Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Nosferatu (reż. Robert Eggers)
Bog mu wybaczyl szybciej, za te wszystkie lata wiernego wpierdalania Muzoli na pal :)

Ot, credit score reset i niebianskie bajlando :)

Co do pokuty natomiast, ten jeden lotr, Dyzma, ktory na krzyzu mial wisiec obok Chrystusa...no wlasnie - niezbadane sa wyroki Pana.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(30-11-2025, 23:27)Bucho napisał(a): Bog mu wybaczyl szybciej, za te wszystkie lata wiernego wpierdalania Muzoli na pal :)

A czy przypadkiem muzole nie czczą tego samego boga co chrześcijanie :)?

Odpowiedz
Przypadkiem nie :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Rebbe Bucho napisał(a):ten jeden lotr, Dyzma, ktory na krzyzu mial wisiec obok Chrystusa...
Nikodem akurat trafił na dobry moment, kiedy akurat nasz Pan i Zbawca cierpiał za miliony.
A kto cierpiał za Władka? Może ta lafirynda Mina co to dawała dupy imigrantowi kiedy jej narzeczony wykrwawiał się powoli na śmierć?
Kto jak kto ale ty Bucho powinieneś zrozumieć los Angola który kona gdy jego panna liże się z nieproszonym przybyszem ze Wschodu.

Odpowiedz
Nie pamiętam już aż tak szczegółowo filmu Coppoli ale czy  początek i koniec tego filmu nie są klamrą

..i cała historia nie jest właśnie przywróceniem żony Draculi (którą faktycznie jest Mina) przez Boga i daniem mu możliwości "powrotu"?

Bo cały czas kluczem jest żona Draculi. Dracula nie staje się potworem bo jest/był zuy tylko.. przez utratę żony. A teraz ona wraca.

Odpowiedz
No kurde, fajnie że Bóg wynagrodził mu wieki niewiary, satanizmu i ludobójstwa. Zupełnie jak w Vampire: The Masquarade, gdzie Pan w nagrodę za zatłuczenie brata dał Kainowi supermoce.
Wampiryczne mity są durne.

Odpowiedz
Cytat: Ale jakbyś obejrzał ten filmik, który wrzuciłem to byś się dowiedział, że można nakręcić dwa filmy, które mają tą samą historię a opowiadają o zupełnie czymś innym.

No wiadomo, można, ale mam to w dupie. Do Nosferatu nie wrócę, a do Draculi jak najbardziej :P

A jak chcesz coś powiedziec, to powiedz to sam, a nie za pośrednictwem filmików. Poczytać mogę, ale na oglądanie szkoda mi czasu.

Odpowiedz
(01-12-2025, 00:51)Paszczak napisał(a): No kurde, fajnie że Bóg wynagrodził mu wieki niewiary, satanizmu i ludobójstwa.

Jezu jaki ból dupy o film fantasy. Tymczasem w prawdziwym życiu...

[Obrazek: 250px-Flag_of_Israel.svg.png]
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Miałem dosyć niskie oczekiwania, więc jestem pozytywnie zaskoczony, bo bardzo mi się podobało. Ja nie znam tej historii na pamięć, bo starego Nosferatu, ani wersji Herzoga w ogóle nie widziałem, a film Coppoli raz dawno temu i nie nie pamiętam, więc dla mnie żadna odtwórczość wadą nie jest.
Zwiastun kiepsko przedstawiał wygląd filmu, więc miło się zaskoczyłem tym jakie tu wszystko ładnie zrobione - dużo chętniej dałbym Oscara za kostiumy i scenografię niż dla Wicked. Podoba mi się to realistyczne, czy miejscami naturalistyczne podejście Eggersa - takie powinny być horrory.
Najlepszy fragment filmu to wszystko w Transylwanii: od wkurwiających wieśniaków po zamek Drakuli i samego hrabiego - był klimacik. Droga połowa, a zwłaszcza końcówka już trochę przynudzają, ale przynajmniej na fajnego Defoe.
Mogę dać 7/10 z lekkim minusem.

(27-02-2025, 09:35)zdzichon napisał(a): Generalnie podobało się, tylko dopiero przy tym seansie mnie tknęło i tak patrzę na mapę i patrzę... Po chuj, jak, którędy i dlaczego Orlok płynął do Niemiec statkiem z Węgier/Rumunii?
Bo to niemieckie miasto to jest tylko z nazwy, dopóki nie padła to ja byłem przekonany że oglądam Londyn, jak widać nawet scenarzysta tak sądził skoro wsadził tę łódkę ;P

Odpowiedz
(03-01-2026, 07:40)simek napisał(a):
(27-02-2025, 09:35)zdzichon napisał(a): Generalnie podobało się, tylko dopiero przy tym seansie mnie tknęło i tak patrzę na mapę i patrzę... Po chuj, jak, którędy i dlaczego Orlok płynął do Niemiec statkiem z Węgier/Rumunii?
Bo to niemieckie miasto to jest tylko z nazwy, dopóki nie padła to ja byłem przekonany że oglądam Londyn, jak widać nawet scenarzysta tak sądził skoro wsadził tę łódkę ;P

Mógł przeca płynąć Dunajem czy innym Bregiem. 

Odpowiedz
LOL, oglądałeś ten film? Na ujęciu z łodzią mamy takie ilości wody, że nawet w najszerszym miejscu Amazonki tak nie jest, a co dopiero Dunaj :p

Odpowiedz
(03-01-2026, 12:16)simek napisał(a): LOL, oglądałeś ten film?

Tak, dokładnie rok temu. I to nawet pierwszy z forumowiczów :).

Odpowiedz
I co, uważasz że to ujęcie statku mogło mieć miejsce na Dunaju?

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Swietny material:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Bucho napisał(a):Swietny material:

Ta, tak świetny, że jak go wrzuciłem dosłownie post przed tobą 31 stycznia tego roku to nawet go nie obejrzałeś. Ale nic nie było o Żydach w tytule, może dlatego :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
31 stycznia byl Szabas i nie uzwalem internetu :)

Natomiast tak, zdecydowanie, dopisz nastepnym razem pare slow o Zydach i na pewno obejrze :) W koncu Dracula o Stokera byl mocno koszerny, a ze krecimy sie w tej tematyce to jak najbardziej warto o tym przypominac.

(01-12-2025, 00:04)Paszczak napisał(a):
Rebbe Bucho napisał(a):ten jeden lotr, Dyzma, ktory na krzyzu mial wisiec obok Chrystusa...
Nikodem akurat trafił na dobry moment, kiedy akurat nasz Pan i Zbawca cierpiał za miliony.
A kto cierpiał za Władka? Może ta lafirynda Mina co to dawała dupy imigrantowi kiedy jej narzeczony wykrwawiał się powoli na śmierć?
Kto jak kto ale ty Bucho powinieneś zrozumieć los Angola który kona gdy jego panna liże się z nieproszonym przybyszem ze Wschodu.

Ona bedzie rozliczona w innej rozprawie w sadzie Bozym :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon