Nasze kolekcje filmowe
...tak czy siak pozycja dla mnie w przyszłości obowiązkowa. Jestem ciekaw ile będzie kosztował 2 sezon Twin Peaks po PL ( 1 już jest dostępny za ~90zł). Wydanie które ma military kusi mnie już od jakiegoś czasu.

Odpowiedz
Te polskie wydania są, z tego co wiem, pozbawione dodatków. W Gold Ed. dodatków masz... może nie od groma, ale dużo. I to fajnych! Dlaczego?

Bo twórcy nie słodzą wszystkim jak po pijaku. Mówią otwarcie: większość sezonu drugiego to porażka. I piszą dlaczego tak się stało: Lynch i Frost poszli kręcić inne filmy, pozostali scenarzyści wprowadzali do serialu różne dziwności tylko po to, by pozostał dziwny, reżyserzy zmęczyli się pracą (bo serial kręcono w bardzo szybkim tempie), a rozwiązanie zagadki zabójstwa było największą pomyłką (zresztą Lynch nigdy nie chciał jej rozwiązywać). Dopiero powrót Lyncha i Frosta, i wprowadzenie Windoma Earle'a pomogły odzyskać poziom, ale było już za późno - oglądalność gigantycznie spadła (czemu pomogło przesunięcie dnia emisji).

Dla tego typu informacji warto zainwestować we właściwe wydanie. ;)

Odpowiedz
Ostatnie zakupy:
[Obrazek: dsc02572e.th.jpg]
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
D9
[Obrazek: 1444361.th.jpg]

Odpowiedz
Predator no wreszcie:)
Świetny film, a wydanie ma niesamowity obraz.

Odpowiedz
Jakiś czas temu (już z miesiąc mija) zamówiłem 5-cio płytowe wydanie Blade Runnera. Przy okazji trafiłem na bardzo tanie 4-ro płytowe "Przeminęło z wiatrem". Przyszło miesiąc temu ale się nie chwaliłem : )

Co ciekawe "Przeminęło z wiatrem" miało nie mieć polskiego tłumaczenia... a tu.... w dodatkach mamy polskie napisy. Jak dla mnie lepiej niż jakby przy filmie się trafiły. Cud nad Wisłą :)
http://hmv.com/hmvweb/displayProductDetails.do?ctx=280;0;-1;-1;-1&sku=344356

Odpowiedz
Przeważnie śmiga po Allegro za ok. 80-90 zł, niedawno ktoś wystawił za 40 czy 50 i już chciałem kupować, ale jednak zrezygnowałem, bo cena nadal mało satysfakcjonująca. No i ostatnio udało się upolować za 19,90, na dodatek nówka, w folii: :)
[Obrazek: 265_0001.jpg]
22.04.2011

Odpowiedz
Zawsze mnie dziwią takie kosmiczne ceny za proste wydania przeciętno-dobrych filmów... Sam kupiłem to wydanie kiedyś za 20 zł w MM, ale 50 czy 80? WTF? ;]
thug life

Odpowiedz
Czy wydanie proste i czy film przeciętno-dobry to kwestia względna. Natomiast dostępność tego wydania względna już nie jest. ;) A jaka jest - łatwo sprawdzić. :)

Skoro taka Sara w Amarayu potrafi za 80 zł pójść, to co dopiero Drabina... w digi. ;)
22.04.2011

Odpowiedz
Ale dostępność wydania wcale nie podnosi walorów samego filmu czy też jakości wydania (opakowania, dodatków, itp.)... ;-)
thug life

Odpowiedz
A w miedzy czasie obecne zestawienie:
[Obrazek: 1444375.th.jpg]
Dubel D9 to bolesny błąd w zakupie. Okazało się że Szwedzkie wydanie nie ma angielskich napisów,więc jest w kolejce do odsprzedania. Ktoś chętny może ?? :)

Odpowiedz
piXi napisał(a):Ale dostępność wydania wcale nie podnosi walorów samego filmu czy też jakości wydania (opakowania, dodatków, itp.)... ;-)
No, piXi, kto jak kto, ale ty powinieneś wiedzieć, że jeśli dostępność wydania jest niska, to cena automatycznie wzrasta. :)
22.04.2011

Odpowiedz
Predator895 napisał(a):Okazało się że Szwedzkie wydanie nie ma angielskich napisów,więc jest w kolejce do odsprzedania. Ktoś chętny może ?? :)
a za ile?
"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul"

Odpowiedz
50 :wink:

Odpowiedz
majlo napisał(a):
piXi napisał(a):Ale dostępność wydania wcale nie podnosi walorów samego filmu czy też jakości wydania (opakowania, dodatków, itp.)... ;-)
No, piXi, kto jak kto, ale ty powinieneś wiedzieć, że jeśli dostępność wydania jest niska, to cena automatycznie wzrasta. :)
Co nie zmienia faktu, że jak widzę takie ceny na allegro to nie potrafię pojąć ludzi, którzy licytują w tych aukcjach i tylko ciśnie mi się na usta - WTF... ;-)
thug life

Odpowiedz
Do kolekcji doszły:

- Gladiator 2DVD
- The Good, the Bad and the Ugly 2DVD (digipack)
- Gran Torino
- Quantum of Solace 2DVD
- Sherlock Holmes 2DVD (steelbook)
- The X Files
- The X Files: I Want to Believe

W oczekiwaniu na:
- Truman Show SE

Odpowiedz
Nabyłem rzecz, która się nazywa "Clint Eastwood w akcji".

[Obrazek: Pakiet-Clint-Eastwood-W-akcji_Brian-G-G-...Y27993.jpg]

Pakiet 4 filmów:

- Złoto dla zuchwałych
- Firefox
- Tylko dla orłów
- Wzgórze rozdartych serc

Bardzo ładne i solidne wydanie - fajowe, ciężkie pudełko; obraz na płytach - żyleta. Brakuje tylko dodatków, ale wychodzi po 12,50 zł za film.

Odpowiedz
Doszedł Truman, czas na fotkę:

[Obrazek: dsc00819rr.th.jpg]

Odpowiedz
To wydanie Trumana wynalazłem kilka lat temu w Tesco za 19,90. Całkiem fajne dodatki (z polskimi napisami) posiada.

Odpowiedz
Wyłowione w carefourze za 8 i 9 zeta:
[Obrazek: dsc02667o.th.jpg]

Uploaded with ImageShack.us
Tylko to 4:3 z tyłu okładki Długu źle wygląda.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości