Najgłupsze teksty z okładek DVD/Plakatów/spotów reklamowych
Myślę że mogę to podciągnąć pod ten temat. W najnowszym Tele Tygodniu z podpisu do zdjęcia z Kronik Sary Connor dowiedziałem się że... uwaga:

...cyborg został zesłany na Ziemię... :shock: :lol:

Odpowiedz
Reklama Oporu: ...produkcja na miarę Listy Schindlera i Pianisty :lol:

Reklama Idealnego faceta dla mojej dziewczyny: Najbardziej oczekiwany film roku :roll:

EDIT:
Reklama Vivy z Katyniem Największym filmem dekady :lol:

Odpowiedz
Dziś po raz pierwszy od paru miesięcy włączył Polsat. Akurat leciała reklama Wallandera, odcinka Mastermind (najlepszy z całej serii), z którego dowidziałem się, że "Ten odcinek zainspirował twórcę Milczenia owiec".

Co Do Kur*y? Przecież Milczenie owiec powstało na długo przed powieścią, nie mówiąc już o ekranizacji. Brawa dla Polsatu, upadają coraz niżej...

Odpowiedz
Powiedzieli, ze zainspirowal tworce, nie powiedzieli do czego.

Odpowiedz
I nie powiedzieli, czy chodzi o reżysera filmu, czy autora książki... wygodny wybieg, ale według mnie i tak głupota

Odpowiedz
http://ftp.iticinema.com.pl/Terytorium_wroga_od_09_03_12/Radio/teryt_wr-spot3bez.mp3

Bez komentarza.

Odpowiedz
Muahahahahaha! Dobre :) Pierwszy raz usłyszałem o tym filmie, tak na marginesie.

BTW;

[Obrazek: 1237b058954fef683879e5111065e834,15,1.jpg]

Pierwszy raz się spotkałem, że na plakacie widnieje budżet filmu. I co, 130 mln "Sahary" w 2005 miało w trzy dupy zachęcić? Psss...

Odpowiedz
Aaaach, reklamy radiowe. Ta jest jeszcze stosunkowo ok. Żebyście widzieli, jakie teksty oferują copywriterzy zatrudnieni w stacjach... Jak to brzmi i wygląda pod względem językowym... Powiedzmy, że jeśli ludzie takiego kalibru pracują w reklamie graficznej, to nie dziwię się, że plakaty do polskich filmów wyglądają jak wyglądają.

Odpowiedz
(15-03-2012, 19:38)Mierzwiak napisał(a): http://ftp.iticinema.com.pl/Terytorium_wroga_od_09_03_12/Radio/teryt_wr-spot3bez.mp3

Bez komentarza.

No w tv przecie ten sam tekst leci. Czyli dobrze zapamiętałem.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Mody na odpowiedzi w taglajnach ciąg dalszy. Dzisiaj wypatrzony w gazecie tekst na plakacie filmu "Minister" brzmi: "europejska odpowiedź na "Idy Marcowe""
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
Niedawno zakupiłem film Who Am I z Jackie Chanem na Polskim VHS i "tangline" mnie rozwaliło "Najpierw atakuj, potem zadawaj pytania". Teksty w podobnym stylu są na co trzecim filmie z Chanem wydanym w PL...

Odpowiedz
Teraz lecą w TV zajawki "Alexa Crossa" - wśród sponsorów jest m.in. właściciel kwejk.pl. Nie wiem czy to traktować poważnie.

Odpowiedz
jakiś film był nawet sponsorowany przez demotywatory.pl więc mnie aż tak ten kwejk nie szokuje ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości