DUX, jak mogłeś wśród tej 50. nie zawrzeć punktu o zdaniu które wypowiada Rachel, że "Apartament Bruce'a to teraz najbezpieczniejsze miejsce w mieście"? Mówi to niedługo po scenie przyjęcia :D
23-09-2008, 00:21
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
Poza tym, jaki jest sens tłumaczenia czegokolwiek ludziom którzy w ataku fanatyzmu nie potrafili sklecić choćby jednego normalnego zdania?
DUX, jak mogłeś wśród tej 50. nie zawrzeć punktu o zdaniu które wypowiada Rachel, że "Apartament Bruce'a to teraz najbezpieczniejsze miejsce w mieście"? Mówi to niedługo po scenie przyjęcia :D 23-09-2008, 00:21
hmm... tekst w sumie niepotrzebny. Dux, jesteś emo czy co?:)
gdybym to ja został zaatakowany przez fanów Batka, napisałbym w odpowiedzi kolejne "50 Prawd objawionych", ale tym razem zaznaczając we wstępie, że film mi się nie podobał. 23-09-2008, 00:32
Poczekaj Mental, mam zamiar na forum BC dać linka do twojej recenzji. Zobaczysz co się będzie działo :D
Niepotrzebnie odpowiadałeś DUX: http://www.batcave.stopklatka.pl/index.php?subaction=showcomments&id=1221941804&archive=&start_from=&ucat=8& 23-09-2008, 00:34
Oj, Duksie, niech nie wyjdzie, że ja jestem taki na nie, ale zgadzam się z przedmówcami. Co prawda z Green, która mówi, że rozumie, też się zgadzam... ale mimo wszystko takie rzeczy lepiej zmilczeć. Ok, pogadaliśmy sobie tutaj i dobrze, ale mam wrażenie, że publikując taką, ahem, samoobronę, właśnie znobilitowałeś wszystkich tych delikwentów. Nie bierz tego, Dux, za bardzo do siebie, ale jak mówi obiegowa mądrość, tylko winny się tłumaczy. I tak, wiem, wychodzi na to, że ludowi nie można dogodzić :) Ale to musi wiedzieć każdy dorosły człowiek, który bierze się za publiczną aktywność.
Btw, też bez zlośliwości, ale muszę: świętokractwo? To kult Świętej Kraty? :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
23-09-2008, 00:34
jak już pisałem Duxowi, artykuł (?) w pytę - uśmiałem się bardziej, niż na 50 prawdach, choć głównie z ludzkiej tępoty. Poza tym stwierdzam, że Dux ma naprawdę problem z Batmanem :wink:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 23-09-2008, 00:42
Mental, uważaj bo jeszcze znajdziesz się na czarnej liście "tępiciela debili" :wink:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 23-09-2008, 00:42
1. Nie jestem Emo
2. Negrin, dzięki za kratę ;) 3. Jak na razie na Batcave kilka osób stawia do pionu największego pieniacza, więc nie jest źle ;) 4. Ja naprawdę dobrze się bawiłem pisząc 50 prawd, później czytając dziesiątki komentarzy i w końcu pisząc artykuł "Batinternauci". Doceńcie to wreszcie i bawcie się dobrze podczas czytania, zamiast smucić i biadolić, że Ojej Dux chyba źle zrobił ;)
"It's alive!"
23-09-2008, 00:47
http://www.filmweb.pl/topic/1006530/http+++film.org.pl+prace+50_prawd_mroczny_rycerz.html.html
Zajebioza, ktoś zarzuca temat mojego tekstu, a żaden z poniższych wpisów go nie dotyczy, bo fani i antyfani Batmana za bardzo są zajęci skakaniem sobie do gardeł - na chwile obecną dyskusja kończy się słowem: "Spierdalaj" z ust jednego z dyskutantów - i bynajmniej nie jest to skierowane do mnie ;)
"It's alive!"
23-09-2008, 08:22
w sumie ja popieram negrina - bardziej bawilo mnie 50 prawd...:)
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
23-09-2008, 11:42 Mental napisał(a):świetny pomysł, Mierzwiak. sam jestem ciekaw reakcji:)http://forum.batcave.in5.pl/index.php?topic=197.msg14539#msg14539 A ciebie nie chcą tępić! Co do tekstu Batinternauci to część z komentarzami do filmwebu mnie w sumie rozbawiła. Same komentarze to porażka w większości. Świetnie jest to, kiedy ktoś wszyscy pisze "to przecież proste do obalenia" i na tym kończą "argumentację." ;) 23-09-2008, 12:14
Z Batinternautami jest taki problem, ze srednio sie ten tekst czyta, gdyz wyglada jak wyciag z forum, na ktorym akurat toczy sie spor w indywidualnej sprawie, ktora przeciez nie musi interesowac przecietnego czytelnika. Z drugiej strony taka reakcja na tekst jest czyms raczej rzadko spotykanym w internecie, wiec moze warto bylo ja 'upublicznic'? Poza tym drwienia z fanatykow nigdy za malo. ;) (Aczkolwiek, moim zdaniem, byloby lepiej, gdyby Dux pozostawil niektore wpisy bez komentarza, bo sa takie, ktore naprawde komentarza nie wymagaja;).
23-09-2008, 12:31
"50 prawd..." mimo, że średnio mi się podobało, to spełniło swoją (jak sądzę) funkcję - czyli udowodniło, że jest kupa ludzi, których nie stać na odrobinę dystansu do ich ulubionego filmu. Prześmiewcze teksty od tego są i dobrze, że powstają, szczególnie jeżeli chodzi o filmy "obrzydliwie" popularne. Trzeba czasem spuścić powietrze z napęczniałego balona peanów i zachwytów, nawet jeżeli tylko po to, żeby sprawdzić co się stanie. Reakcja na forach wszelkiej maści nie była zbyt trudna do przewidzenia, choć może jej rozmiar przerósł oczekiwania. No i chyba tu zaczyna się problem, bo moim skromnym zdaniem "follow-up" był niepotrzebny. Można było zostawić oszołomionych fanów ze swoimi pretensjami i po prostu nie dawać im tej satysfakcji. Możliwe, że niektóre reakcje były ostre i niestosowne, ale to tylko świadczy o ich autorach. Także słowo dla autora - pierwszy tekst spełnił swoje zadanie, drugi jak mniemam powstał ad hoc na fali wywołanych emocji. Niepotrzebne są te wszystkie tłumaczenia "mi się film PO-DO-BAŁ", no bo czy rzeczywiście autor musi się z czegoś tłumaczyć? :)
23-09-2008, 13:30
Dopiero teraz zauważyłem, że niejaki janko_bzykant zarzuca DUXowi że 50 prawd to plagiat jego postu z filmwebu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zastanawiam się co jest zabawniejsze: - fanatycy TDK gotowi zabić każdego kto wskaże nawet ewidentne słabości filmu - haterzy, którzy tak nienawidzą tego filmu, że nawet nie potrafią tego uargumentować 23-09-2008, 14:06 Cytat:A ja się nie wściekłem na to, że koleś krytykuje TDK, Gratuluję Autorowi "50 prawd...", udało mu się obalić popkulturowy mit. To nie zdarza się za często, i gdyby nie to że mamy praktycznie środek tygodnia, zaproponowałbym obalenie jakiejś wielkiej flaszki, by to uczcić :D Ciekawe, że poziom jadu w przytaczanych komentarzach jest taki, jakby to było kolejne starcie z serii "zwolennicy jednej prawicowej partii politycznej kontra zwolennicy drugiej prawicowej partii politycznej". Podobno w sporach o kulturę jest więcej miejsca na kompromisy i znalezienie jakiejś wspólnej płaszczyzny, czyżby jednak nie? Pozdrawiam Autora, dobra robota, nawet jesli kilka z tych 50 punktów jest naciągane. Mam nadzieję, że Batinternauci nie szykują na niego jakiejś Bat - Pułapki czy Bat - Sprayu Na Czepialskich Krytyków. [/quote]
Na razie nie mam podpisu, ale na pewno wymyślę coś błyskotliwego...
23-09-2008, 17:34
Rysa Widmo
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 23-09-2008, 17:43
Filmweb przypomina mi w pewnym sensie Onet. Ten sam poziom komentarzy w stylu "Kubica skończyła się na gokartach". :) Tak czy inaczej KMF ma darmową reklamę wśród frustratów.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
23-09-2008, 21:23
Zgodnie z deklaracją na końcu tekstu "Batinternauci", ustosunkowuję się do listów, jakie otrzymałem po jego publikacji. Tym samym powstało coś na kształt erraty. Wycofuję się też z kilku punktów, w przypadku których faktycznie ostro dałem dupy:
http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_mroczny_rycerz_errata.html Wieczorem ten link przestanie być aktywny, bo oficjalnie zamieszczę ten tekst na stronie, pod adresem http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_mroczny_rycerz.html PS. Zanim ktoś posądzi mnie o niezdrowe zagłębianie się w temat "Mrocznego Rycerza" od razu mówię, że to już ostatnie słowo jakie miałem do powiedzenia w tym temacie. Nie mogłem po prostu po tej całej burzy związanej z 50 prawdami, publikacji "Batinternautów" i otrzymaniu 30 sympatycznych maili, pozostawić tekstu o "Mrocznym Rycerzu" bez naniesienia nań poprawek i wycofania się z niektórych z prawd. Potrafię przyznać się do błędów.
"It's alive!"
25-09-2008, 15:43
Abstrahując od meritum sprawy muszę stwierdzić, że całe to zamieszanie z tekstem "50 prawd" to niezły materiał na badanie socjologiczne. Wiecie, internetowa społeczność fanów, interakcje zwolenników i przeciwników, rola autora w tym procesie. Naprawdę ciekawa sprawa. Być może coś podobnego mogłoby się rozegrać na łamach gazety, ale reakcje nie byłyby takie szybkie (pisanie papierowych lisów, publikacja gazety, itp.) i pewnie aktorzy tej społecznej rozgrywki stracili by zapał i spostrzegli, że chyba za daleko zabrnęli :). W każdym razie ciekawie było śledzić to wydarzenie.
| Pereant qui ante nos nostra dixerunt |
25-09-2008, 16:08 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,781 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,421 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,193 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |