NOWOŚCI NA STRONIE
Negrin napisał(a):zresztą sam autor też miewał w tym względzie podtknięcia, takie jak -- notabene -- recenzja "Indiany Jonesa i królestwa kryształowej czaszki", w której przede wszystkim popisywał się własną złośliwością.

ze przypomnę jak było. otóż było tak, że tekst spodobał się tym wszystkim, którzy - podobnie jak autor - odczuli zażenowanie oglądając padlinę. jedyną osobą będącą pod wrażeniem zlukasowanego rzyga o ufo, która nie wyzwala mojej recki od najgorszych meneli, okazał się być Mierzwiak. wnioski z tego faktu płyną proste i oczywiste jak budowa agregatora prądotwórczego marki Omlex.

Odpowiedz
DUX napisał(a):Recenzja książki "Filmy mojego życia":
http://www.film.org.pl/ksiazki/filmy_mojego_zycia/ksiazka.html
Autor: BEOWULF
bardzo fajny tekst - nie wiem, czy buczuś też do kina wchodził przez okno w toalecie, ale nie zdziwiłabym się, gdyby tak robił, i może dlatego czuć, że recenzent wie, o czym pisze. no i post scriptum - jesteśmy w domu!
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Dziękować!

A do kina przez okno wchodzić nie musiałem, ale co się okombinowałem, żeby wejść na flmy o wyższych kategoriach wiekowych to moje ;).

Książkę serdecznie polecam! Jestem w kontakcie z autorem, Alberto Fuguetem, niedługo na stronie pojawi się krótki wywiad, który, mam nadzieję, zachęci jeszcze bardziej do lektury!
KMF - Follow your dream to fly
-----------------------------
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
Mental napisał(a):jedyną osobą będącą pod wrażeniem zlukasowanego rzyga o ufo, która nie wyzwala mojej recki od najgorszych meneli, okazał się być Mierzwiak
Dla jasności: BYŁEM pod wrażeniem zlukasowanego rzyga o ufo :)

Odpowiedz
czy mi sie wydaje czy nowoscia nie jest opis dirkata hellboya autorstwa ciunka? nie ma na liscie wciaz...

Odpowiedz
ten tekst ma już chyba trochę czasu - na jakiej liście w ogóle?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Recenzja filmu "Nim diabeł dowie się, że nie żyjesz":
http://www.film.org.pl/prace/nim_diabel.html
Autor: MEFISTO

Recenzja filmu "Meet the Feebles":
http://www.film.org.pl/prace/meet_the_feebles.html
Autor: ARTEMIS

Dziesiąta odsłona cyklu "Czarno na Białym":
http://www.film.org.pl/prace/czarno_na_bialym_10.html
Rysuje: Marcin Chudzik

PS. Artemis, proszę Cię, jaka lista? Jaka nowość? Co to w ogóle za pytanie zadałaś, bo nijak nie rozumiem o co w nim biega ;)
"It's alive!"

Odpowiedz
Tekst Artemis – bardzo dobry, bo oddaje to szaleństwo, które PJ zaserwował 8)
Tekst Mefisto – dobry, ALE: nie cierpię forumowych uśmieszków w poważnym tekście; nie rozumiem takiego czepialstwa w stosunku do PZ, który jest kinem kompletnie innym niż BTDKYD. Te dwa filmy łączy jako takie cierpienie, ale czym innym jest ono powodowane, gdzie indziej “się dzieje”. I fakt najwazniejszy – polska wersja oparta została na faktach. “Przede wszystkim w kinie polskim od początku do końca czuliśmy się, jakby ktoś nam zwyczajnie przyjebał.” Nie podobało mi się to zdanie.
CnB – poczekam na komentarze innych, bo może ze mną coś nie tak 8)

Odpowiedz
Dla mnie komiks oparty na dowcipie kloacznym to syf :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Artemis już pisałem, że jej tekst jest bardzo dobry. A co do Diabła Mefisto - tekst dobry, szybko się czyta, i zgadzam się z porównaniem do PZ, i zgadzam się z tym, że film o dwie klasy lepszy, i zgadzam się z aktorstwem, i zgadzam się z oceną Tomei :D. Tylko że nie uważam go za nic ciekawego - ocenowo stoi u mnie na 5.5/10 :).
Ostatnio widziane:
Meet John Doe: 8.5/10 | Arsenic and Old Lace: 10/10 | You Can't Take It With You: 8/10 | Frost/Nixon: 8/10 | The Chaser: 7/10 | Transporter 3: 4.5/10

Odpowiedz
"Przyjebał" zostawiłem w recenzji Mefisto, bo nie chciałem zostać posądzony o cenzurowanie, wygładzanie czy ugrzecznianie tekstu. Co do CnB - mnie się podoba, jest kupa, są muchy, wszystko na swoim miejscu ;)
"It's alive!"

Odpowiedz
CnB - kapitalne, bo absolutnie nieśmieszne! bardzo inteligentne i przewrotne zdefiniowanie istoty życia. poza tym fajowy punkt wyjscia jakiejś SF-fabuły w klimatach jadowito-sarkastyczno-verhoevenowskich. swoja droga przypomnial mi sie Jurassic Park i scena grzebania w gownie Triceratopsa. bezdyskusyjnie najlepszy CnB ze wszystkich dotychczasowych. <ok>

Odpowiedz
mi sie tez podoba

Odpowiedz
A mnie się podoba recenzja Artemis, jakoś nie mogłem się dotąd przemóc, żeby obejrzeć "Meet the Feebles", a po przeczytaniu tekstu poczułem się filmem zaintrygowany.

Odpowiedz
oj, dzieki wielkie - film jest przewrotnie cudowny, polecam raz jeszcze

Odpowiedz
ten film jest obrzydliwy :P rzygać się człowiekowi chce jak go ogląda... i to jest jasna cholera zaleta! Cała trójka - Bad Taste, Meet the Feebles i Braindead - jest obrzydliwie fajna, przepełniona spaczonym humorem Jacksona, i naprawdę nietuzinkowa.
Tekst jest bardzo dobry, ale miałbym dwie uwagi, primo:
Cytat:na śmierć zakochany w pudelku
to brzmi, jakby Lucille była facetem :P znaczy, w tym filmie wszystko jest możliwe, nawet miłośc homoseksualistów jeża i psa, ale jednak obstaje przy wersji, że była to, nomen omen, suka :P
a druga, to zwykłe czepiactwo - trochę za dużo zdradzasz z filmu... prawie całę zakończenie jest w tekście.

Odpowiedz
no wlasnie ja mam ten problem, ze tekst zaczyna sie cytatem, z ktorego trudno mi bylo zrezygnowac, i nie wiedzialam, jak umiescic ostrzezenie o spoilerach, co juz jest tradycja, no ale coz, bede musiala sie z tym zwrocic do ciunka - chociaz osobiscie uwazam, ze krwawy final zaskoczeniem nie jest, skoro to wlasnie przekroj tabloidowych sensacji, i wlasciwie nie o fabule tu chodzi, a przesmiewcza, cudowna forme, o ktorej sie opowiedziec nie da - trzeba zobaczyc! forme cudowna, lub cudownie obrzydliwa, niech ci bedzie:)

Cytat:
Cytat:na smierc zakochany w pudelku
to brzmi, jakby Lucille byla facetem
ja mialam problem z tym slowem; o ile moge sie zastanawiac, czy chce byc antropologiem kultury:), czy antropolozka (daj Boze!:), to z pisaniem o pudelkach sprawa nie jest juz taka prosta. pudelek-chlopiec, pudelka-dziewczynka? ma ktos slownik pod reka? no.

oczywiscie dzieki za wszelkie uwagi.

Odpowiedz
desjudi napisał(a):Tekst Mefisto – dobry, ALE:

ha, wiedziałem, że to będziesz TY :D

Cytat:nie cierpię forumowych uśmieszków w poważnym tekście

uśmieszki znalazły się tylko w zdaniach dotyczących osoby Tomei - musiały się tam znaleźć, żeby nie było, że ze mnie stary zboczeniec, który przedkłada dupy nad fabułę :)

Cytat:nie rozumiem takiego czepialstwa w stosunku do PZ, który jest kinem kompletnie innym niż BTDKYD.

zacznijmy od tego, że PZ nie jest kinem - dziękuję, resztą napisałem w tekście :)

Cytat:I fakt najwazniejszy – polska wersja oparta została na faktach.

no i?

Cytat:“Przede wszystkim w kinie polskim od początku do końca czuliśmy się, jakby ktoś nam zwyczajnie przyjebał.” Nie podobało mi się to zdanie.

A mi się nie podobało PZ, które właśnie takie wrażenie wywołuje - gdybym miał na tym filmie wrażenie, że ktoś mi dowalił, to napisałbym tak. Niestety wrażenie jest godne tylko i wyłącznie przekleństw.

PS. CnB nr 10 jest dokładnie takie, jak to co się na nim znajduje - no offence

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):żeby nie było, że ze mnie stary zboczeniec, który przedkłada dupy nad fabułę

Kogo chcesz oszukac?
Ostatnio widziane:

Odpowiedz
Marisę :wink:

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon