Film trwa 4h ale przypierdol się do sceny, w której najważniejszej postaci w trylogii ciężko rozstać się z przyjaciółmi. Fragmentu o Samych Swoich już nawet nie skomentuję.
13-11-2022, 17:14
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
"Pożegnanie trwa nieznośnie długo. Elrond wraz z Galadrielą cytują podniosłe słowa, Bilbo odpowiada i w sumie mógłby z powodzeniem już wsiąść na ten statek, gdyby nie Frodo. Jego pożegnanie nie chce się skończyć. Widzowie czekają na wypowiedź Gandalfa, hobbici płaczą, aż w końcu następuje kulminacja, bo Frodo odchodzi wraz z Gandalfem. Muzyka robi się coraz bardziej słodka, kiedy Sam błaga Froda, żeby ten nie odchodził. I tak czekamy, obserwując spojrzenia bohaterów, uściski każdego z nich, i znów spojrzenia, potem znowu uściski i znowu spojrzenia. Na koniec następuje slow motion, gdy Sam gapi się na odpływający statek. Nie ma w tej scenie żadnego dramatyzmu, jest groteska. Rozumiem, że pożegnania są trudne. Sam miałem z kilkoma poważny problem, ale to film. Nie należy go przeciągać, bo zniszczy się historię, to wrażenie, które po niej się zachowuje, a zakończenia pamięta się najdłużej, jeśli o to twórcy zadbają."
Film trwa 4h ale przypierdol się do sceny, w której najważniejszej postaci w trylogii ciężko rozstać się z przyjaciółmi. Fragmentu o Samych Swoich już nawet nie skomentuję. 13-11-2022, 17:14
Gdzieś tak rok temu wytknąłem Odysowi, że w swoim tekście popełnił w kilku miejscach pewien błąd gramatyczny. Nie zgodził się ze mną, ale wezwał na pomoc korektorkę. Wytłumaczyłem, że tak się nie pisze, podałem odpowiednią regułę. Korektorka jej nie znała, lecz przyznała, że postara się mieć to na uwadze, bo sama jeszcze uczy się tego „fachu”. Efekt mojej interwencji? Kilka następnych swoich tekstów Odys obesrał tym samym bykiem. I robi to do dziś. Pewnie uznał, że on wie lepiej, jak się pisze.
13-11-2022, 20:56
Idealne dopełnienie obrazu tego człowieka. Nie zgadza się z regułami pisowni, nie zgadza się z faktami, nie zgadza się z nauką. Postępowcy tak mają. Wyprzedzają rzeczywistość, bo są lepsi od niej
.
13-11-2022, 22:05
Czytanie komentarzy pod ARTYKUŁAMI (które oczywiście olewam) redaktora Korczyńskiego to jedna z moich małych, grzesznych przyjemności. Mefisto oczywiście dowalił do pieca i nazwał Odysa knurem, piękne. :)
Edytka: Chodzi o ten tekst - https://film.org.pl/a/seriale-ktore-sie-okropnie-zestarzaly 15-11-2022, 16:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2022, 16:43 przez Norton.)
To przecież jest piękne! Aż uroniłem łezkę wzruszenia.
Sekcja komentarzy to jedyny powód dla którego klikam w ogóle w teksty Odysa i dokładam cegiełkę do muru chroniącego jego tyłek w redakcji. Już wyobrażam sobie co odpisze Mefiemu: "Jak zwykle Jacku pokazałeś swój poziom, do którego nie będę się zniżał. Żyj w swym urojonym świecie pełnym czarnych rasistów i dzielącym się na dwie płcie" xD 15-11-2022, 17:24
W sumie nawet nie wiem o czym ten pajac pisze ale komentarze jak zwykle top content :)
15-11-2022, 17:42 Cytat:Dzisiaj, a dokładnie od 24 lutego 2022, kiedy putinowska Rosja napadła na Ukrainę i rozpętała bezprecedensowy konflikt zbrojny w Europie na taką skalę od zakończenia II wojny światowejWbrew temu co sądzi Odbyts, była Jugosławia to też Europa. Zastanawiam się z czym ma większe problemy współczesny ęteluktalista. z geografią czy historią. 15-11-2022, 20:55
Prawdopodobnie wtedy nie było go na świecie. Tudzież był, ale bardziej go interesowała ramówka Wieczorynki :).
15-11-2022, 21:15 (15-11-2022, 20:55)Paszczak napisał(a):Niewiele wiem o tamtej wojnie, ale Wikipedia podaje, że tam było w okolicach 40-60 tysięcy trupów po każdej ze stron, wliczając cywilów, a na Ukrainie mamy już podobno koło 100k poległych żołnierzy po każdej ze stron plus nieznana, ale też idąca w dziesiątki tysięcy śmierci cywilów, no to chyba może powiedzieć, że tegoroczna wojna jest większa w skali od tej w Jugosławii, nie?Cytat:Dzisiaj, a dokładnie od 24 lutego 2022, kiedy putinowska Rosja napadła na Ukrainę i rozpętała bezprecedensowy konflikt zbrojny w Europie na taką skalę od zakończenia II wojny światowejWbrew temu co sądzi Odbyts, była Jugosławia to też Europa. 16-11-2022, 10:14 (15-11-2022, 20:55)Paszczak napisał(a):Przecież współczesny młody intelektualista z dużego miasta utożsamia Europę z Unią Europejską. Więc jaka Jugosławia?Cytat:Dzisiaj, a dokładnie od 24 lutego 2022, kiedy putinowska Rosja napadła na Ukrainę i rozpętała bezprecedensowy konflikt zbrojny w Europie na taką skalę od zakończenia II wojny światowejWbrew temu co sądzi Odbyts, była Jugosławia to też Europa. Zastanawiam się z czym ma większe problemy współczesny ęteluktalista. z geografią czy historią.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
16-11-2022, 10:23
No, na dobrą sprawę przeciętny Ukrainiec powinien liczyć się jako od 1/4 do 2/3 prawdziwego człowieka.
Ale niech wam będzie. 17-11-2022, 08:24 Cytat:Twój komentarz nie może zostać przesłany, ponieważ zostałeś zbanowany przez Film.org.pl :D Cudowne. Dupcia zapiekła, więc co robią - banują. Zupełnie nie udowadniają tym wszystkich zarzutów w ich stronę, zupełnie xD
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 18-11-2022, 16:02
I zarazem jedni z tych, którzy twierdzą, że cancel culture nie istnieje xD
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 18-11-2022, 16:12 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,760 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,410 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,189 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |