Na co do kina w 2023 roku
Dawno nie było, zacznę pierwszy:
1. Babilon. Chyba najszybsza premiera i nie mogę się już doczekać tej audiowizualnej (trzygodzinnej!) jazdy bez trzymanki. Kocham reżyserię Damiena i jego filmy. Czekam mocno.
2. Niebezpieczni Dżentelmeni. Czekam na wszystko z Marcinem Dorocińskim, więcej mi nie potrzeba, żeby to zobaczyć na wielkim ekranie.
3. Syn. "Ojciec" był rewelacyjny, tutaj liczę na to samo.
4. Titanic. Tak, Titanic wraca do kin w lutym. Nie widziałem nigdy na wielkim ekranie. "Avatara" nadrobiłem, nadrobię i to. Kto wie, może do tego czasu poznam jakąś Walentynkę.
5. John Wick 4, bo tak.
6. Strażnicy Galaktyki 3. Jedyny MCU na jakiego czekam. Dwie pierwsze części uważam za idealne, kocham je całym sercem oraz te postaci. Pewnie będę płakał na końcu.
7. Indiana Jones 5. Nadrobiłem wszystkie części. Wielkim fanem nie jestem, ale nie wierzę, że James Mangold odwali manianę.
8. Oppenheimer. Jestem ogromnym fanem Nolana, pewnie nielicznym, ale nadal kocham jego filmy.
9. Barbie. Ryan Gosling jest dosłownie mną i nie przepuszczę żadnego filmu z nim.
10. Creed III. Tylko ze względu na to, że kocham tę serię, i ostatnia część była rewelacyjna.
11. Mission Impossible. Bez komentarza nawet.
12. Diuna II.

Spisywałem z zapowiedzi Filmweba także pewnie pominąłem masę filmów.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Babylon
The Banshees of Inisherin
Killers of the Flower Moon
Dune: Part Two
Poor Things
Barbie
Oppenheimer
Disappointment Blvd.
Asteroid City

Nie wiem czy coś jeszcze...

Odpowiedz
Fast & Furious 10
Flash
Aquaman 2
GoTG 3

Nie przypominam sobie więcej...

Odpowiedz
GotG3
Oppenheimer
MI. DR Part 1

I... Chyba tyle. Rozważę pójście na F&F10 żeby zobaczyć te podróże w czasie.

Odpowiedz
Babylon
The Banshees of Inisherin
Killers of the Flower Moon
Asteroid City
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
John Wick: Chapter 4 - po świetnym teaserze dopisałem do listy
Guardians of the Galaxy: vol. 3 - bo lubię tą ekipę a to ma być jej pożegnanie
Spider-Man: Across the Spider-Verse - bo w jedynce się zakochałem a tu liczę na jeszcze bardziej zwariowaną zabawę multiwersum
M:I - Dead Reckonning - bo Tomek po Fallout i Maverick ma u mnie ogromny kredyt zaufania
Oppenheimer - bo wciąż się łudzę że Nolan jeszcze zaskoczy
Dune: Part Two - bo zakończenie jedynki pozostawiło niedosyt a Villeneuve musi spełnić swoją obietnicę

I to chyba tyle jeśli chodzi o kino

Odpowiedz
2023 zapowiada się fenomenalnie.

[Obrazek: c6qKmbb.jpg]

Odpowiedz
Megalopolis to z pewnością nie przyszły rok. Ten nowy film McQueena i "Nosferatu" Eggersa też pewnie poleci na 2024.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
A Godard to nie umarł przypadkiem niedawno? :P Ktoś inny montuje jego ostatni film?

Odpowiedz
A nawet filmy, bo pracował nad dwoma - Funny Wars i Scenario. Ten drugi podobno jest szansa, że zostanie jakoś ukończony i będzie na festiwalu w Cannes
.

Odpowiedz
Interesujące, zważywszy na to, że gość popełnił samobójstwo :) To nie mógł chociaż skończyć tych filmów i dopiero wtedy pożegnać się ze światem?

Odpowiedz
Może dobiło go to, że nie potrafił ich skończyć?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Pojebany szef potrafi doprowadzić na skraj rozpaczy ;)

Odpowiedz
No to z tego co widzę to... sześć filmów z racji na reżysera, osiem sequeli/komiksów. Od kilku lat nie śledzę newsów/prasy filmowej więc trudno mi wyłowić filmy, które nie są superprodukcjami lub oparte o jakąś IP. Także punkt dla Hollywood. Wciąż marzy mi się, żeby zamiast jednej super-duper produkcji nakręcili 5-10 mniejszych, odważniejszych SFów, wciąż myślę, że jakby jeden był hitem a ze dwa-trzy udanymi produkcjami to wychodzili by na plus (i mieli potencjalnie nowe IP do dojenia). Ale co tam...

Guardians of the Galaxy 3
Dune ][
The Banshees of Inisherin / Duchy Inisherin (Martin McDonagh)  
Spider-Man: Across the Spider-Verse
Ant-Man and the Wasp: Quantumania
John Wick 4
Mission Impossible 7
Aquaman and the Lost Kingdom

Oppenheimer ?
Civil War (Alex Garland)?
The Killer (David Fincher)?
Indiana Jones 5... nie wiem, może.
Killers of the Flower Moon (Scorsese)
Asteroid City (Wes Anderson)

Odpowiedz
(28-11-2022, 10:46)Corn napisał(a): Może dobiło go to, że nie potrafił ich skończyć?

Może po prostu te filmy wyszły mu tak źle, że aż po obejrzeniu surowych wersji wolał pożegnać się ze światem niż dalej się babrać w postprodukcji ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon