Napoleon (2023)
'Last Duel > Kingdom of Heaven"
Chris Cuckmann

Odpowiedz
Może widział tylko kinową wersję? Ja słyszałem, że ta jest akurat kijowa Duży uśmiech

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Uf, Gief, sorry. Normalnie przeczytałem i wyjebało mi system tylko nie chciałem kopiować postu w całości. No, sorry man Uśmiech
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
(15-11-2023, 20:30)zombie001 napisał(a): Może widział tylko kinową wersję? Ja słyszałem, że ta jest akurat kijowa Duży uśmiech

Znam opinię, że kinówka KoH jest jak Sasha Grey na JPG. A wersja reżyserska to spotkanie z Sashą Grey :p
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
(15-11-2023, 19:22)Capt. Nascimento napisał(a): większość filmu to romansidło między Napoleonem i Józefiną

No to kolejny kinowy seans odpada - zwłaszcza, że będzie to pewnie feministyczny romans na modłę Last duel właśnie, gdzie niezależna, wyzwolona kobieta średniowiecza daje dupy innemu, po czym wypomina wszystko mężowi. Ridley już mógłby iść na emeryturę czy coś.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Orientuje się ktoś czy duży ten ekran w CKK Jordankach? Skoro w piątek będę na Camerimage to waham się czy się nie wybrać z kumplem, ale w razie czego szkoda przepłacać 10 zł na gorsze wrażenia. Tym bardziej, że kinowa premiera tydzień później Język

Odpowiedz
Nie za duży, ale większym problemem jest raczej to, że to nie jest kinowa sala i ekran jest trochę w głębi sceny. O ile nie usiądziesz blisko albo na wprost ekranu (a mogą być tłumy, więc to loteria) to myślę, że wrażenia w nawet mniejszej multipleksowej sali będą lepsze.

Odpowiedz
Dobrze wiedzieć. Nawet jeśli to z piątkowego Torunia nici, bo Pani z noclegowni dała dupy z rezerwacją i po czwartkowych seansach wracam do domu podładować baterię snu xD

Odpowiedz
A co poza Poor Things widziałeś i co planujesz zobaczyć jeszcze? Możesz odpisać w innym wątku jak ci się chce. Tym o festiwalach? A najlepiej krótkiej piłce.

Odpowiedz
(15-11-2023, 19:22)Capt. Nascimento napisał(a): większość filmu to romansidło

I tu chodzi o wersję skróconą. Więc można zakladać, że dłuższa będzie gorsza.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(16-11-2023, 01:19)PropJoe napisał(a): A co poza Poor Things widziałeś i co planujesz zobaczyć jeszcze? Możesz odpisać w innym wątku jak ci się chce. Tym o festiwalach? A najlepiej krótkiej piłce.

Tylko Poor Things się wtedy udało zobaczyć. Dzisiaj oglądam Glazera i Mortensena. Jutro planowałem przynajmniej dokument Penna (ale dla samego spotkania z nim, bo film pewnie wyszedł cringe'owy) i Priscillę, ale plany poszły w diabły.

Odpowiedz
Armand Assante grał postać Napoleona w serialu.[Obrazek: 709edb61390ce0b5b8d1bbea49865406.jpg]

Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz

Odpowiedz
U Ridleya to raczej standard. W ogóle mam wrażenie, że w ostatnich latach trochę się przyzwyczailiśmy do tego typu kolorystyki i jakakolwiek "bardziej nasycona/różnorodna" budziłaby śmiech co niektórych grup Smutny

Ze śmiesznie wygląda i tanio. No coś w tym stylu. M.in..dlatego już na wieki pozostaniemy z tym szaroburym średniowieczem, chociaż też powinno być kolorowe...

Odpowiedz
Do czasu aż ktoś się odważy i pójdzie w full color a przy okazji zrobi dobry film i zgarnie bazylion dolarów
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Pierwsze co mi przychodzi do głowy z tego roku co było kolorowe to "Babilon".

Edit. I "Barbie"
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(05-01-2022, 09:40)Qrszon napisał(a): Czy Scott nie wie, że Józefina była starsza od Napoleona o 6 lat? Kirby to raczej wciąż za młoda dla Phoenixa, choć i tak jak dla mnie lepszy casting niż Comer.

Nie, bo jest biała. Więc czepianie się tego wymagałoby jakichkolwiek kompetencji w temacie a nie tylko pary oczu, braku daltonizmu i klawiatury.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Optymistyczny scenariusz jest taki, że Ridley po prostu trolluje. Chociaż to i tak cud, że jacyś tam Napoleon i Józefina dla Scotta istnieli. Przecież nigdy ich nie spotkał :|

Odpowiedz
(19-11-2023, 11:11)Krismeister napisał(a): Pierwsze co mi przychodzi do głowy z tego roku co było kolorowe to "Babilon".

Edit. I "Barbie"

"Poor Things" też w piękne kolorki obfituje

Odpowiedz
Poor Things to całkiem spoko przykład. Bo mnie raczej chodziło o takie kino kostiumowe/wojenne osadzone w epoce.

"Babilon" to flop, a "Barbie" taki współczesny bzdet Duży uśmiech
_______

Ach ten Ridley i jego standardowe "f*ck off" jako lek na całe zło. Natomiast jego ostatnią wypowiedź, gdy pytano go o słowa Scorsese o tym jak mało zostało czasu, można odczytywać chyba jako obietnicę, że będzie nap**** filmy do ostatnich godzin swego życia.

Cytat:Ridley Scott on if he shares the same fears of time running out as Martin Scorsese:

“Since he started ‘Killers of the Flower Moon’ I’ve made 4 films. No, I don’t think about it. I get up in the morning & say: ‘Ah great! Another day of stress.’”

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości