NOWOŚCI NA STRONIE
A Daphne to przypadkiem nie reprezentuje teraz Azji? Tym bardziej, że Constance Wu robi za jej głos? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Odpowiedz
Jeśli kudłaty będzie kradł to nie mam nic przeciwko.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
https://film.org.pl/a/najciekawsze-wersje-rezyserskie-top-11-dir-cut
Cytat:Tutaj Obcy wychodzi z wołu; psa w Alien 3 – Special Edition (bo tak reżyser nazwał swoją wersję reżyserską) nie uświadczymy nawet przez sekundę. (...) Podsumowując – inni reżyserzy powinni uczyć się od Davida Finchera, jak powinno się tworzyć wersje rozszerzone!

[Obrazek: 96c3952061bf63c9099c97b980082a24.gif]
Żeby Dux takie bzdury pisał?
EDIT: a nie, to nie Dux pisał, cóż, i tak by to wypadało naprostować.

Odpowiedz
A mnie jeszcze bardziej w oczy kłuje obecność "E.T." w tym zestawieniu. Wydanie na 20-lecie jest spoko, ale tylko jako przykład do zaprezentowania przyszłym reżyserom w filmówce czego się nie robi ze swoimi klasykami po latach. South Park w punt zresztą kiedyś wyśmiał tamtą manię Spielberga i Lucasa.

Odpowiedz
A gdzie "Troja"?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(07-10-2022, 21:55)OGPUEE napisał(a): Jak kontynuujemy wątek hinduskiej Velmy, to Daphne i Kudłaty też zmienili pigment:

Odnośnie Kudłatego to szczerze nie wiem co o tym myśleć. Na dobra sprawę Kudłaty to średni przykład jako reprezentacja :).

Z Freda pewnie zrobia bialego gamonia, a Kudlaty bedzie „cool”.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
A gdzie w tym zestawieniu "Dawno temu w Ameryce"?

Odpowiedz
(30-10-2022, 12:15)Bucho napisał(a): Z Freda prwnie zrobia bialego gamonia, a Kudlaty bedzie „cool”.

W sumie nie byłby to pierwszy raz. W Co nowego u Scooby'ego? z 2002 roku był niezręcznym głupolem. No i posiłkując się Nonsensopedią:
Cytat:Fred (właśc. Frederick Herman Jones) – uważa się za szefa grupy i głównego bohatera, ale intelektualnie jest na poziomie Kudłatego, zwłaszcza w jego wymyślnych pułapkach. Jest najodważniejszym członkiem grupy, toteż najniebezpieczniejsze zadania zawsze zleca Kudłatemu i Scooby'emu.
:)

Odpowiedz
Bardzo dobry tekst. Trudny, ale obiektywny. Bolesny, ale pełen logicznych argumentów. Przy okazji - świetne pióro

https://film.org.pl/kmf/o-tym-jak-toksyczne-fandomy-niszcza-przyjemnosc-obcowania-z-kinem
.

Odpowiedz
A ja bym napisał, nawiązując do mitologii, że to taka powolna, chociaż istotna odyseja w kierunku zdrowego rozsądku, w tych naszych trudnych, zwariowanych czasach!
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Trochę jednak hipokryzja, że o toksycznych fandomach pisze toksyczny redaktorzyna, który w swych wypocinach często jebie po osobach, które mają inne zdanie od niego.

Odpowiedz
Mowisz tak, bo jestes toksyczny :)

Mozesz mu o tym wspomniec (oczywiscie kulturalnie) w komentarzach.

(03-11-2022, 13:16)Kluski napisał(a): A ja bym napisał, nawiązując do mitologii, że to taka powolna, chociaż istotna odyseja w kierunku zdrowego rozsądku, w tych naszych trudnych, zwariowanych czasach!

To.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Toksyczność fandomu to raczej reakcja na niszczenie dzieł w sposób wręcz groteskowy. Wszyscy pamiętamy jak ludzie płakali na Star Warsy Lucasa, że to już nie to samo co OT, ale jednak akceptowano te filmy czy też tę wersję historii, którą chciał opowiedzieć Lucas bo pomimo dziur fabularnych, błędów w łączeniu starych filmów z nowymi całość była utrzymana w szacunku do stworzonej wcześniej mitologii. Przy okazji premiery TFA też nie było jakiegoś strasznego narzekania na twórców, bardziej na fakt, że nie dostarczono nam nic wyjątkowego tylko odgrzewany kotlet - historia słaba, ale jednak wciąż w granicach mitotwórczych Gwiezdnych Wojen.

Tak naprawdę punktem przełomowym była premiera The Last Jedi, które było jeno fakolcem w kierunku fanów - filmem stworzonym na przekór całej legendzie SW, dziełem zrobionym tak by wkurzyć jak największą grupę fanów, aby przy świadomej reakcji oczywiście zrzucić na nich winę, że nie potrafią się bawić i o co chodzi a w ogóle to bądźcie cicho bo jesteście tacy a siacy.

Disney przetarł szlak, reszta zobaczyła, że to świetny chwyt marketingowy - możesz wyprodukować każde gówno, bo dopóki obrażasz fanów to jakąkolwiek krytykę można uzasadnić incelstwem czy nienawiścią. Do tego pakujesz czarnoskórych aktorów w ważniejszych rolach i jeszcze odhaczasz walkę z rasizmem. Czy Lucas narzekał na rasizm fanów przy okazji krytyki Ataku klonów? No nie, bo przecież to nie o to chodziło, że Mace Windu był rycerzem Jedi tylko po prostu film był chujowy.

Tak więc co było pierwsze? Toksyczny fandom, czy toksyczni producenci? ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(03-11-2022, 13:45)Bucho napisał(a): Mozesz mu o tym wspomniec (oczywiscie kulturalnie) w komentarzach.
No i wspomniałem ;)

Odpowiedz
Odbyts napisał(a):Jedna fantastyka nie może być właściwsza od innej. Obie są na jednym poziomie ontologicznym.
"Podkreślam, bo to kuriozalne".

Odpowiedz
U redaktora Korczyńskiego za to wszystkie teksty są na jednym poziomie onkologicznym.

Odpowiedz
Mefi, za co poleciales z redakcji? :)

Odpowiedz
Cytat:Toksyczność fandomu to raczej reakcja na niszczenie dzieł w sposób wręcz groteskowy.

Nie stary, nie idź tą drogą, stawianiem też które się nie do obronienia i mają właściwości samozaorające. Grożenie komuś śmiercią, atakowanie prywatnie aktorek bo gdzieś zagrały, to reakcja na brak higieny psychicznej w społeczeństwie, w najlepszym wypadku.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
To są raczej skrajne przypadki psychopatów. Przykre, że przez takich zjebów wszelka krytyka jest wrzucana do jednego wora
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(03-11-2022, 18:01)Bucho napisał(a): Mefi, za co poleciales z redakcji? :)

Za poglądy - już pisałem przecież kiedyś :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon