Stały bywalec
Liczba postów: 18,604
Liczba wątków: 148
Jedyny serial/film ze świata Star Wars, który obecnie wzbudza we mnie jakiekolwiek emocje czy też zainteresowanie.
W internetach pojawiła się plotka, z której wynika, że na ekranie pojawi się młoda Leia.
Ma ją zagrać niejaka Vivien Lyra Blair i to własnie Leia będzie powodem, dla którego Obi-Wan krzyknie: "Hej, przygodo, nadciągam".
Cytat:Leia is pretty much the impetus for the whole show and what gets Obi-Wan (Ben) into another adventure
https://www.cinelinx.com/movie-news/details-on-kenobi-characters-and-casting-exclusive/
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
19-07-2021, 13:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2021, 13:13 przez Pelivaron.)
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Czyli będzie kolejny kozak śmigający z dzieciakiem?
19-07-2021, 14:19
Stały bywalec
Liczba postów: 3,094
Liczba wątków: 28
Obi Wan Mandalorian, bo po co zmieniać sprawdzoną formułę.
19-07-2021, 14:29
Oskarmeister
Liczba postów: 6,854
Liczba wątków: 18
Ale Leia nie poznała Kenobiego przed "Nową Nadzieją".
19-07-2021, 14:51
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
A R2D2 nie poznal Obi Wana przed Nową Nadzieją i nic tego nie zmie...
Zaraz.
19-07-2021, 14:56
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,505
Liczba wątków: 30
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
19-07-2021, 15:45
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-07-2021, 16:03 przez shamar.)
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
No przecież po to powstało to rozległe i bogate uniwersum, żeby wypełniać każdy zakamarek życiorysów znanych bohaterów.
20-07-2021, 08:19
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
Liczę, że pojawi się Greedo.
24-07-2021, 19:12
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
[twitter]https://twitter.com/starwarstuff2/status/1427307920249827335?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1427307920249827335%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=[/twitter]
Szybko im to poszło, a Andora dalej kręcą, ale to dobrze, bo szybciej zobaczymy Kenobiego.
16-08-2021, 20:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-08-2021, 21:06 przez marsgrey21.)
PapaBoomer
Wyciekł concept art Vadera.
26-08-2021, 19:24
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,505
Liczba wątków: 30
W sumie - nic nowego. Podobny był przy "Rogue One" a w filmie ledwo było widać.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
27-08-2021, 02:57
Oskarmeister
Liczba postów: 6,854
Liczba wątków: 18
„W serialu ujrzymy Obi-Wana u szczytu możliwości. Kenobi zostaje wysłany na pewną planetę na misję ratunkową. Więzień jest bardzo ważny „dla sprawy” i musi zostać odbity z rąk Inkwizycji. Główna Inkwizytorka przetrzymująca więźnia została odegrana przez Moses Ingram. Powodzenie tej misji to najpewniej przyczyna zaangażowania Vadera w akcję.
W miarę jak nasilają się problemy sprawiane przez Kenobiego, przenosimy się na Mustafar. Darth Vader podnosi się z tronu i w pośpiechu wyrusza do swojego statku, aby przechwycić swojego dawnego mistrza. Wygląda na to, że Vader używa TIE Advanced.
Na czas walki Obi-Wan nosi kostium z Zemsty Sithów lub bardzo podobny. Biała tunika, bez płaszcza. Tunika jest teraz w gorszym stanie. Bohater wygląda starzej i jest nieco obdarty. Niczym u wiekowego rewolwerowca, jego pewność siebie pozostaje niezmienna. (…)
Darth Vader wkracza na teren walki. Zbroja jest bardzo podobna do tej z Rogue One. Napierśnik prawie na pewno jest taki sam, może trochę jaśniejszy. Oświetlenie uniemożliwiło lepsze przyjrzenie się kolorystyce zastosowanej dla Vadera w tej scenie.
Obi-Wan uświadamia sobie, kim jest potwór w zbroi. Jego determinacja jest silna, a twarz skupiona na zagrożeniu przed nim. Darth Vader zmierza w kierunku Kenobiego, gotowy do walki. Wtedy Obi-Wan odpycha go Mocą na odległość, która wyglądała na około 50 stóp [15 metrów]. Vader zostaje wyrzucony w powietrze i uderza w skalną ścianę. Jak Terminator po przyjęciu potężnego ciosu, powoli podnosi się i kieruje się po zemstę.” Jeśli to prawda to niech palą gumę. Kolejny retcon.
08-10-2021, 13:35
NUMA Director
Liczba postów: 2,092
Liczba wątków: 2
W sumie to chyba nie ma już sensu zwracać uwagi na ciągłość i sens wydarzeń w Di$ney war$. Może chociaż będzie fajnie nakręcone. A jak odpowiednio podbudują to emocjonalnie, to nawet może dobrze wypaść. Końcówka pojedynku w RotS to jedna z najlepszych rzeczy w prequelach (monolog Kenobiego). Sam pojedynek jest jak z gry komputerowej, ale scena tuż po to majstersztyk. Jeśli rewanż będzie w stanie wywołać podobne emocje, to nawet z zainteresowaniem obejrzę.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
08-10-2021, 13:49
PapaBoomer
Znaczy... Vader powiedział tylko:
08-10-2021, 14:00
NUMA Director
Ale było też powiedziane, że Kenobi miał siedzieć na Tatooine, żeby chronić Luke'a. Tak średnio pasuje do tego latanie na misje po całej galaktyce. Można to oczywiście wytłumaczyć, że to jednorazowy wyskok, ale jakoś trudno mi sobie wyobrazić, że Vader i Kenobi znów się spotkali po RotS, a przed ANH. Ale też jestem do di$ney war$ów uprzedzony, więc może się czepiam
08-10-2021, 14:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2021, 14:13 przez Dirk.)
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,858
Liczba wątków: 5
No ale to aż tak bardzo nie jest bez sensu. Szczególnie przez pierwsze lata to co miałby tam robić? Zawiózł go, wszystko zorganizował i co jakiś czas wpadał żeby sprawdzić czy wszystko w porządku. Bardziej budziłby podejrzenia samotny, dziwny gość mieszkający z rodziną niż po prostu rodzina z dzieciakiem.
Tym bardziej, że Jedi i Sithowie jakoś tam się wyczuwają. To takiego potężnego Jedi można by wyczuć.
A jak będzie śmigał po Galaktyce, cały czas w ruchu to raczej odciągałby uwagę od Luke`a, niż jakby siedział cały czas na miejscu.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
08-10-2021, 14:17
NUMA Director
Dlatego nie skreślam tego serialu. Choć w kolejny pojedynek Vader - Kenobi jakoś trudno mi uwierzyć. Za chwilę się okaże, że spotykali się co chwila na sparingi. Albo, że Yoda i Palpi też się regularnie ścierali.
08-10-2021, 14:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2021, 14:31 przez Dirk.)
Netrunner Junkie
Liczba postów: 2,999
Znowu wchodzimy na grunt tłumaczenia sobie filmowych baboli.
Dla mnie izolacja Kenobiego zawsze miała sens - w CT był po prostu pustelnikiem, a po dobudówce fabularnej PT - nawet jeśli Vader go mógł gdzieś wyczuć, to sam mógł się bać iść na konfrontację ze starym mistrzem, bo musiałby się ponownie zmierzyć ze swoim człowieczeństwem (albo zwyczajnie bać się kolejnego wpierdolu  ).
Latanie po kosmosie, przygody i wyciąganie Vadera nie bardzo mi tu pasują, szczególnie biorąc po uwagę uwalenie całej frakcji Jedi i Nowy Ład. Co innego Kenobi na Tatooine, który wmieszałby się w interesy Huttów i musiał np. bronić farmerów wodnych czy podobny motyw - prosta, przyziemna historia. Jak już koniecznie pokazywać Vadera, to wystarczyłoby dać jakieś cameo z innej części galaktyki...
08-10-2021, 14:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2021, 14:34 przez Badus.)
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 18,858
Liczba wątków: 5
(08-10-2021, 14:33)Badus napisał(a): Co innego Kenobi na Tatooine, który wmieszałby się w interesy Huttów i musiał np. bronić farmerów wodnych czy podobny motyw - prosta, przyziemna historia. Jak już koniecznie pokazywać Vadera, to wystarczyłoby dać jakieś cameo z innej części galaktyki...
Nie no, rewelacyjny pomysł. Obi Wan walczący o wodę na pustynnej planecie a jakimiś miejscowymi "ranczerami", krowy zdychające bez wody, walka o miedzę...
Jedyny serial o Obi Wanie który mnie interesuje to historia złamanego człowieka, walczącego z demonami przeszłości, rozpamiętującego swoje porażki życiowe, pijącego ostro, mającego halucynacje. Jakiś taki "Wstręt" czy "Lokator" w kosmicznym wydaniu. Ale Polański raczej tego nie wyreżyseruje
A tutaj dostaniemy jakieś kolorowe PG-13, przygody i eksploatowanie tego wszystkiego co ja już 100 razy widziałem.
(08-10-2021, 14:30)Dirk napisał(a): Dlatego nie skreślam tego serialu. Choć w kolejny pojedynek Vader - Kenobi jakoś trudno mi uwierzyć. Za chwilę się okaże, że spotykali się co chwila na sparingi. Albo, że Yoda i Palpi też się regularnie ścierali.
Ja w ogóle nie mam żadnych oczekiwań, bo "SW" to dla mnie było takie święto raz na 10 lat, a taśmowo produkowane filmy i seriale po prostu zabijają wyjątkowość.
A Disney przemieli wszystko co będzie mógł przemielić, nie przejmując się żadną spójnością, kanonami, sensem i logiką.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
08-10-2021, 14:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2021, 14:44 przez Dr Strangelove.)
Netrunner Junkie
Liczba postów: 2,999
Nic co byś sam sobie życzył nie kłóci się z moim konceptem, powiedziałbym nawet, że idealnie się wpasowuje  Plus chodziło jedynie o sam zamysł wykorzystujący pustelniczego Kenobiego siedzącego na dupie na Tatooine - zamiast kolejnego fiuu wiuuu w galaktyce, w dodatku koniecznie z Vaderem.
Well, whatever. Mandaloriana lubię, tutaj też liczę, że przynajmniej będzie się przyjemnie oglądało.
08-10-2021, 14:43
|