Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Hitch napisał(a):Ten szajs nie zasluguje nawet na wzmianke na Filmwebie czy Onecie.
Kolejna osoba, ktora opiniuje Bombe zamiast tekstu..
W ogole nie kumam tego podejscia: ten szajs nie zasluguje nawet na...
Jakby nagle zabronione bylo pisanie o gniotach.
28-12-2008, 14:38
^^
Liczba postów: 5,286
Liczba wątków: 73
Snuffer napisał(a):Pewnie mu smutno bo waszych postach :(
Bez przesady, krytyka, też jest potrzebna, żeby w przyszłości lepiej pisać :) Tylko nie wiem co aktualnie jest bardziej krytykowane; serial, czy tekst :) Ale dzięki Snuffi :)
Hitch napisał(a):Ja takze dolacze sie do narzekan. Ten szajs nie zasluguje nawet na wzmianke na Filmwebie czy Onecie.
Ten szajs zasługuje na wzmiankę jak wszystko inne. Serial, może nie na tym forum, ale jednak ma sporą grupę fanów i nie każdy uważa Bombę za szajs :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
28-12-2008, 14:41
VIP
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 292
podaj więc powód dlaczego warto oglądać Bombę? Dlaczego ciebie śmieszy, a innych nie śmieszy? W czym tkwi tajemnica popularności Bomby? Dlaczego wywołuje skrajne reakcje? Dlaczego taka forma? Dlaczego wulgaryzmy? Na te i inne pytania powinieneś w tekście odpowiedzieć. A jest tylko encyklopedyczny opis. To za mało.
28-12-2008, 15:07
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Jakuzzi napisał(a):Kolejna osoba, ktora opiniuje Bombe zamiast tekstu..
W ogole nie kumam tego podejscia: ten szajs nie zasluguje nawet na...
Jakby nagle zabronione bylo pisanie o gniotach.
Opiniuje przeciez tekst. Z mojej wypowiedzi mozna wyczytac, ze opis serialu byl rownie potrzebny, co sam serial...
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
28-12-2008, 15:26
Nowy
Liczba postów: 3,416
Liczba wątków: 8
To znaczy nie popadajmy w skrajność. Nie wiem (i nie będę szukał), czy w necie są inne opisowe opracowania Bomby, ale tak czy inaczej komuś się na pewno taki materiał przyda. Wygląda, powiedzmy, ładnie no i git.
Natomiast niewątpliwie odpowiedź na szereg pytań postawionych przez desa dałaby w efekcie ciekawszy materiał.
28-12-2008, 16:55
Nowy
Stały bywalec
Liczba postów: 4,277
Liczba wątków: 61
Recenzja filmu "Ile waży koń trojański?":
http://www.film.org.pl/prace/ile_wazy_kon_trojanski.html
Autor: MILITARY
Recenzja filmu "Po prosty walcz!":
http://www.film.org.pl/prace/po_prostu_walcz.html
Autor: HITCH
Trzynasta odsłona cyklu "Czarno na Białym":
http://www.film.org.pl/prace/czarno_na_bialym_13.html
Rysuje: Marcin Chudzik
W kolejnym, czternastym odcinku, w dziale CnB zadebiutuje nasz klubowicz
Traku, którego pierwszy zrobiony dla KMF rysunek mieliście już okazję
oglądać w artykule "Filmy pod choinkę".
To ostatnia aktualizacja w roku 2008.
Do zobaczenia w roku 2009 - życzę wszystkim szampańskiej zabawy sylwestrowej i pełnego dobrych zdarzeń Nowego Roku!
"It's alive!"
28-12-2008, 17:28
Nowy
military w recenzji napisał(a):całkiem niezłe kreacje, z brylującym Rafałem Więckiewiczem na czele
Z kim? :P
28-12-2008, 17:42
kimber henry
Liczba postów: 6,015
Liczba wątków: 18
Negrin napisał(a):Natomiast niewątpliwie odpowiedź na szereg pytań postawionych przez desa dałaby w efekcie ciekawszy materiał.
azgaroth, moze zrobilbys aktualizacje?
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
28-12-2008, 18:01
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,594
Liczba wątków: 67
CnB niestety znowu WTF - pozostałe update'y fajne, choć mało pozytywne :D
pytanie do Wojskowego, skoro widział film już: o co biega z tym - tak cholernie wyeksponowanym w trailerze - ujęciem uderzenia głównej bohaterki w jakiejś kolejce? Ciekawi mnie to, czy ten wyraźny jak jasna cholera markowany cios służy tu jakiemuś konkretnemu celowi, czy po prostu Machulski sam sobie gola strzelił?
28-12-2008, 19:27
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
SPOJLER, WIELKI WIELKI SPOJLER, OJ JAKI WIELKI SPOJLER
To wynik, powiedzmy ogolnie, roznicy zdan - a cios "cuci" bohaterke i okazuje sie, ze wszystko jej sie snilo - i NIE WIADOMO, CZY NAPRAWDE COS ZMIENILA, WIEC CALY FILM JEST BEZ SENSU. Podkreslenie uzasadnione, bo dawno nic mnie tak nie wkurzylo w filmie.
28-12-2008, 19:42
no dobra, ale jaki cios, skoro od pięści do twarzy jest jakieś pół metra :D
28-12-2008, 19:55
Talking Head
No jak to jaki? Polski. :) Polska szkola krecenia scen walki. :)
28-12-2008, 19:59
aha, czyli sam sobie gola strzelił - no to faktycznie szkoda kasy na takie coś :D
28-12-2008, 20:03
Stały bywalec
Witamy w nowym roku i... zaczynamy ;)
Czternasta odsłona cyklu "Czarno na Białym":
http://www.film.org.pl/prace/czarno_na_bialym_14.html
Rysuje: ŁUKASZ TRACZUK - TRAKU (debiut w CnB)
Analiza "Piłą w mur":
http://www.film.org.pl/prace/pila_w_mur.html
Autor: BEOWULF
Recenzja film "Machine Girl":
http://www.film.org.pl/prace/machine_girl.html
Autor: SOLDAMN (tekst gościnny)
"It's alive!"
03-01-2009, 17:37
Talking Head
Jeśli chodzi o CnB, to ten motyw (nie otwieraj Obcym) czytałem\widziałem już sporo razy. Poza tym, jeśli mogę coś powiedzieć o samej formie (a nie wiem, czy już nie mówiłem)...
Jak wyglądają najlepsze rysunki\komiksy satyryczne? Spójrzcie na Raczkowskiego czy Mleczkę. Oni pewnie często rozpukiwali was ze śmiechu. Jak wyglądają ich rysunki? Są PROSTE, nieskomplikowane, mało szczegółowe, karykaturalne. Dlaczego? Bo w tego typu stripach liczy się treść, a nie wizualia. Ba, szczegółowe popisówy w stylu "Ja też potrafię rysować" odwracają uwagę od treści. Taka forma ma jedno zadanie: zabawić w ciągu paru sekund i zapaść w pamięć. Szczegółowych rysunków tymczasem nie ogląda się łatwo. Poświęca się wiele czasu studiowaniu każdego kadru, zamiast zmierzać wprost do puenty. Dlatego jej wydźwięk jest słabszy. Powiedzcie to autorom CnB, bo chyba nie znają tej podstawowo podstawowej zasady tworzenia stripów. Fajnie, że potrafią rysować. Niech sobie robią jakieś galerie itp. Ale krótki komiks satyryczny to forma mająca inne założenia. Pokażcie mi "profesjonalny" komiks tego typu, który jest rysowany w ten sposób. Nie chodzi o to, że Mleczko nie potrafi rysować. On zajebiście rysuje. Tylko że przy okazji zna zasady rządzące gatunkiem.
03-01-2009, 17:44
Stały bywalec
Na niekorzyśc rysunku przemawia to, że jest ZA ŁADNY?
To najgłupsza krytyka jaką w życiu czytałem.
"It's alive!"
03-01-2009, 18:13
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Akurat do najswiezszego rysunku zarzut nie pasuje, bo ten jest ladnie narysowany, ale zarazem transparentny i zabawny. Co z tego, ze nie sklada sie z kilku kresek, jak u Mleczki czy Sawki? Mozna rysowac tak i tak.
03-01-2009, 18:13
Talking Head
Dux, a to twoje to najglupsza krytyka krytyki, jaka kiedykolwiek widzialem. Bedziemy tak dalej?
Poza tym, ze tekst o nieotwieraniu Obcym jest wziety z CD-Action albo od Sledzia (nie pamietam juz, oba zrodla wykorzystaly ten motyw), to ten komiks nie jest za ladny. Jest przekombinowany. Takie komiksy maja byc proste - pare kadrow, od lewej do prawej, a nie jeden z gory, drugi z dupy. To NIE jest zadne artystyczne dzielo. Nie powinno byc.
Oto, jak przeczytalem w google, najpopularniejszy webkomiks:
Wyglada tak dla przejrzystosci, czy dlatego ze nie potrafia go lepiej narysowac? CnB nie jest przejrzyste i nigdy nie bylo. Przez to wali jeszcze wieksza amatorszczyzna niz powinno. To tak jakby do Swiata wg Bundych robic scenografie za piecdziesiat milionow, zaprojektowana przez Allana Picasso-Warhola.
03-01-2009, 18:22
do militarego:
Motywu z obcymi nie slyszalem wczesniej. Dla mnie rysunek jest tak samo wazny jak tresc, to calosc, wiec jesli jest taka potrzeba to trzeba poswiecic mu chwile i sie nad nim skupic. A zasaday w rysunku satyrycznym wiem jakie sa, ale dla mnie to nie problem jesli rysunek jest bardziej urozmaicony, widzialem wiele rysunkow czy komiksow i dokladniejszy rysunek moze byc dodatkowym plusem i sprawic wiecej przyjemnosci. Zreszta, nie bede jakos na sile upraszczal czegos bo to bez sensu. I jasne jesli bede mial odpowiednia ilosc prac to chetnie pokaze je w jakiejs galeri.
03-01-2009, 18:27
|