Myślałam że to rodzaj gry:)
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
24-03-2009, 22:51
|
NOWOŚCI NA STRONIE
|
|
Jako jeden z autorów nowego działu wypada dodać mi kilka słów od siebie, choć nie powiem tu niczego, co już nie zostało nadmienione wcześniej. Nie będę się też wdawał w nadmierne dyskusje, zaznaczę jedynie swój punkt widzenia :) To tak gwoli ścisłości, żeby nikt się nie poczuł obrażony, jak Jej/Mu nie odpowiem.
Po prostu będziemy sobie wyciągać filmy, które kiedyś nam się podobały, a teraz o nich mało kto słyszał/wielu słyszało, ale pozapominali/po prostu chcemy o tych tytułach napisać. Być może zdarzy się również, że zaprezentujemy jakąś znaną produkcję, bo po prostu warto. Wszystko w luźnej, niekoniecznie zabawnej formie. I tyle. Przynajmniej ja to tak traktuję. Co do tego czy teksty dałoby się przerobić na recenzje - pewnie że by się dało. Ale nakład pracy byłby taki, iż w zasadzie całość trzeba by napisać od początku. Nie wiem jak Wy, ale ja zawsze lubiłem tego typu teksty jakie staramy się prezentować w Odkurzalni - małe zestawienia informacji o filmie. Nie będzie żadnych analiz, dogłębnych przemyśleń, a jedynie kilka zdań o tym, dlaczego akurat ten tytuł nam się podoba. Co do stopnia zapomnienia, to ocena jest czysto subiektywna. Może nie będę pisał o tekstach Beo i Mefisto, bo nie wiem jak Oni swoją wystawili, ale jeśli chodzi o "Animal House", to film ten nie jest jakoś specjalnie kojarzony. Owszem, jeśli ktoś lubi amerykańskie komedie z gwiazdami SNLa, to zna "Menażerię". Ale wielu nie słyszało o obrazie Landisa. Opisując AH miałem w głowie porównanie - ile osób widziało "Pogromców duchów", a ile "Menażerię". To że przy okazji to bardzo zabawny film ze świetnym Johnem Belushim, stanowi jeszcze jeden punkt za jego przypomnieniem/przedstawieniem. A jak ktoś chce napisać recenzję, co stoi na przeszkodzie? Osobiście nie jestem fanem zdrobnień typu "minutek" i tworów pokroju "łocena" i to akurat warto zmienić. Tyle ode mnie, pozdrawiam.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
24-03-2009, 22:52 Artemis napisał(a):Bo jesteś pełnym pychy białym heteroseksualnym mężczyzną :D Przez skromność nie zaprzeczę :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
24-03-2009, 22:58 Artemis napisał(a):Z mojej również. Podajesz przykłady, zadajesz pytania - ale nie, to konkretna krytyka nie jest. jeśli wg Ciebie konkretna krytyka, to, cytuję: Cytat:nie wiem tego. i nie chce mi się szukać, bo nie powinienem. albo Cytat:po co nowy dział, skoro wystarczą recenzje albo Cytat:Fajne jest zbyt cool To ja wysiadam - pytań w stylu "ja tego nie rozumiem" już nie przywołuję, bo to ręce opadają po prostu. Ale przecież życie jest takie proste - odniosłem się do Was z odpowiednią do mojego stopnia wkurwienia dawką szyderstwa i ironii, to zaraz EOT i chowamy głowę w piasek. Taki Des nie zamierza się nawet tłumaczyć ze swoich wcześniejszych, niejasnych dla myśli, bo i po co, prawda? Podczas gdy ja mam jemu się niby z każdego przecinka usprawiedliwiać. Wolne żarty.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 24-03-2009, 23:15 Mefisto napisał(a):XXI wiek do główek uderzył i się nawet szukać nie chce? Jak bierzesz do ręki mapę i nie wiesz co oznacza jakiś znaczek, to też nie szukasz legendy, bo nie powinieneś? Co to za argument w ogóle?Nie po raz pierwszy piszę: użytkownik strony ma mieć podane na talerzu. Strona, która zmusza użytkownika do dodatkowego, nieintuicyjnego (intuicyjnie jest najechać myszą na wątpliwy fragment, ewentualnie weń kliknąć; w ostateczności spojrzeć, czy tuż obok nie ma linka do opisu) szukania, jest źle zaprojektowana.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
24-03-2009, 23:24
Mefisto - problem polega na tym, że ty nawet nie próbujesz nas zrozumieć. Moją wypowiedź np. zacytowałeś totalnie poza kontekstem. No ale cóż, przecież jesteś wkurwiony... Poza tym dyskusja jest na temat czegoś, czego jesteś współautorem, a nie na temat postów Desa.
24-03-2009, 23:47
tak, Negrin - jak na razie Ty jako jedyny zdołałeś to wyjaśnić solidnie już wcześniej i będę się starał, aby zrobić coś takiego, zeby po kliknięciu w ocenę legenda się wyświetlała :) i za to Ci dziękuję
jednakoż link do legendy jak byk stoi na głównej (można więc spojrzeć? można), nie mówiąc już o tym, że samo założenie nie różni się zbytnio od tego, co już wcześniej reprezentował KMF, więc naprawdę nie jest to niebo i ziemia Artemis napisał(a):Mefisto - problem polega na tym, że ty nawet nie próbujesz nas zrozumieć. trudno jest zrozumieć dopierdalanie się o każdy możliwy szczegół bez uzasadnienia Cytat:Moją wypowiedź np. zacytowałeś totalnie poza kontekstem. nie, Twoja wypowiedź jest jak najbardziej w kontekście, bo to jeden z Waszych kluczowych argumentów Cytat:Poza tym dyskusja jest na temat czegoś, czego jesteś współautorem, a nie na temat postów Desa. ale jak Des nie pisze mi wprost czego nie rozumie, to chyba jasne, że chciałbym wiedzieć więcej - bo mi się, wbrew Waszym wcześniejszym postom - chce zrozumieć to czepialstwo.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 24-03-2009, 23:52
Cytat po co nowy dział, skoro wystarczą recenzje totalnie olewa argumentację. To tak jakbym chciała widzieć KMF jako bazę recenzji. A przecież tak nie jest. Ja tylko pytam: czy do pisania o filmach starszych, a także do pisania lżejszych tekstów, potrzeba nowego działu na równi z Filmografiami, Artykułami, Remake'ami, Festiwalami, Ocenarium...? I argumentuję to swoją niechęcią do rozdrabniania się, kombinowania. Piszę, dlaczego tego nie lubię. Tyle. Zdarza się i tak.
EDIT: Desjudi też wyraził się jasno
25-03-2009, 00:01
co prawda nie pisze recek w jakimś mega tempie (hollow man jest na ukończeniu od... miesiąca), ale tak się zastanawiam - czy osobny dział "Recki Mentala" przejdzie?
;) 25-03-2009, 00:04
Ja bym proponował całkiem uprościć sprawę i pozostawić tylko 2 działy:
"Recenzje filmów Manna ocenione na 10/10 i zaaprobowane przez Mentala" "Reszta artykułów" ;-) A tak przy okazji dział ok, pomysł świetny, dobór filmów też niezgorszy, tylko samo wykonanie graficzne lekko oczojebne ;-) 25-03-2009, 00:51 Cytat:"Recenzje filmów Manna ocenione na 10/10 i zaaprobowane przez Mentala" w pyte koncept! 25-03-2009, 01:09 piXi napisał(a):A tak przy okazji dział ok, pomysł świetny, dobór filmów też niezgorszy, tylko samo wykonanie graficzne lekko oczojebne ;-) o! i to jest dobra krytyka - a co konkretnie oczojebne? tło czy coś innego?
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 25-03-2009, 01:20
nie, bo wskazuje konkretny problem, który można poprawić/naprawić/zmienić, a nie dowala aby dowalić
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 25-03-2009, 03:32
Vidmo :P
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 25-03-2009, 03:32
Recenzja filmu "Koralina i tajemnicze drzwi":
http://www.film.org.pl/prace/koralina.html: Autor: DANAE Recenzja filmu "[REC]": http://www.film.org.pl/prace/rec.html Autor: MILITARY PS. Każdy kolejny post odnośnie ODKURZALNI będzie przeze mnie kasowany. Może to zakończy tę beznadziejną słowną przepychankę, której ja osobiście nie mam już ochoty dłużej w tym temacie oglądać.
"It's alive!"
25-03-2009, 09:56 Cytat:Autor recenzji: Michał Puczyński - MILITARY | Klub Miłośników Filmu, 1 marca 2008 Recka Military'ego leżała przez rok w szufladzie?:) 25-03-2009, 10:29
A ja bym chciała nieśmiało zapytać, kto redagował Koralinę...?
Odp. Trochę ja, trochę Pati.
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties And long-leggedy beasties And things that go bump in the night, Good Lord, deliver us! 25-03-2009, 12:42 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| BŁĘDY, literówki, omsknięcia, potknięcia na stronie KMF | DUX | 1,039 | 200,758 |
03-12-2021, 00:04 Ostatni post: Norton |
|
| Krótka piłka na stronie KMF | desjudi | 52 | 19,409 |
29-08-2012, 15:17 Ostatni post: desjudi |
|
| RELACJE Z FESTIWALI NA STRONIE KMF - WĄTEK DO WYŻYWANIA SIĘ | Beowulf | 26 | 10,189 |
20-07-2008, 13:53 Ostatni post: simek |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 5 gości |