NOWOŚCI NA STRONIE
Poza tym, jaki jest sens tłumaczenia czegokolwiek ludziom którzy w ataku fanatyzmu nie potrafili sklecić choćby jednego normalnego zdania?

DUX, jak mogłeś wśród tej 50. nie zawrzeć punktu o zdaniu które wypowiada Rachel, że "Apartament Bruce'a to teraz najbezpieczniejsze miejsce w mieście"? Mówi to niedługo po scenie przyjęcia :D

Odpowiedz
hmm... tekst w sumie niepotrzebny. Dux, jesteś emo czy co?:)

gdybym to ja został zaatakowany przez fanów Batka, napisałbym w odpowiedzi kolejne "50 Prawd objawionych", ale tym razem zaznaczając we wstępie, że film mi się nie podobał.

Odpowiedz
Poczekaj Mental, mam zamiar na forum BC dać linka do twojej recenzji. Zobaczysz co się będzie działo :D

Niepotrzebnie odpowiadałeś DUX: http://www.batcave.stopklatka.pl/index.php?subaction=showcomments&id=1221941804&archive=&start_from=&ucat=8&;

Odpowiedz
Oj, Duksie, niech nie wyjdzie, że ja jestem taki na nie, ale zgadzam się z przedmówcami. Co prawda z Green, która mówi, że rozumie, też się zgadzam... ale mimo wszystko takie rzeczy lepiej zmilczeć. Ok, pogadaliśmy sobie tutaj i dobrze, ale mam wrażenie, że publikując taką, ahem, samoobronę, właśnie znobilitowałeś wszystkich tych delikwentów. Nie bierz tego, Dux, za bardzo do siebie, ale jak mówi obiegowa mądrość, tylko winny się tłumaczy. I tak, wiem, wychodzi na to, że ludowi nie można dogodzić :) Ale to musi wiedzieć każdy dorosły człowiek, który bierze się za publiczną aktywność.

Btw, też bez zlośliwości, ale muszę: świętokractwo? To kult Świętej Kraty? :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
świetny pomysł, Mierzwiak. sam jestem ciekaw reakcji:)

Odpowiedz
jak już pisałem Duxowi, artykuł (?) w pytę - uśmiałem się bardziej, niż na 50 prawdach, choć głównie z ludzkiej tępoty. Poza tym stwierdzam, że Dux ma naprawdę problem z Batmanem :wink:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mental, uważaj bo jeszcze znajdziesz się na czarnej liście "tępiciela debili" :wink:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
1. Nie jestem Emo
2. Negrin, dzięki za kratę ;)
3. Jak na razie na Batcave kilka osób stawia do pionu największego pieniacza, więc nie jest źle ;)
4. Ja naprawdę dobrze się bawiłem pisząc 50 prawd, później czytając dziesiątki komentarzy i w końcu pisząc artykuł "Batinternauci". Doceńcie to wreszcie i bawcie się dobrze podczas czytania, zamiast smucić i biadolić, że Ojej Dux chyba źle zrobił ;)
"It's alive!"

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/topic/1006530/http+++film.org.pl+prace+50_prawd_mroczny_rycerz.html.html
Zajebioza, ktoś zarzuca temat mojego tekstu, a żaden z poniższych wpisów go nie dotyczy, bo fani i antyfani Batmana za bardzo są zajęci skakaniem sobie do gardeł - na chwile obecną dyskusja kończy się słowem: "Spierdalaj" z ust jednego z dyskutantów - i bynajmniej nie jest to skierowane do mnie ;)
"It's alive!"

Odpowiedz
W takich sytuacjach obowiązuje tylko jedno prawo:

http://www.penny-arcade.com/comic/2004/03/19/
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
w sumie ja popieram negrina - bardziej bawilo mnie 50 prawd...:)
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Mental napisał(a):świetny pomysł, Mierzwiak. sam jestem ciekaw reakcji:)
http://forum.batcave.in5.pl/index.php?topic=197.msg14539#msg14539 A ciebie nie chcą tępić!

Co do tekstu Batinternauci to część z komentarzami do filmwebu mnie w sumie rozbawiła. Same komentarze to porażka w większości. Świetnie jest to, kiedy ktoś wszyscy pisze "to przecież proste do obalenia" i na tym kończą "argumentację." ;)

Odpowiedz
Z Batinternautami jest taki problem, ze srednio sie ten tekst czyta, gdyz wyglada jak wyciag z forum, na ktorym akurat toczy sie spor w indywidualnej sprawie, ktora przeciez nie musi interesowac przecietnego czytelnika. Z drugiej strony taka reakcja na tekst jest czyms raczej rzadko spotykanym w internecie, wiec moze warto bylo ja 'upublicznic'? Poza tym drwienia z fanatykow nigdy za malo. ;) (Aczkolwiek, moim zdaniem, byloby lepiej, gdyby Dux pozostawil niektore wpisy bez komentarza, bo sa takie, ktore naprawde komentarza nie wymagaja;).

Odpowiedz
"50 prawd..." mimo, że średnio mi się podobało, to spełniło swoją (jak sądzę) funkcję - czyli udowodniło, że jest kupa ludzi, których nie stać na odrobinę dystansu do ich ulubionego filmu. Prześmiewcze teksty od tego są i dobrze, że powstają, szczególnie jeżeli chodzi o filmy "obrzydliwie" popularne. Trzeba czasem spuścić powietrze z napęczniałego balona peanów i zachwytów, nawet jeżeli tylko po to, żeby sprawdzić co się stanie. Reakcja na forach wszelkiej maści nie była zbyt trudna do przewidzenia, choć może jej rozmiar przerósł oczekiwania. No i chyba tu zaczyna się problem, bo moim skromnym zdaniem "follow-up" był niepotrzebny. Można było zostawić oszołomionych fanów ze swoimi pretensjami i po prostu nie dawać im tej satysfakcji. Możliwe, że niektóre reakcje były ostre i niestosowne, ale to tylko świadczy o ich autorach. Także słowo dla autora - pierwszy tekst spełnił swoje zadanie, drugi jak mniemam powstał ad hoc na fali wywołanych emocji. Niepotrzebne są te wszystkie tłumaczenia "mi się film PO-DO-BAŁ", no bo czy rzeczywiście autor musi się z czegoś tłumaczyć? :)

Odpowiedz
Dopiero teraz zauważyłem, że niejaki janko_bzykant zarzuca DUXowi że 50 prawd to plagiat jego postu z filmwebu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zastanawiam się co jest zabawniejsze:
- fanatycy TDK gotowi zabić każdego kto wskaże nawet ewidentne słabości filmu
- haterzy, którzy tak nienawidzą tego filmu, że nawet nie potrafią tego uargumentować

Odpowiedz
Cytat:A ja się nie wściekłem na to, że koleś krytykuje TDK,
tylko, że tym artykułem obala on cały mit Batmana.

Gratuluję Autorowi "50 prawd...", udało mu się obalić popkulturowy mit. To nie zdarza się za często, i gdyby nie to że mamy praktycznie środek tygodnia, zaproponowałbym obalenie jakiejś wielkiej flaszki, by to uczcić :D

Ciekawe, że poziom jadu w przytaczanych komentarzach jest taki, jakby to było kolejne starcie z serii "zwolennicy jednej prawicowej partii politycznej kontra zwolennicy drugiej prawicowej partii politycznej". Podobno w sporach o kulturę jest więcej miejsca na kompromisy i znalezienie jakiejś wspólnej płaszczyzny, czyżby jednak nie?

Pozdrawiam Autora, dobra robota, nawet jesli kilka z tych 50 punktów jest naciągane. Mam nadzieję, że Batinternauci nie szykują na niego jakiejś Bat - Pułapki czy Bat - Sprayu Na Czepialskich Krytyków. [/quote]
Na razie nie mam podpisu, ale na pewno wymyślę coś błyskotliwego...

Odpowiedz
Rysa Widmo
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Filmweb przypomina mi w pewnym sensie Onet. Ten sam poziom komentarzy w stylu "Kubica skończyła się na gokartach". :) Tak czy inaczej KMF ma darmową reklamę wśród frustratów.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Zgodnie z deklaracją na końcu tekstu "Batinternauci", ustosunkowuję się do listów, jakie otrzymałem po jego publikacji. Tym samym powstało coś na kształt erraty. Wycofuję się też z kilku punktów, w przypadku których faktycznie ostro dałem dupy:
http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_mroczny_rycerz_errata.html
Wieczorem ten link przestanie być aktywny, bo oficjalnie zamieszczę ten tekst na stronie, pod adresem http://www.film.org.pl/prace/50_prawd_mroczny_rycerz.html

PS. Zanim ktoś posądzi mnie o niezdrowe zagłębianie się w temat "Mrocznego Rycerza" od razu mówię, że to już ostatnie słowo jakie miałem do powiedzenia w tym temacie. Nie mogłem po prostu po tej całej burzy związanej z 50 prawdami, publikacji "Batinternautów" i otrzymaniu 30 sympatycznych maili, pozostawić tekstu o "Mrocznym Rycerzu" bez naniesienia nań poprawek i wycofania się z niektórych z prawd. Potrafię przyznać się do błędów.
"It's alive!"

Odpowiedz
Abstrahując od meritum sprawy muszę stwierdzić, że całe to zamieszanie z tekstem "50 prawd" to niezły materiał na badanie socjologiczne. Wiecie, internetowa społeczność fanów, interakcje zwolenników i przeciwników, rola autora w tym procesie. Naprawdę ciekawa sprawa. Być może coś podobnego mogłoby się rozegrać na łamach gazety, ale reakcje nie byłyby takie szybkie (pisanie papierowych lisów, publikacja gazety, itp.) i pewnie aktorzy tej społecznej rozgrywki stracili by zapał i spostrzegli, że chyba za daleko zabrnęli :). W każdym razie ciekawie było śledzić to wydarzenie.
| Pereant qui ante nos nostra dixerunt |

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon