NOWOŚCI NA STRONIE
(12-04-2021, 11:09)Bogdan napisał(a): Cześć.

Swego czasu nieco się tu udzielałem, ale wątpię, żeby ktoś mnie kojarzył z nazwiska, zatem się przedstawię - z tej strony Łukasz Budnik, aktualny naczelny Film.org.pl.

Czytam sobie tę waszą dyskusję, jak to strona upadła na dno i - jakkolwiek nie mam zamiaru próbować zmienić waszego zdania - chcę uściślić kilka rzeczy.

Po pierwsze, to nie przypadek, że treści pojawiające się teraz na stronie mogą kojarzyć się wam z naEkranie czy jakimkolwiek innym portalem którego domeną jest infotainment - bo to właśnie takie lekkie rzeczy w formie newsów z wypowiedziami aktorów, fanowskich grafik, zestawień etc. czytają się teraz najlepiej....

Przepuszczanie czegoś takiego też pewnie jest lekkie i zabawne.
Czy decydują o tym podobne przemyślenia, czy zwykła chęć na klikalność: w obu przypadkach jest to profesjonalne jak. "NIE".
Żeby nie było: chodzi o "wolność słowa? OK. To czekam na tekst o "lewackich tęczowych fanatykach, wyznawcach zbrodniarza Che, który tępił homoseksualistów" wtrącony gdzieś w "recenzję" kina zaangażowanego społecznie.
Wtedy to będzie wiarygodne.

Cytat:
Smoleńsk – podobnie jak Nieplanowane film ten został zrealizowany przez fanatyków, lecz nie tylko religijnych, ale i politycznych. Kto wie, czy właśnie przez to nie jest bardziej szkodliwy społecznie dla polskiej tożsamości narodowej niż jakikolwiek inny produkt wychodzący spod ręki iście Goebbelsowskiej propagandy kościelno-politycznej.

(12-04-2021, 12:43)SonnyCrockett napisał(a): Ale pytanie najważniejsze czy w takim naEkranie ktoś tak politycznie ujada jak piszący teraz dla KMF? Nie spotkałem się.

Oczywiście że tak. Kilka miesięcy temu zrobili nawet "wytyczne dla społeczności, przeciwko rasizmowi, homofobii itp". To był ich koniec.
A klikalne "artykuły" i te z d... typu "zobacz fanowską grafikę" pojawiają się tam dosyć często.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nawet nie wiem jak to skomentować:

[Obrazek: oS7BFRW.png]

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Czy homofob nie podchodzi już pod mowę nienawiści? Dla mnie jak najbardziej.

Odpowiedz
No, ale homofob i tak ich nie obejrzy, bo jest homofobem. Gdy czegoś się obawiam/brzydzę to tego raczej nie poszukuje.
Poza tym kolejny artykuł klikbajt.

Odpowiedz
Czy ten podstarzaly sojowy prawiczek Odys w tekście o Bundych był łaskaw wspomnieć że Peggy to patologiczna bezrobotna wykorzystującą męża baba, czy tylko jego wybitna lewicowa (nie)wrażliwość zauważyła mizoginie Ala? Odys, bo wiem dobrze ze zerkasz na to forum - czy widzisz czasem charakterystyczną dla Was neokomuchów wybiórczą empatię? Czy Twoja bezkrytyczność zabrnęła aż tak daleko?

Odpowiedz
(19-05-2021, 21:03)Doppelganger napisał(a): Czy homofob nie podchodzi już pod mowę nienawiści? Dla mnie jak najbardziej.

Nie no, co ty, mowa nienawiści, rasizm i inne takie działają tylko w jedną stronę. W drugą można napierdalać ile wlezie i jest super.

Odpowiedz
Kolejny genialny artykuł, tym razem Odysa kobiece alter ego:

https://film.org.pl/a/watki-z-serialu-przyjaciele-ktore-dzis-nie-moglyby-powstac

Odpowiedz
Co łączy Jaruzela z Kevinem Spacey? ;)

https://film.org.pl/kmf/radosc-z-powrotu-kevina-spaceya-do-aktorstwa-jest-oznaka-hipokryzji
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Odys widzi, że kliki jego tekstów spadają ze względu na samo jego nazwisko, zatem prosi kolegów z redakcji by publikowali jego wypociny pod swoim nazwiskiem ;)

Odpowiedz
Bez litości sa na tym KaeMeFie

Odpowiedz
Wyrażam oficjalny żal, że do filmorgu już nie pisze Krzysiek Walecki (czyli poczciwy forumowy Crash), jedno z najlepszych piór tego serwisu. Kto mnie będzie teraz wprowadzał od szeptu w krzyk?

Odpowiedz
Szkoda. Dużo zakurzonych tytułów poznałem dzięki niemu. Jestem ciekaw jakie są powody tej zmiany.

Odpowiedz
Może nie wpisywał się w schemat "piszemy byle dużo i byle co"?

Odpowiedz
(06-06-2021, 08:27)Cassel napisał(a): Kto mnie będzie teraz wprowadzał od szeptu w krzyk?

Odys xD
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Wiem, on to robi od dawna wobec wszystkich czytelników. W krzyk rozpaczy. :P

Odpowiedz
Tak tylko tu pozostawię to bez czytania ;)

https://film.org.pl/kmf/twoj-ulubiony-bohater-bedzie-czarnoskorym-gejem-i-co-z-tego?fbclid=IwAR2HeWcYRTJdeVZ57LMa77mymgAZJ1Klb2wfjzh8rAK0AuRJHDkHbeqkRlE

Odpowiedz
ciota jakaś napisał(a):Jeśli znów zaczniecie rzewnie płakać nad kondycją świata, bo jeden z waszych ulubionych bohaterów nie będzie już wyglądał dokładnie tak jak wy, to zastanówcie się, czy rzeczywiście jest...
Czy rzeczywiście jest co? Ten cytat jest tak pokracznie wycięty z głównego tekstu, że nie ma sensu. Nie dość, że merytorycznie to bełkot, to nawet redakcji nie potrafią już poprawnie zrobić?
I uwielbiam gdy biały "mężczyzna" (w szerokim rozumieniu tego słowa) pisze o "białych, cis hetero mężczyznach" jakby był to jakiś obcy, niezrozumiały gatunek.

Odpowiedz
Pomyśleć, że tacy ludzie byli tu kiedyś moderatorami :)
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Co ten pożyteczny idiota musi mieć głowie. Oj, psychoanalityk miałby tutaj używanie.

Odpowiedz
Taki sznurek co trzyma uszy co by nie odpadły.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon