Najbardziej elektryzujące melodie z filmów.
Oficjalnie nazwany "The Fireman"
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Mój ulubiony wałek z całego MCU:

Odpowiedz
Na hasło "dobra muzyka z MCU" przychodzą mi do głowy następujące kawałki:

Ostatnie 45 sekund z tego:

To:

I to:

Oraz piosenki z Guardiansów.

Odpowiedz
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Widząc ten temat od razu pomyślałem o:

Uwielbiam to i mam ciarki za każdym razem jak to puszczam.
"W stronę słońca" - film również polecam 

Odpowiedz

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Z niesamowitego prologu "White Sands" Donaldsona:

Odpowiedz
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Samo w sobie jest fantastyczne, a jak dorzucić do tego jeszcze samo lądowanie to jest to dla mnie absolutne mistrzostwo.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Dzięki za podrzucenie, utwór jest wspaniały, słucham go 4 raz, jest powalający a nie znam sceny. Szczerze? Po przesłuchaniu i przeczytaniu waszych opinii nabrałem ochoty na seans!

Odpowiedz
Katuję właśnie score z animowanego Pająka. 
Pomimo, że kawałki są dość krótkie, w porywach coś koło 3 minut, to zdecydowana większość z nich ma mocarnego kopa. Miks tłustego bita, elektronicznych strzępów podsyconych momentami dość klasyczną generic hero ost dało naprawdę bardzo przyjemny efekt. 
Chyba najbardziej zapadające w pamięć tematy to znane ze zwiastunów bujanie się dwóch Pająków po lesie, każde wejście z (dosłownym) pierdolnięciem Prowlera no i bardzo klasyczny, ale podszyty współczesnym sznytem "Shoulder Touch", który z chęcią bym usłyszał na jakimś estradowym sprzęcie z fajerwerkami/laserami.

"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Nie wiem czy elektryzujący, ale obejrzałem dzisiaj tego klasyka i bez przerwy mam tą melodię w głowie.

Odpowiedz

Brakujący na płycie kawałek ze zdecydowanie najlepszego soundtracku z PoTC.

Głownie od 4:00

Świetny kawałek w westernowym klimacie, dla którego znalazłem takie zastosowanie:

Odpowiedz
Było już?

Pociąg (1959) - wokaliza Warska/Trzaskowski

Calcat iacentem vulgus

Odpowiedz
Ciary za każdym razem.

Odpowiedz
Moment od 00:01 do 01:40

[Obrazek: goosebumps-voyagers.gif]

Odpowiedz
Nie z filmu, ale dodaje bo tak chcę :D

Odpowiedz
Ciary za każdym razem...

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Adrian Johnston dobrze odrobił pracę domową z 8-tisowych klasyków. Jest klimacik :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon