Na oku mam model Panasonic DMP-BD80:
http://panasonic.pl/oferta.php?prod=4394.
Parametry - tak na oko - ma w porządku. Doradzi mi ktoś coś?
Kupić ten? A może inny?
30-09-2009, 13:28
|
Odtwarzacz Blu-Ray
|
|
W zasadzie to sam nie wiem dlaczego dopiero teraz, ale w końcu zdecydowałem, że chcę kupić sobie odtwarzacz BR i porzucić na amen DVD. Nie znam się na tym za bardzo więc proszę o porady jaki sprzęt kupić.
Na oku mam model Panasonic DMP-BD80: http://panasonic.pl/oferta.php?prod=4394. Parametry - tak na oko - ma w porządku. Doradzi mi ktoś coś? Kupić ten? A może inny? 30-09-2009, 13:28
A nie lepiej PS3 sobie kupić? ;-)
A jeśli nie to lepiej imho Samsunga BD-P3600, wg testów na zagranicznych forach jest na ten moment bezkonkurencyjny w tej cenie... ;-) Ten Panasonic nie jest zły, ale głośno chodzi i ma problemy z odtwarzaniem nagranych płyt BR - jak wszystkie Panasonici.
thug life
30-09-2009, 14:18 piXi napisał(a):Ten Panasonic nie jest zły, ale głośno chodzi Jak to głośno chodzi? Chcesz mi powiedzieć, że słychać odtwarzaną płytę?! 30-09-2009, 14:20 Solo napisał(a):Jak płytka jest nawet lekko niewyważona to potrafi "bzyczeć" jak tanie DVD... ;-)piXi napisał(a):Ten Panasonic nie jest zły, ale głośno chodzi 30-09-2009, 15:39
Na forach często o tym piszą, kumpel w starszym modelu BD55 też coś takiego ma... ;-)
Przy okazji pod co chcesz podłączyć ten odtwarzacz BR? Na dobrą sprawę ~98% odtwarzaczy na rynku ma tak samo dobrą jakość obrazu (powiedziałbym, że nierozróżnialną dla wszystkich normalnych co nie będą robić stop-klatek i analizować jakości siedząc 15 cm od telewizora) i jedynie posiadanie porządnego sprzętu audio (powiedzmy za 7-8 tys w górę) moim zdaniem może usprawiedliwiać szukanie droższych modeli odtwarzaczy... Wtedy opłaca się dołożyć do sprzętu z porządniejszą mechaniką (i użytymi materiałami do przenoszenia dźwięku)... :) 30-09-2009, 17:31 Predator895 napisał(a):PS3 to najlepsza alternatywa na rynku niczego lepszego nie znajdziesz Daj spokój z tym PS3. Chcę kupić coś dobrego i drogiego. Myślę o Bang&Olufsen. piXi napisał(a):Przy okazji pod co chcesz podłączyć ten odtwarzacz BR? Pod telewizor Panasonica. Dlatego też w dużej mierze chciałbym żeby to był właśnie Panasonic. 30-09-2009, 18:04
Chodziło mi raczej o to jakie masz kino domowe (amplituner i głośniki) aniżeli telewizor, bo jak już pisałem drogi odtwarzacz BR pokazuje swoją moc w kwestiach dźwiękowych... W obrazie różnicy nie będzie... ;-)
thug life
30-09-2009, 18:24
Więc nie chcesz kupić ps3 bo? Ja też różnicy w obrazie między ps3 a paroma zwykłymi odtwarzaczami blu-ray nie widziałem, za to wiem, że na odtwarzaczach nie ma takich fajnych gierek:D
30-09-2009, 20:19
A daj spokój. Nie mam kiedy grać na pececie, to jeszcze se konsolę kupię... Zresztą nie da się grać w FPSy padem.
No i nie chcę mieć konsoli, chcę mieć prawdziwy odtwarzacz BR. 30-09-2009, 20:29
W tym przedziale cenowym z tego co wiem PS3 to najlepszy możliwy wybór. Mam od jakiegoś roku czasu i nie narzekam, wszystkie blu-reje śmigają jak ta lala :-)
Solo napisał(a):Pod telewizor Panasonica.Miałem takie coś 48 calowe i podłączone PS3. Miód na uszy, oczy i inne :-)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
30-09-2009, 20:51
To nie, Twoja strata :-)
Aha, ja w gry też nie gram (oprócz Pro Evo), także plejaka traktuję w sumie jako odtwarzacz Blu. I z tego co mi wiadomo, to w tym przedziale cenowym serio nic lepszego znaleźć się nie da :-)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
30-09-2009, 20:58
...to już żałuj. Za trochę ponad 1000zł możesz świetny media center. Jeden z lepszych odtwarzaczy BD, najlepszy scalar DVD i coś czym może pochwalić się malo który odtwarzacz...ciągłe wychodzący nowy soft. Przy okazji będziesz mógł sobie pograć po między kolejnymi seansami filmowymi np. w Uncharted, czy Little Big Planet:-) No i rzecz którą bawię się od wczoraj...możesz z PS3 zrobić media sever. Udostępnisz na kompie/notebooku pliki : mp3, filmy, zdjęcia i masz do nich cały czas dostęp po wifi na konsoli. Mam PS3 od 1,5 roku i nie żałuję ani trochę zakupu. Też chciałem na początku kupić odtwarzacz Samsunga...ale miałbym teraz kapę :-)
http://www.facebook.com/BLUVISIONPL
30-09-2009, 21:06 mroziek napisał(a):...to już żałuj.Tzn. ja? Bo ja pleja trójkę jakieś półtra roku temu kupiłem już, także póki niczego lepszego nie szukam :-)
30-09-2009, 21:18
zacząłem pisać posta nie widząc Twojego :-) Oczywiście post był skierowany do SOLO.
http://www.facebook.com/BLUVISIONPL
30-09-2009, 21:36 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |