Obi-Wan Kenobi (2022)
[Obrazek: kenobi-696x334.png]

Jedyny serial/film ze świata Star Wars, który obecnie wzbudza we mnie jakiekolwiek emocje czy też zainteresowanie.

W internetach pojawiła się plotka, z której wynika, że na ekranie pojawi się młoda Leia.

Ma ją zagrać niejaka Vivien Lyra Blair i to własnie Leia będzie powodem, dla którego Obi-Wan krzyknie: "Hej, przygodo, nadciągam".

Cytat:Leia is pretty much the impetus for the whole show and what gets Obi-Wan (Ben) into another adventure

https://www.cinelinx.com/movie-news/details-on-kenobi-characters-and-casting-exclusive/
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Czyli będzie kolejny kozak śmigający z dzieciakiem?

Odpowiedz
Obi Wan Mandalorian, bo po co zmieniać sprawdzoną formułę.

Odpowiedz
Ale Leia nie poznała Kenobiego przed "Nową Nadzieją".
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
A R2D2 nie poznal Obi Wana przed Nową Nadzieją i nic tego nie zmie...

Zaraz.

Odpowiedz
I don't care. Dawać Vadera Christensena!

Dołącza Han.
https://screenrant.com/obi-wan-kenobi-show-sung-kang-inquisitor-role/
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No przecież po to powstało to rozległe i bogate uniwersum, żeby wypełniać każdy zakamarek życiorysów znanych bohaterów.

Odpowiedz
Liczę, że pojawi się Greedo.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
[twitter]https://twitter.com/starwarstuff2/status/1427307920249827335?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1427307920249827335%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=[/twitter]

Szybko im to poszło, a Andora dalej kręcą, ale to dobrze, bo szybciej zobaczymy Kenobiego.

Odpowiedz
Wyciekł concept art Vadera.

[Obrazek: 240628639-567764571323370-1245156291202026505-n.jpg]

Odpowiedz
W sumie - nic nowego. Podobny był przy "Rogue One" a w filmie ledwo było widać.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jeśli to prawda to niech palą gumę. Kolejny retcon.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
W sumie to chyba nie ma już sensu zwracać uwagi na ciągłość i sens wydarzeń w Di$ney war$. Może chociaż będzie fajnie nakręcone. A jak odpowiednio podbudują to emocjonalnie, to nawet może dobrze wypaść.

Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Znaczy... Vader powiedział tylko:

Odpowiedz
Ale było też powiedziane, że
 Ale też jestem do di$ney war$ów uprzedzony, więc może się czepiam Uśmiech

Odpowiedz
No ale to aż tak bardzo nie jest bez sensu. Szczególnie przez pierwsze lata to co miałby tam robić? Zawiózł go, wszystko zorganizował i co jakiś czas wpadał żeby sprawdzić czy wszystko w porządku. Bardziej budziłby podejrzenia samotny, dziwny gość mieszkający z rodziną niż po prostu rodzina z dzieciakiem.
Tym bardziej, że Jedi i Sithowie jakoś tam się wyczuwają. To takiego potężnego Jedi można by wyczuć.
A jak będzie śmigał po Galaktyce, cały czas w ruchu to raczej odciągałby uwagę od Luke`a, niż jakby siedział cały czas na miejscu.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Dlatego nie skreślam tego serialu. Choć

Odpowiedz
Znowu wchodzimy na grunt tłumaczenia sobie filmowych baboli. 
Dla mnie izolacja Kenobiego zawsze miała sens - w CT był po prostu pustelnikiem, a po dobudówce fabularnej PT - nawet jeśli Vader go mógł gdzieś wyczuć, to sam mógł się bać iść na konfrontację ze starym mistrzem, bo musiałby się ponownie zmierzyć ze swoim człowieczeństwem (albo zwyczajnie bać się kolejnego wpierdolu Oczko ).
Latanie po kosmosie, przygody i wyciąganie Vadera nie bardzo mi tu pasują, szczególnie biorąc po uwagę uwalenie całej frakcji Jedi i Nowy Ład. Co innego Kenobi na Tatooine, który wmieszałby się w interesy Huttów i musiał np. bronić farmerów wodnych czy podobny motyw - prosta, przyziemna historia. Jak już koniecznie pokazywać Vadera, to wystarczyłoby dać jakieś cameo z innej części galaktyki...  
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(08-10-2021, 14:33)Badus napisał(a): Co innego Kenobi na Tatooine, który wmieszałby się w interesy Huttów i musiał np. bronić farmerów wodnych czy podobny motyw - prosta, przyziemna historia. Jak już koniecznie pokazywać Vadera, to wystarczyłoby dać jakieś cameo z innej części galaktyki...  
Nie no, rewelacyjny pomysł. Obi Wan walczący o wodę na pustynnej planecie a jakimiś miejscowymi "ranczerami", krowy zdychające bez wody, walka o miedzę...

Jedyny serial o Obi Wanie który mnie interesuje to historia złamanego człowieka, walczącego z demonami przeszłości, rozpamiętującego swoje porażki życiowe, pijącego ostro, mającego halucynacje. Jakiś taki "Wstręt" czy "Lokator" w kosmicznym wydaniu. Ale Polański raczej tego nie wyreżyseruje Uśmiech

A tutaj dostaniemy jakieś kolorowe PG-13, przygody i eksploatowanie tego wszystkiego co ja już 100 razy widziałem.

(08-10-2021, 14:30)Dirk napisał(a): Dlatego nie skreślam tego serialu. Choć
Ja w ogóle nie mam żadnych oczekiwań, bo "SW" to dla mnie było takie święto raz na 10 lat, a taśmowo produkowane filmy i seriale po prostu zabijają wyjątkowość.
A Disney przemieli wszystko co będzie mógł przemielić, nie przejmując się żadną spójnością, kanonami, sensem i logiką.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Nic co byś sam sobie życzył nie kłóci się z moim konceptem, powiedziałbym nawet, że idealnie się wpasowuje Oczko Plus chodziło jedynie o sam zamysł wykorzystujący pustelniczego Kenobiego siedzącego na dupie na Tatooine - zamiast kolejnego fiuu wiuuu w galaktyce, w dodatku koniecznie z Vaderem.
Well, whatever. Mandaloriana lubię, tutaj też liczę, że przynajmniej będzie się przyjemnie oglądało.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon