NOWOŚCI NA STRONIE
Żeby nie być hipokrytą to nawet się ich nie czepiam. Mnie np. samemu zdarza się wciąż zaglądać na forum AwardsWorthy, gdzie roi się od dzbanów i lewicowych fanatyków, mimo że skapitulowałem miesiące temu i na pożegnanie pokazałem im wielkiego fakersa (to było w okolicach rozprawy Johnny'ego i Amber, gdzie znaczna większość trzymała stronę Amberowej, na zasadzie "bo kobieta"). W tym festiwalu plucia jadem jeszcze zdarzają się ciekawsze dyskusje mimo wszystko, przy których już prawdopodobnie nie jestem i tak mile widziany.

Odpowiedz
(29-12-2022, 17:34)shamar napisał(a): Hmmm. Coś to naciągane bo niektóre z nich są za dobre. Wręcz świetne.

https://film.org.pl/a/jak-wygladaja-plakaty-znanych-filmow-stworzone-przez-ai-zobaczcie-galerie-ilustracji

Plakaty takie sobie, bo wyraznie autor (nie autor tekstu na stronie) probowal przyheheszkowac i podawal takie, a nie inne wytyczne.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
https://film.org.pl/a/najbardziej-przereklamowane-filmy-pixara

Trzy ostatnie artykuły Odysa Korczyńskiego jakie przeczytałem:
- "Każdy kto nie lubi 3 odcinka The Last of Us jest nazistą"
- "Czy Pedro Pascal ma szanse zostać gwiazdą?" (pomija Gwiezdne Wojny, Narcos i Ciężar Nieznośnego Talentu)
- "Najbardziej przereklamowane filmy Pixara - Toy Story 1"

Czy film.org.pl chce upaść?
100% komentarzy pod jego artykułami na facebooku, to ostre jechanie po Odysie

Ja jeszcze tydzień temu nic o nim nie wiedziałem a teraz go nie znoszę. xD

Odpowiedz
Uwierz, że to tylko wierzchołek góry lodowej
.

Odpowiedz
(04-02-2023, 20:51)Capt. Nascimento napisał(a): Ja jeszcze tydzień temu nic o nim nie wiedziałem a teraz go nie znoszę. xD

[Obrazek: 6de6bd46-a28c-4b90-8018-c46fbd8b2f93_text.gif]

Odpowiedz
No ale klikacie w artykuły co nie? On rzuca baity/swoje pierdololo, wy łapiecie, wyświetlenia się zgadzają.

Odpowiedz
Ja nie klikam, wystarcza wyrwane z tekstu pojedyncze zdania cytowane przez Srebrnika albo Wasze komentarze i tyle mi starczy :)

Odpowiedz
Lol odpisałem nie w tej zakładce.
Wklejam posta i się dziwię, co tu robią komentarze nt Odysa. xD

srebrnik napisał(a):Uwierz, że to tylko wierzchołek góry lodowej

Co na przykład?

Odpowiedz
Odp: Co najmniej 5 lat jego aktywności na stronie.

Odpowiedz
"Toy Story" to niekwestionowany klasyk, bajka mojego dzieciństwa i jeden z najlepszych filmów na świecie.

"W głowie się nie mieści" to chyba wciąż ostatni film na którym w kinie uroniłem łzy ze wzruszenia. A było to już ponad 7 lat temu.

W przypadku pozostałych filmów mogę się zgodzić, że przereklamowane. Auta 2 to jeden z najgorszych Pixarów, Dory po mnie spłynęła (hehe). Ale Uniwersytet potworny był nawet spoko, chociaż dużo słabszy od rewelacyjnej jedynki.

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Od tego zacznijmy, że większość "przereklamowanych" Pixarów z tej listy to filmy albo uważane za nieudane bądź niepotrzebne. Takie Auta 2 to od początku miały łatkę najgorszego filmu od Pixara. I wedle definicji "przereklamowanego" to pasują tylko Toy Story i W głowie się nie mieści.

Odpowiedz
Użytkownicy strony narzekają na Odysa, Odys im odpisuje

Cytat:Odys Korczyński

Dzięki za darmową reklamę. Super jesteście. I widzę, że kompletnie niezorientowani, jak to działa. :)

Redaktor pisze wprost czytelnikom że robi z nich wała i im bardziej im się nie podobają jego artykuły tym lepiej. xD

To jest jakiś marketing 10D. Jak pracowałem za pradawnych czasów jako redaktor (miałem taki epizod), 
to naczelny by mi za taki tekst do odbiorców (klientów) łeb urwał.

Odpowiedz
To akurat jak najgorzej świadczy o redakcji filmorgu, skoro takiego buraka bezwstydnie trzyma w redakcji dla samych klików. A pamiętam jeszcze te piękne czasy, gdy ta strona była kopalnią wiedzy od fanów dla fanów. Tak nisko upaść...

Odpowiedz
Wciąż uważam, że Mefisto za słabo pojechał po Odysie tuż przed tym jak zaklejono mu usta ;)

Odpowiedz
srebrnik napisał(a):no i dwa arcydzieła absolutne:
https://film.org.pl/a/seriale-ktore-sie-okropnie-zestarzaly

Czy algorytmy mogą zapobiec postradaniu zmysłów? Hell, yeah! To mi wyskoczyło, kiedy kliknąłem na powyższą linkę...

[Obrazek: Screenshot-2.jpg]
https://the-twilight-area.com/ - strona poświęcona serialowi "The Twilight Zone"
http://www.strefamrokupodcast.pl/ - podcast o "Strefie Mroku"
https://readersinitiative.podbean.com/ - podcast o literaturze wszech treści

Odpowiedz
srebrnik napisał(a):no i dwa arcydzieła absolutne:

https://film.org.pl/a/seriale-ktore-sie-okropnie-zestarzaly

Cytat:Czy to źle? To nie miejsce, żebym oceniał, czy czterej pancerniacy i ich pies są winni stalinowskim ciągotom Władimira Putina, nawet jako element pośredni, wyzwalający emocje.
...
Jak już kiedyś pisałem w tekście właśnie o Czterech pancernych… „nasze polskie obywatelstwo jest wciąż na poziomie naiwnego myślenia kilkulatka, który niedawno zaczął mówić pełnymi zdaniami i uważa, że wszystko, czego dotknie, co zobaczy i o czym pomyśli, automatycznie staje się jego własnością.

Cytat:Jedną kwestią jest to, że Przyjaciele nigdy nie byli serialem śmiesznym, a raczej społecznie żenującym. Nie ma sensu obrażać się za kilka żartów z brodą, nawet chamskich, lecz jeśli cała fabuła tylu sezonów na tym polega, że grupa białych wyśmiewa się z mniejszości

https://film.org.pl/kmf/o-tym-jak-toksyczne-fandomy-niszcza-przyjemnosc-obcowania-z-kinem

Ten artykuł jest tak obrzydliwy że nie będę nawet go cytował.

Za to odpowiedzi Odysa do czytelników:

Cytat:Ciesz się zatem, że już nie musisz "wysrywać" z siebie tekstów dla naszej redakcji, bo ja się z tego powodu bardzo cieszę. Życzę dużo gorących snów o Żydach-marksistach, spiskujących przeciwko Twojej białej kulturze.
...

A tak bardziej merytorycznie? Bo tekst ma 20 000 znaków. Rozumiem, że jest w nim wiele zdań złożonych, ale proszę się postarać. Da Pan radę wykrzesać z siebie coś więcej niż bucowaty, personalny atak.
...

Nie zniżam się do pewnego poziomu - uściślając – Pańskiego.

Tu już totalna perełka, bo nawet skrajne amerykańskie lewaki i 100% reddita jest w sprawie Amber Heard murem za Johnny Deppem:

Cytat:Jakość jego gry aktorskiej spada już od lat. Pamiętam, że nie tak dawno pisałem o tym, że wolałbym jednak, żeby Depp nie odchodził z serii Piraci z Karaibów. Nawet za cenę skandali z Amber Heard i całościowo mniejszego zaangażowania w podejmowane role. Dzisiaj wciąż podtrzymuję tę opinię, niemniej widzę, że publiczność nie jest już tak wyrozumiała. Informacje, które dochodzą na temat wojny z Heard, są niekiedy zbyt dwuznaczne, żeby stwierdzić, kto z nich był faktycznie katem, a kto ofiarą. A może wymieniali się tymi rolami?
...

Ja tam w ramach protestu przeciwko takiemu poziomowi "pisarstwa" rezygnuję z odwiedzania film.org.pl (a co, dołożę cegiełkę).

Odpowiedz
(05-02-2023, 12:21)Capt. Nas napisał(a): Za to odpowiedzi Odysa do czytelników:

Cytat:A tak bardziej merytorycznie? Bo tekst ma 20 000 znaków. Rozumiem, że jest w nim wiele zdań złożonych, ale proszę się postarać. Da Pan radę wykrzesać z siebie coś więcej niż bucowaty, personalny atak.
...

Nie zniżam się do pewnego poziomu - uściślając – Pańskiego.

O, przytoczyłeś i odpowiedzi skierowane prosto do mnie :)

Otwarcie nienawidzę typa z absolutną pasją, ale po tym absolutnie przestałem wchodzić z nim w jakiekolwiek interakcje. Naprawdę nie opłaca się. Myślę, że zdecydowanie boleśniejszym ciosem dla niego od komentarzy jest brak jakiejkolwiek reakcji :)

Odpowiedz
Poza tym koles usuwa co bardziej merytoryczne komentarze, ktore wyraznie punktuja jego logike i rozkladaja te intelektualna biede, ktora reprezentuje. To jest narcyz motywowany skrajnymi dogmatami ideologicznymi.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Kiedys uwielbiałem stronę główną, szczególnie jak jeszcze był dostęp do starych list czy plebiscytów typu najlepsze filmy lat 2000 czy 90, pamiętam że było też kiedyś coś takiego jak lista top 30 najlepszych twistów albo rewolucyjnych efektów specjalnych, ktoś też obejrzał wszystkie filmy Seagala i Norrisa i napisał o tym artykuł. Złote kraby i hezekary też zawsze lubiłem i praktycznie codziennie tam zaglądałem

Teraz to nawet nie mogę odpalić strony bo mnie od razu przekierowuje na jakieś szity

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon