Napoleon (2023)
No na razie kinowa w VOD.

Ridley tylko mówił, że pracuje nad dir-cutem, ale nie ogłoszono oficjalnie niczego, więc to pewnie zależy od woli Apple.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Jeszcze nie ma daty premiery na Apple TV+, póki co jest tylko płatne VOD. W listopadzie pisano na portalach branżowych, że wersja reżyserska ukaże się w momencie premiery na Apple TV+. Spekuluje się, że gdzieś w połowie lutego.

Odpowiedz
Podali datę premiery na 1go marca. Niestety z tego co widzę będzie to wersja kinowa, więc wbrew zapowiedziom wygląda na to, że reżyserkę dostaniemy na święty nigdy.

Odpowiedz
Czyli przed premierą dali znać, że w sumie w kinach pokazują wersję przyciętą, niepełną i w ogóle to nie warto oglądać, bo prawdziwy film to będzie na platformie, a na platformie ląduje ta sama wersja, która weszła do kin.

Ciekawy marketing.
.

Odpowiedz
O kurde, za chwilę się jeszcze okaże, że nie będzie żadnego Snyder Cut "Rebel Moon".

Odpowiedz
https://www.youtube.com/watch?v=8sfWDEcFOj4&ab_channel=BabquMicha%C5%82

Odpowiedz
(16-02-2024, 11:32)simek napisał(a): Podali datę premiery na 1go marca. Niestety z tego co widzę będzie to wersja kinowa, więc wbrew zapowiedziom wygląda na to, że reżyserkę dostaniemy na święty nigdy.

Czyli rozumiem, że nastąpiła zmiana decyzji i nie będzie żadnego dircuta Napoleona? Do seansu nie śpieszy mi się, bo z Ridleyem Scottem jest tak, że jego (prawie) każdy film, zwłaszcza kino kostiumowe, ma wersje rozszerzoną/dircut, a nie chce mi się oglądać dwa razy tego samego filmu.

Odpowiedz
Cholera wie, takiej oficjalnej zapowiedzi rozszerzonej wersji przez Apple to chyba nigdy nie było, więc i nie ma się z czego wycofywać. A z tym, że niby większość filmów Scotta ma dircuta to średnio prawda: ostatnim był Marsjanin z dodanymi 5 minutami, a wcześniej prawdziwie rozszerzona wersja to Adwokat.

Odpowiedz
https://www.worldofreel.com/blog/2024/4/1/apple-has-no-plans-to-release-ridley-scotts-4-hour-napoleon-directors-cut
Czyli tak jak się obawiałem: żegnamy się z wersją reżyserką. Na pocieszenie mamy za to opinię scenarzysty, że w sumie niewiele tracimy, bo reżyserka jest gorsza...

Odpowiedz
Heh, skoro Scarpa tak twierdzi, to pewnie jest lepsza Duży uśmiech

No szkoda. Ale może Ridley o to powalczy w przyszłości. Zależy też czy jeszcze ma w planach współpracę z Apple, czy może kazał (oni kazali mu) spier****.

Odpowiedz
Czyli jedyne co miało uratować ten film podobnie jak w przypadku Królestwa Niebieskiego? Właśnie po to odkładałem obejrzenie tego filmu bo niby tempo miało być tak okropne i ta mityczna wersja rozszerzona miała nadać mu odpowiedni kształt.

Odpowiedz
wydymka

Cytat:W wywiadzie z Total Film Magazine reżyser powiedział:

Najpierw wypuścimy wersję kinową z Sony, a kiedy jej emisja dobiegnie końca (...), wersja reżyserska trafi do streamingu. Trwa cztery godziny i dziesięć minut.

Odpowiedz
Chyba jednak dostaniemy ten DirCut. Podobno niedawno dostał kategorię wiekową, więc istnieje i tylko czeka na wypuszczenie na platformie Apple.

Odpowiedz
(10-07-2024, 19:57)zombie001 napisał(a): Chyba jednak dostaniemy ten DirCut.

Odpowiedz
Dir cut bedzie tak samo zly jak wersja producencka.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(10-07-2024, 19:57)zombie001 napisał(a): Chyba jednak dostaniemy ten DirCut. Podobno niedawno dostał kategorię wiekową, więc istnieje i tylko czeka na wypuszczenie na platformie Apple.
Filmy na streamingu też muszę zostać ocenione przez
MPAA? Czy Apple oddaje je do oceny z własnej woli? A może szykują jakieś pokazy w kinach i do tego potrzebują kategorię wiekową?

Odpowiedz
Akurat wczoraj obejrzałem oryginalną wersję, skoro było mówione że jednak nie będzie dircuta.

Odpowiedz
Na AppleTV ponoć już wbiła wersja reżyserska, z 48 minutami dodatkowego materiału.

Odpowiedz
Potwierdzam. Właśnie bezcelowo przeglądam te serwisy i na Apple wyskoczył dumnie "Napoleon. The Director's Cut"

Trwa 3 godziny i 24 minuty
.

Odpowiedz
Cztery dni po tym jak wygasła mi darmowa subskrypcja na Apple TV :p

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości