Nowości, zapowiedzi, trailery - wątek informacyjny
A wygląda całkiem spoko. Zresztą od Sheridana po "Wind River" biorę praktycznie wszystko, zwłaszcza seriale.
Gorzej, że gra tam Reilly której nie cierpię.

Odpowiedz
Cytat:Straszliwy atak terrorystyczny z 1983 roku pogrzebał polskie nadzieje na wyzwolenie i zapobiegł upadkowi Związku Radzieckiego. Dwadzieścia lat później zimna wojna wciąż trwa w najlepsze. Student prawa z ideałami i skompromitowany oficer śledczy odkrywają spisek, który pozwolił utrzymać żelazną kurtynę i represyjne państwo policyjne w Polsce. Teraz, w 2003 roku, po dwóch dekadach pokoju i dobrobytu, przywódcy reżimu wcielają w życie tajny plan obmyślony wspólnie z nieoczekiwanym przeciwnikiem jeszcze w latach 80. Spisek nie tylko radykalnie odmieni Polskę i wpłynie na życie jej obywateli, ale odmieni losy całego świata. Intryga odkryta przez bohaterów może wzniecić rewolucję, a rządzący nie cofną się przed niczym, żeby zachować ją w tajemnicy.

Polski serial od Netfliksa. Tytuł "1983". Reżyserkami ośmioodcinkowego sezonu są Agnieszka Holland i Kasia Adamik oraz Olga Chajdas i Agnieszka Smoczyńska. Premiera jeszcze w tym roku.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Dyskutowaliśmy o tym opisie fabuły już ładnych parę miesięcy temu...

Odpowiedz
Serio? To niezłego faila zaliczyłem.

Przynajmniej oficjalny tytuł podałem. Bo tego chyba nie było ;P

Edit: znalazłem tamten post - ciekawostka, wrzuciłem go wówczas JA :D Aczkolwiek sam opis nie był aż tak dokładny. to jest nowy opis, który Netflix dzisiaj opublikował

Odpowiedz

Odliczam czas do premiery. Zwiastun mnie kupil :)

Odpowiedz
Dobrze to wygląda. Pytanie na ile będzie to familiada, a na ile coś w stylu "Stranger Things".

Odpowiedz
(06-03-2018, 13:30)Pelivaron napisał(a): Reżyserkami ośmioodcinkowego sezonu są Agnieszka Holland i Kasia Adamik oraz Olga Chajdas i Agnieszka Smoczyńska.
Ah ten seksizm - nie ma w Polsce dobrych męskich reżyserów, że 4/4 reżyserów tego serialu to kobiety :( Kiedy wreszcie mężczyźni dostaną należną im szanse???

Odpowiedz
Wy tak na serio z tym Lost in Space? Wygląda jak kolejne brzydkie, tanie gówno od Netfliksa.

Odpowiedz
Ja chętnie obejrzę, bo mam sentyment do poprzedniej wersji. Po ocenach znajomych wnioskuję, że to w ogóle nie był dobry film, ale na małym Patyczaku zrobił wrażenie. Gary Oldman zmienił się tam chyba w jakiegoś mutanta pająka i to było jedno z najciekawszych (i najbardziej traumatycznych) filmowych doświadczeń w tamtym czasie :D

Odpowiedz
Było?

"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Jaram się jak pochodnia w lochach:

https://pagesix.com/2018/03/08/david-chase-is-working-on-a-sopranos-prequel-movie/

Sent from my Mi A1 by Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
https://naekranie.pl/aktualnosci/bedzie-miniserial-o-wojnie-z-azteckim-imperium-spielberg-i-bardem-w-ekipie-3051256

O jasna cholera, ale sie jaram :D
Amazon ciśnie nieźle!

Odpowiedz
Montezuma to był najciekawszy projekt, z ostatnich lat, z jakim wiązany był Spielberg. Biorąc pod uwagę jego obecną formę i zainteresowania filmowe, może to i dobrze, że pozostanie tylko na stołku producenckim. Ciekawe kogo skołuje do reżyserki. A może sam Zaillian się tym zajmie? No w każdym razie, widać że plany Amazonu są mega-ambitne. Jakby im nawet tylko część wypaliła, to Netflix musiałby w końcu przeanalizować swoją obecną strategię tworzenia treści: "więcej i więcej i więcej i więcej! bez znaczenia, co".

Będąc nieco w temacie. Wygląda na to, że inny filmowy projekt też zostanie przerobiony w miniserię.

‘The Stand’ is Apparently Now a 10-Hour CBS All Access Series

Tylko czemu nie HBO? :<
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Stacja mogła być lepsza (faktycznie, HBO to najlepsze miejsce dla Bastionu), ale i tak się jaram.

Co do "Montezumy" - raczej całość dostanie jednego reżysera skoro to mają być tylko 4 odcinki, ewentualnie dwóch. Zaillian już stworzył kiedyś (napisał i wyreżyserował) jeden miniserial - rewelacyjnie oceniany "The Nigh Of". Więc wcale bym się nie zdziwił gdyby to był całkowicie jego projekt (ewentualnie odstąpiłby coś właśnie Spielbergowi). Jeśli chodzi o moje preferencje to bardzo chętnie przy takim bardziej epickim projekcie zobaczyłbym Scorsese z którym zresztą już Zaillian współpracował. Ewentualnie Matta Reevesa który ma talent zarowno do tworzenia klimatu lokacji (a to będzie istotne) jak i do kręcenia świetnych scen akcji które umieją nawet bez Rki być całkiem brutalne i realistyczne. Na pewno bym nie chciał aby każdą godzinę tworzył jeden randomowy serialowy twórca, nawet jakby to byli ci lepsi serialowi twórcy.

Odpowiedz
Ja się nie jaram, CBS nie kojarzy mi się z niczym dobrym. Dość powiedzieć, że ich flagowym serialem jest Big Bang Theory. Pewnie wyjdzie coś na poziomie tego kupsztala od ABC.

Odpowiedz
Słabo, to jest ekranizacja Kinga, którą najchętniej bym zobaczył, ale to musi zrobić jakaś porządna stacja, a CBS chyba nie ma na koncie ani jednego serialu, który by mnie zainteresował - nie musi być HBO, w telewizji jest teraz sporo fajnych miejsc: FX, SHO, Hulu, Amazon, Netflix, Starz.

Odpowiedz
Szczerze to nie chciałbym aby Netflix robił "Bastion". To wielki i ciężki materiał, ale dający spore pole do popisu i patrząc na poziom jaki dzieli produkcje HBO a Netflixa i jaką swobodę i możliwości mają twórcy produkcji HBO...no dla mnie to idealna stacja. Ewentualnie właśnie Starz/Showtime. Zobaczymy jak to będzie, jestem zwłaszcza ciekaw ludzi którzy staną za projektem.
W ogóle aż dziwne, że zdążyli przed Amazonem :P

Odpowiedz
Cóż, zgadzam się co do Netflixa, ale jakość ich produkcji jest bardziej winą stacji, a nie samych twórców - po prostu zgarniają wszystko jak leci, ale jakby im się już jakiś talent trafił, to wątpię, aby z kolei go zmarnowali. Raczej panuje tam swoboda zbliżona do tej w HBO, inaczej Fincher by dla nich nie pracował. Inna sprawa, że nie mają tej kontroli jakości jak HBO. I właśnie tutaj upatrywałbym przyczyn tego, że serial wylądował w CBS: pewnie inne stacje go nie chciały, choć imo potencjał na przebój ma nie mniejszy niż "To". Ergo: czeka nas gniot.

Odpowiedz
Czyli jego występ w serialowym Mega City One stanął właśnie pod znakiem zapytania.

Komiks średni, ale z tego konceptu da się wyłuskać coś fajniejszego niż, powiedzmy, Deadpool.

Edit: Doczytałem, że za projektem stoją Seth Rogen i Evan Goldberg, zwymiotowałem, po czym zapomniałem, że to w ogóle kiedyś zaistnieje.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości