NOWOŚCI NA STRONIE
Ja? Wszystkie moje komentarze na stronie to efekt zamieszczanych tam artykułów, a nie cel sam w sobie. I, żeby było zabawniej, to po wyłączeniu Odysa, w większości wcale nie są negatywne, ale spoko.
A Odysek wysrał z siebie nowy tekst o dubbingu - jak na niego całkiem wyważony w ilości jadu rozlewanego na innych ludzi, ale tak samo ułomny w znajomości tematu jak poprzednie, więc chciałem kulturalnie coś od siebie dodać, a tu zonk :)
No cóż, kolejny powód, żeby nie włazić tam zbyt często (choć niby mógłbym komentować pod innym kontem, ale szkoda czasu - szczególnie, że skończy się pewnie tak samo). Tymczasem towarzystwo wzajemnej adoracji zapewne już opija swój sukces, przekonane o swojej przezajebistości i nieomylności oraz progresywności :) Czuję normalnie cały ten szacunek jaki spływa na mnie po tych wszystkich latach poświęconych stronie xD
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Czyli rozumiem, że Mefi dostał od film.orgu bana za zjechanie Odysa, ale jednocześnie Odys może sobie obrażać czytelników ile wlezie? Piękna lekcja hipokryzji.

Odpowiedz
Ale akurat jechanie po dubbingu w filmach aktorskich to zawsze pozytywna rzecz.

Odpowiedz
Aż dziwne, że dopiero teraz Mefi dostał bana.

Odpowiedz
Et tu, Ogpuee?

Odpowiedz
OGUPEE po prostu zna pewne do bólu lewackie mechanizmy od podstaw.

Odpowiedz
Cóż, obracałem się w lewicowej uczelni, gdzie wszyscy są na lewo, a gdy wykładowcy dowiedzieli, że w wyborach prezydenckich zagłosowałem na Dudę i nie ukrywałem sympatii do Korwina, to mieli reakcję "bitch, please". Spokojnie, terror i prześladowania wobec mych poglądów ograniczały się do luzackiego śmieszkowania.

Tylko dwa razy miałem przypadki zbanowania podobnego do Mefiego - oba na facebooku, z czego tylko jeden lewacki.

Pierwszy to Ludzie Przeciw Myśliwym - siedlisko największych prozwierzęcych zażółciałych od nienawiści zjebów pełnych fejkniusów i szkodzące opinii środowisk antymyśliwskich/pro-przyrodniczych - wdałem się w dyskusję z aktywnych userek, jedną tępą dzidą wytykając jej debilizm i fanatyzm. Kurwiszon po mnie jechał i określił, że jam sympatyk myśliwstwa (co jest bzdurą, jeśli ktoś czyta me posty :)), ale jej obelgi po mnie nie spływały. No i bana ja otrzymałem, mimo że codziennością wśród sympatyków tego peja jest jad i wulgarność :).

A drugi raz to na Żelaznej logice. Admin wysrał jakiś płaczliwy elaborat, jak to Polacy strasznie cierpieli przez zbrodnicze zabory. Ja napisałem, że pierdoli bo mało kto płakał w kraju za utratą ojczyzny (a jak już to za przywilejami szlacheckimi) i na początku było lajtowo, a wywózka na Sybir za cara to były wakacje. Potem trafiłem na inny post, gdzie admin znowu, że Polacy już przejrzeli lewackie spiski i nigdy się nie nabiorą (akurat!), w tym opłacanych ekologów. Ja śmieszkująco wytknąłem, że w tym poście koleś napisał jakiegoś błęda. I następnego dnia zauważyłem, że nie mogę pisać i na tym peju - nie tęsknię :).

Więc dupcia potrafi zaboleć po obu stronach barykady, gdy ktoś wytyka oczywiste bzdury (i nie ma jak go zbić z pantałyku), a autor to dzban, który jest głuchy na inny punkt widzenia. A Mefi na film.orgu się nie patyczkował, a znając sympatie Phila i Odysa już by po pierwszym poście powinien wylecieć.

Odpowiedz
Po pierwszym czyli po którym? :)

Odpowiedz
A co, ja agent bezpieki jestem, by śledzić twą działalność :)?

Odpowiedz
Prędzej Ochrany, skoro tak Sybir polecasz.

Odpowiedz
(18-11-2022, 21:23)OGPUEE napisał(a): A co, ja agent bezpieki jestem, by śledzić twą działalność :)?

Odwołałeś się do pierwszego posta, więc chyba masz teczkę :P

Odpowiedz
Zjeżdżam na dolny pasek film.orgu, gdzie ikonki przekierowujące na fejsbuczka, tłitera itd., a tam trafiam na poniższą stronę.

https://filmfolly.com/

Może i żyję w pieczarze, ale kiedy oni dorobili się anglojęzycznej wersji? xD

Odpowiedz
Boli cię że teksty Odysa idą w świat i rozsławiają Polskę? O to chodziło.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Przypisanie Odysowi chęci do rozsławiania Polski to dla niego największa możliwa obelga
.

Odpowiedz
Tacy jak Odys dzielą się na 2 grupy w kontaktach zagranicznych - jedni są oikofobami, inni usilnie pokazują że dużo tu postępowych Polaków a ci faszyści to tylko parę małp. Nie wiem jak w tej kwestii jest z Odysem, bo aż tak dogłębnie go nie śledziłem. Za to jestem pewien że On czyta dogłębnie ten temat, bo jego pióro przejawia cechy narcystyczne.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
(22-11-2022, 13:59)Ted napisał(a): Boli cię że teksty Odysa idą w świat i rozsławiają Polskę? O to chodziło.

Kim jesteś i co mi wszczepiłeś do mózgu?

Odpowiedz
KMF wziął chyba sobie za misję scancelowanie Friendsów, bo ciężko znaleźć mi inne słowa po zapoznaniu się z artykułem, w którym każdy kolejny akapit jest wyssanym z anusa "problemem". 

https://film.org.pl/a/najstraszniejsze-rzeczy-ktore-zrobili-bohaterowie-przyjaciol
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ta lista i tak na pewno musi być krótsza, niż najstraszniejszych rzeczy jakie zawisły na stronie film.orgu

Odpowiedz
Pierwszy punkt jest uroczy. Autorka tej średnio ambitnej pracki szkolnej rozpoczyna cały tekst z pozycji obiektywnej krynicy dobra i moralności, ale w sumie olewa jakieś wątki, bo którejś tam postaci nie lubi. Konsekwencja 10000%

Cały ten wywód to jakieś nieporozumienie. Za takie pierdoły można dostawać pieniądze? Przecież to podchodzi pod niegospodarność i działania na szkodę firmy
.

Odpowiedz
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon