02-03-2022, 17:08
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
Coraz więcej na film.orgu przewrażliwionych, którzy pewnie ogladają filmy dla samego przyczepiania się do niepoprawnych scen. Źle to wróży...
Widzę, że przy omawianiu Piotrusia Pana autorka nie zna zwyczaju fajki pokoju u północnoamerykańskich Indian. W ten sposób uaktywnia swe kolonialne myślenie i próby narzucania swej kultury rdzennym Nibylandczykom ;).
(02-03-2022, 16:05)Doppelganger napisał(a): Widzę ze napisała go jakaś podstarzała Julka, prawdopodobnie zaciąg z Ukrainy sądząc po nazwisku (joke!)Ukraińskie nazwiska zwykle kończą sie -enko lub -uk. Końcówka -ow wskazuje na ruskie onuce. Inaczej wyobrażałem działania putinowskiej agentury. 02-03-2022, 19:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-03-2022, 19:54 przez OGPUEE.) (21-02-2022, 13:59)yacajackowski napisał(a): Miałem ziomeczka który udawał, że jest gejem, żeby to udawać jaki to jest biedny i nikt go nie rozumie. Znałem taki przypadek, że kolega dziewczyny kolegi udawał geja i ją bezkarnie macał po tyłku. Kolega nic nie mówił, bo gej, więc to tak jakby dotykała ją koleżanka. Niestety gej okazał się być bi. Chyba z tym biseksualistą go później zdradziła (lub z innym i mylę osoby, ale z kimś zdradziła).
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
19-05-2022, 03:46
https://film.org.pl/kmf/mizoginia-w-pelnej-krasie-dlaczego-swiat-nienawidzi-amber-heard
Brak mi słów. Proces, który udowodnił niewinność człowieka obrzuconego błotem, nazwanego żonobijcą, wywalonego z dwóch wytwórni filmowych autorka nazywa cyrkiem. Proces, który reprezentuje również innych skrzywdoznych mężczyzn to nic bo mizogania i patriarchat. Tfu! 04-06-2022, 12:00
Oczywiście chodzi tu o nienawiść do kobiet, a nie o pogardę dla kłamstwa, manipulacji i niszczenia życia człowiekowi. Ehhh...
04-06-2022, 12:03
I czego się tu denerwować? Ona ma i tak większy wkurw, bo świat nie odzwierciedla jej światopoglądu, tyle co se może to napisać artykuł i wyładować frustracje.
04-06-2022, 12:17
A no tak, Michalina - zawzięta feministka, która z Polszy chce walczyć o prawa kobiet w świecie muzułmańskim (tru story). Nic nowego, rozejść się.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 04-06-2022, 13:44
Sam tekst nie jest zły ale tytuł i końcowe wnioski są bez sensu. Gdyby to nie był bardzo sympatycznie z familijnych produkcji kojarzący się Johnny Depp a np Russell Crowe z okresu gdy miał napady agresji i było o tym głośno i gdyby to nie była Heard która ma wygląd i sposób bycia "lodowej księżniczki" a jakaś sympatyczna dziewucha - to przy całej pozostawionej reszcie właśnie sympatia ludzi mogłaby się zupełnie inaczej rozłożyć.
04-06-2022, 14:01
Apropos komentarzy do artykułu - czy pan Artur Gralla to nie czasem nasz poczciwy shamar? :)
04-06-2022, 14:16
Nie, bo właśnie odkryłem że to niejaki Paweł (nie będę zdradzał nazwiska w razie jakby shamar sobie nie życzył ;)
04-06-2022, 14:18
Tożeś enigmatycznie napisał, teraz już na pewno go nie wyśledzę. ;)
No i zawód, bo spodziewałem się gołych bab, a u niego tylko ruda pusia. :) 04-06-2022, 14:22
Artur Gralla? Kojarzę takie dane z czasów studiów w katowickiej Filmówce.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 04-06-2022, 22:34
https://film.org.pl/r/men-gdzie-ci-mezczyzni
Czekam na recenzję tego filmu jakiejś kobiety z redakcji :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
05-06-2022, 10:47
Temat wypełnia głównie (poniekąd słuszna) krytyka blubrów wypisywanych przez Odysa, Filusia i tych wszystkich feministek, dlatego warto czasem dla odmiany wrzucić coś pozytywnego. Bardzo dobry artykuł Przemysława Mudlaffa o drugim odcinku wybitnej Kompanii Braci. Facet swoją drogą spoko pisze - ma dobre pióro, ciekawe spostrzeżenia i przede wszystkim "wygląda" na pozytywnie nastawionego do świata kinomaniaka, a nie wszystkowiedzącego, zgryźliwego bubka. No i nie brodzi w polityce. Przydałoby się więcej takich Mudlaffów czy Piwońskich, a mniej beztaleńć pokroju oberführera Philzińskiego.
https://film.org.pl/a/kompania-braci-day-of-days-czyli-skok-do-piekla-wojny 07-06-2022, 20:12
No niestety mam wrażenie, że na film.orgu coraz mniej takich pisarzy z pasją do kina, a więcej jakichś dzbanów, którzy uważają się za mądrzejszych niż są w rzeczywistości i próbują naprostować odbiorców swym pierdololo politycznym.
07-06-2022, 20:43
Pisaliśmy o tym artykule już w innym temacie.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
07-06-2022, 20:45 Norton napisał(a):Bardzo dobry artykuł Przemysława Mudlaffa o drugim odcinku wybitnej Kompanii Braci. Ten cytat zawsze daje mi ciary. Szekspir był niesamowity, a bitwa pod Azincourt jednym z najbardziej spektakularnych zwycięstw w historii. Zapoznajcie się. Od chwili tej aż do końca świata w pamięci ludzkiej będziemy żyć: my, wybrańców garść, kompania braci. Kto dziś wespół ze mną krew przeleje, ten mi bratem. 25-06-2022, 11:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2022, 11:51 przez Mental.)
Ciekawostka trochę w temacie - piździński ni z gruszki ni z pietruszki zaczął mi wysyłać jakieś trollerskie PMki na filmożercach XD
Ten człowiek jest nawet bardziej zryty, niż przypuszczałem (no chyba, że ktoś mu się na konto włamał, ale wątpię). 29-06-2022, 17:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2022, 17:28 przez Gieferg.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,772 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,418 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,193 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |