, deliver us! 08-04-2008, 20:20
metropolis jest straszne, ale recenzja naprawdę fajna. dosłownie tydzień temu oglądałam ten film na jednym ze swoich zajęć z amerykanistyki (:
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej
08-04-2008, 20:37
Co ma wspólnego Metropolis z amerykanistyką? :shock: Nigdy takich zajęć nie miałem, co najwyżej Hitchcocka albo Kubricka oglądaliśmy. ;)
KMF - Follow your dream to fly
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 08-04-2008, 22:36
w ramach studiów mam taki kurs, który się nazywa "American Metropolis". seans mieliśmy chyba w ramach "Theorizing the City".
najlepsze, co można zrobić z dobrą radą, to podać ją dalej
09-04-2008, 11:34
Recka bardzo przyjemna, chociaż mi zgrzyta to, że Fidel najpierw rozpływa się nad tym jaki to mądry i aktualny społecznie, nawet po osiemdziesięciu latach od premiery film, a potem krytykuje go za naiwność w portretowaniu tegoż właśnie społeczeństwa. No to w końcu dobrze pokazuje on to społeczeństwo, czy nazbyt naiwnie?
09-04-2008, 17:33 simek napisał(a):Recka bardzo przyjemna, chociaż mi zgrzyta to, że Fidel najpierw rozpływa się nad tym jaki to mądry i aktualny społecznie, nawet po osiemdziesięciu latach od premiery film, a potem krytykuje go za naiwność w portretowaniu tegoż właśnie społeczeństwa. No to w końcu dobrze pokazuje on to społeczeństwo, czy nazbyt naiwnie? Uzależnianie świata od maszyn i dążenie do opracowania mechanizmu, który będzie stworzony na podobieństwo człowieka - to wg mnie niezwykle aktualny wątek, 'rozpływając się nad aktualnością' właśnie o nim wspominam. Społeczeństwo przedstawione jest na zasadzie kontrastu (zły-dobry), brakuje ludzi, którzy byliby niejednoznaczni i niestereotypowi. Nie uważam, że rozpływanie się nad aktualnością dążeń robotyki wyklucza się z ubolewaniem nad kiepskim portretem psychologicznym postaci. Pozdrawiać! :wink: 09-04-2008, 20:14
Artykuł "W obronie AVP:R":
http://www.film.org.pl/prace/avpr_w_obronie.html Autor: MILITARY Analiza gościnna filmu "Perfect blue": http://www.film.org.pl/prace/perfect_blue.html Autor: KRZYSZTOF GONERSKI PS. Strona zaktualizowana, można powoli wyruszać na dwudziesty piąty zjazd KMF :). Do zobaczenia po weekendzie.
"It's alive!"
11-04-2008, 08:51
O, analizę "Perfect Blue" chętnie przeczytam, ale najpierw muszę obejrzeć film :)
Co do "W obronie AVP:R" to przejrzałem pobieżnie i takie marne argumenty w tej 'obronie', że dałem sobie spokój. Jak można bronić takiego gniota? Kiedy pojawi się artykuł "W obronie filmów Uwe Bolla"? :lol: 12-04-2008, 08:45
Chodzi o to że ludzie wypominają AVPR błędy których jak widac nie ma aż tylu. Po przeczytaniu tegoż tekstu zamiast twierdzic że AVPR to gniot totalny można spokojnie powiedziec "o, niezły slasher"
get ready for suprise...
12-04-2008, 09:29 DUX napisał(a):Analiza gościnna filmu "Perfect blue":jeszcze raz powtorze: czegos takiego powinno byc na stronie kmf jak najwiecej. analiz filmow, ktore nie przewinely sie przez ekrany, nie maja racji bytu na glownej stronie stopklatki, a zasluguja na promocje - chociazby w tak waskim kregu milosnikow filmu jak czytelnicy naszej strony. "perfect blue" jest z reszta filmem znakomitym (wspomnialam go juz przy okazji "tokyo godfathers"). jest po pierwsze znakomicie wywazona satyra na swiat "produkcji" celebrities, a z drugiej - poruszajaca podroz w glab duszy przerazajaco samotnej jednostki. strona graficzna nie powala (za to pozniejsza "paprika", gdzie tez zostanie podjety temat podswiadomosci, jest po prostu genialna pod tym wzgledem), ale i tak jest niezle. dobre, bardzo dobre kino.
12-04-2008, 10:05
I szkoda, że nie jest chłopcem... :(
KMF - Follow your dream to fly
----------------------------- Ostatnio widziane: Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10 14-04-2008, 13:55
ja nie znam tych dwoch panow na lewo od adiego... bucho, jakie piorka! :)
edit: a u edwarda widac znowu biala podszewke...!
14-04-2008, 14:18
A gdzie na tym zdjęciu Mental? Tak z ciekawości pytam :wink:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 14-04-2008, 15:35 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,764 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,414 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,191 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |