Neill Blomkamp
Ziew ziewający. Blomkampowi przydałby się urlop, a może i emerytura.

Odpowiedz
Bo wypracował sobie wlasny styl, z którego, jak widac, nie zamierza rezygnowac?

Odpowiedz
Styl to miał Sergio Leone.
To tutaj, to mecząca maniera :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
@nawrocki

Czy widziałeś żebym wysyłał na emeryturę Manna, Finchera, Tarantino albo Camerona?

Styl to jedno, a monotematyczne NUDZIARSTWO to dwie różne rzeczy. Mam wrażenie że facet nie tyle skończył się na D9, co nawet nie zaczął. Po prostu pary starczyło mu na ten jeden film w którym zawarł wszystkie dobre pomysły jakie miał i tyle. Wyjątkowo nieciekawy przypadek.

Odpowiedz
A ja mam raczej wrażenie, ze facet odnalazł swoją niszę i konsekwentnie sie jej trzyma. Żaden to grzech, jesli czegos brakuje rezyserom wspolczesnych b-klasowych akcyjniaków (a takim kims jest dla mnie Blomkamp) to wlasnie wyrażnego podpisu, autorskiej klamry, a fetysze Blomkampa tym własnie są.

No ale mi, w przeciwieństwie do Was, każdy jego film się podobał, wiec chyba nie ma za bardzo o czym dyskutować.

Odpowiedz
Zgadzam się z nawrockim, to znaczy z Blomkampa już żadna nadzieja dla kina sci-fi, ale niech sobie kręci te strzelanki w identycznych ciuszkach, czemu nie, są całkiem przyjemne, nawet jeśli głupawe.

Odpowiedz
Był jeszcze ten krótki film z Halo - ciekaw jestem jakby to wyszło gdyby zrobili z tego pełny metraż.

What a bunch of a-holes.
---
KARTUNSY.PL - kreskówki, anime, bajki, animacja 
W wolnych chwilach -  copywriting

Odpowiedz
http://www.denofgeek.com/uk/movies/chappie/49924/looking-back-at-chappie-with-director-neill-blomkamp

Wywiad z Blomkampem, głównie o artystycznej porażce jaką był Chappie.

Odpowiedz
https://collider.com/gran-turismo-movie-director-neill-blomkamp/

To byłoby zaskakujące trochę.

Odpowiedz
I to bardzo.

Ale kryzys chyba docisnął Blomkampa i niebawem będzie brał do reżyserii wszystko co dają.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Tym bardziej, że jakiś czas temu, po fiaskach z Obcym i Robocopem, miał nie brać się za wysokobudżetowe produkcje, a GT raczej 30 mln dolarów kosztować nie będzie :)

Odpowiedz
W sumie, po sukcesie Top Gun, Sony może rzucić jeszcze hajsem w Kosińskiego. Kilka lat temu to on przymierzany był do realizacji adaptacji GT.

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
W sumie Kosik by sie nadawal, na poklad wziac Tellera i do przodu.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Tylko po co to kręcić? Nie ma to kompletnie potencjalu na cokolwiek ciekawego. Pamietacie Need For Speed?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Przeciez wszystko rozbija sie o scenariusz i rezysera, a samo GT to tak jak Top Gun tylko brand i to mozna zrobic przeciez wszystko. Motwy wyjsciowy to wyscigi, dorabiasz do tego fabule i szpula - patrz. Days of Thunder. I teraz niech Kosik wycisnie z tych wyscigow tyle ile wraz z Tomkiem (TC moglby zostac tutaj producentem) wycisnal z lotow samolotem i masz klasyka.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Ha, podobno nowy film Blomkampa, ten o samochodach, to powrót do dobrej formy. Gdzie nie czytam tam ludzie chwalą. Ale nie wiem czy to obejrzę bo pory seansów u mnie w kinie są idiotyczne.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Trailer jakoś nie zachęca.
Captain Obvious

Odpowiedz
Ja planowałem na to iść, choć wiele nie oczekuję, no może poza dobrymi scenami pościgów bo Blomkamp akurat potrafi kręcić sceny akcji.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości