06-10-2009, 00:16
|
Odtwarzacz Blu-Ray
|
|
No tak zawsze można popiracić :) Odezwij się jak będziesz szukał konsoli chętnie pomożemy :P
http://www.facebook.com/BLUVISIONPL
Tak swoją drogą, abstrahując od pytania Solo (przecież wiadomo, że jak odtwarzacz Blu-Ray to tylko PS3, a tych, którzy tak nie uważają, należy przekonywać do upadłego) to ja osobiście, jakbym miał na chwilę obecną kupować jakąś konsolę do grania (uwaga, hasło klucz) to wybrałbym jednak Xboxa 360.
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 06-10-2009, 10:47
Wiem, nie mogłem się powstrzymać, w końcu dlaczego tylko ty masz mieć zabawę ;)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 06-10-2009, 11:05
IMO najlepszą konsolą do grania(uwaga! Hasło klucz!!) jest PS3, dlaczego? Już wyjaśniam. W tej chwili mamy taką samą ilość gier, praktycznie te same tytuły, oprócz rzecz jasna tytułów ekskluzywnych bo te wiadomo mamy różne. Zaznaczam jednak że tytuły ekskluzywne na PS3 nie są wcale gorsze od Xa są niektóre nawet lepsze, bardziej grywalne z lepszą grafiką i na odwrót to też się tyczy. Więc tu mamy remis. Dlaczego jednak PS? Po pierwsze co najważniejsze- to jeśli chcemy sobie pograć z ludźmi na sieci to na PS3 zagramy bez żadnych opłat, Play Station Network jest za darmo czego nie można powiedzieć o XboxLive! Druga rzecz to pad. pad do Xa to zwykły pad z wibracjami. Pad do PS3 oprócz wibracji ma wbudowane czujniki ruchu. fajna sprawa w niektórych grach.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 06-10-2009, 15:02
No to lecimy... :)
Na wstępie zaznaczę, że jestem długoletnim użytkownikiem konsol Sony, w szafie kurzy się PSX a pod telewizorem stoi PS2, którego obecnie odpalam raczej tylko dla kolejnych tytułów z serii Guitar Hero/Rock Band. W PS3 długo wierzyłem, długo liczyłem, że sprzęt się rozkręci a Sony się przebudzi z letargu i zamiast ciągłego mydlenia oczu tekstami w stylu "to dopiero początek, poznajemy sprzęt, na najbliższą gwiazdkę uderzymy już odpowiednio mocnym sumptem" naprawdę zacznie to robić. Przez późniejszy launch względem Xbox 360 dało się zdystansować na wielu polach, przede wszystkim właśnie wspomnianego internetu. Teraz próbuje nadrabiać straty poprzez darmowy dostęp do niego, co jest niewątpliwym plusem względem produktu Microsoftu. Ciekawe czy tak będzie już na stałe i czy z czasem nie połakomią się jednak na dodatkowe pieniądze wyciągane od graczy. Dzisiejsza branża nie jest już tą samą co w poprzedniej generacji konsol. Exclusivy znikają (bo zwyczajnie nie opłacają się one wydawcom gier), dawniejsze tytuły flagowe Sony pojawiają się bądź będą się pojawiać na konsoli Billa (vide seria Tekken i Final Fantasy) i pod tym względem Sony/Microsoft mogą liczyć jedynie na wyłączność tytułów, w które sami zainwestowali. Tutaj już rzecz gustu czy wolimy Gears of Wars/Halo/Forza etc. czy Uncharted/Gran Turismo/God of War etc(LittleBig Planet nie wymieniam, bo to zupełnie nie moja bajka). Mnie osobiście seria Gran Turismo dawno się już przejadła i wolę spędzać czas przy dynamiczniejszych Burnoutach. Uncharted od samego początku nie grzał mnie jakoś specjalnie ale możliwe, że jak trochę pograłbym to zmieniłbym zdanie (ale to wcale nie jest powiedziane, bo specjalnym fanem np. Tomb Raiderów nigdy nie byłem). Więc najbardziej żal byłoby mi w zasadzie God of War, którego poprzednie części były przemocarne. No ale dla jednego (dość krótkiego) tytułu nie będę przecież kupował konsoli. No dobra, jest jeszcze MGS 4 ale zakład, że to się w końcu pojawi na 360. A skoro odrzuciłem exclusive'y to co mi pozostało? Oczywiście tytuły dostępne również na 360, przy czym często w lepszej jakości, bo zbyt potężna moc PS3 okazała się dla większości wydawców niemożliwa do okiełznania. Stąd najlepiej wyglądające tytuły to te, nad którymi piecze miało Sony. Pewnie kiedyś w przyszłości wydawcy ogarną w końcu ten sprzęt i zaczną powstawać tytuły korzystające z jego mocy, ale to na razie puste obietnice, które słyszę od dwóch lat a zamiast tego mam do czynienia z kuriozalna sytuacją, gdy teoretycznie potężniejsza konsola otrzymuje słabsze względem konkurencji tytuły (oczywiście zazwyczaj nie są to jakieś istotne wady, ale liczy się sam fakt). Na razie wolę więc (teoretycznie, bo zaniechałem tego kosztem nieco przymusowej inwestycji w rozbudowę komputera, na którym to obecnie najwięcej gram) kupić tańszy sprzęt, a zakupu konsoli Sony dokonać gdy już będzie naprawdę tego warta. A wtedy to już pewnie będzie wersja Slim za znacznie tańszą cenę i z bibliotekę interesujących tytułów platynowych do zdobycia mniejszym kosztem.
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 06-10-2009, 15:41 Cytat: A wtedy to już pewnie będzie wersja Slim za znacznie tańszą cenę i z bibliotekę interesujących tytułów platynowych do zdobycia mniejszym kosztem.Widać jak stare masz informacje jeśli chodzi o rynek konsol. Slim jest dostępny oficjalnie od 1 września 2009 roku. Więc już możesz kupować. Chociaż nie do końca musi być tańsza od wcześniejszych wersji :razz: To samo tyczy się różnicy jeśli chodzi o sprawy techniczne. To co opisałeś to owszem problem dla producentów ale sprzed roku, półtorej. teraz już praktycznie każda gra multiplatformowa nie różni się niczym między wersją na X i PS3.
Directed by James "THE KING" Cameron 06-10-2009, 16:25 Danus napisał(a):Widać jak stare masz informacje jeśli chodzi o rynek konsol.LOL. Jedyne co widać, to jak żałośnie starasz się wbić szpilę. Chodziło mi tylko o to, że prędzej czy później (niestety wygląda na to, że później) cena konsoli będzie musiała spaść do jakiejś przystępniejszej kwoty. Danus napisał(a):To samo tyczy się różnicy jeśli chodzi o sprawy techniczne. To co opisałeś to owszem problem dla producentów ale sprzed roku, półtorej.Ok, z półtorarocznym okresem to przesadziłeś ale rzeczywiście nie pamiętam kiedy ostatnio czytałem o takim przypadku przy okazji jakiegoś znanego tytułu, więc możliwe, że problem zmarginalizowano.
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 06-10-2009, 18:26
Konsolę już można kupić w przystępnej cenie. Takiego "chlebaka" z 80 GB twardym dyskiem można już na necie kupić za niecałe 1000 zł. Uważam że za taki sprzęt to jest kurewsko niska cena.
Directed by James "THE KING" Cameron 06-10-2009, 19:29
Nawet jakby był z 8 GB dyskiem, to i tak wziąłbym PS3, bo jak widzę to GT3, to... Konsolowcem nigdy nie byłem i w GT nie grałem, ale oprócz BR, GT3 to jeden z głównych powodów, przemawiających do mnie na korzyść PS3.
22.04.2011
06-10-2009, 20:13
Jeżeli masz na myśli Gran Turismo to na końcu powinna stać cyferka z numerem 5 ;)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 06-10-2009, 20:37
Ciekawe czy tyle osób byłoby za X-boxem gdyby na każdej stronie z torrentami nie było takiej kategorii. X-box to taki komputerek do gier, dla średnio wymagających. Praktycznie te same gierki co na PC. Jednak w porównaniu do PS3 wypada co najwyżej średnio. Ilość i ocena exclusivów jest znacznie niższa. Samo wykonanie, awaryjność natomiast o wiele wyższe. X-Box praktycznie stoi w miejscu i wydaje te samo tytuły które idą na PC. Gierek takich jak Halo jest strasznie mało.
Osobiście posiadam PS3 i wii. Pewnie gdybym miał więcej czasu wolnego to skusiłbym się na x-boxa ( pod warunkiem że wyrwałbym w dobrej cenie do 600zł) żeby przejść kilka tytułów które ukazały się na PC tanim kosztem. Na PC gram tylko czasami w strategie i CoD 4,5. Kiedyś ktoś napisał na forum hdtv.com.pl dość mądrą rzecz na temat różnic pomiędzy PS3 a x-box. X-box zarabia na konsoli, PS3 na grach. Sony zatrudnia najlepsze firmy, najlepszych programistów do pracy nad swoimi grami, bo wie że tworząc dobrą grę zarobi na niej od każdego kto w nią zagra, nie tak jak w x-box że gra 2 tygodnie przed premierą jest na torrencie do sciągniecia w .iso. X-box próbował sił z zewn. napędem HD DVD ... każdy wie jak sukces odniósł na tym polu. Dla mnie na pierwszym miejscu stoi PS3, na drugim Wii, na trzecim na równi z możliwościami PC ...X-BOX.
http://www.facebook.com/BLUVISIONPL
06-10-2009, 22:36
Wczoraj widziałem w Saturnie w Krakowie blu-ray Sharpa za 399 i tak sobie pomyślałem, że Solo ma troche racji w swoim zapatrywaniu sie na kupno odtwarzacza, bo za playa trzeba dać koło tysiaka, a skoro komuś nie potrzebna konsola, to rzeczywiście nie ma sensu kupowaćps3.
09-10-2009, 11:28 Tyler Durden napisał(a):Jeżeli masz na myśli Gran Turismo to na końcu powinna stać cyferka z numerem 5 ;)Naturalnie chodziło mi o GT 5. :) Predator895 napisał(a):Około 1300 zł w dobrej promocji z grami. Kilka dni temu widziałem aukcję za bodajże 700 zł z zestawem gier i filmów. Nie wiem, na ilu się skończyła, ale wątpię, żeby do 1300 zł dotarła. ;)
22.04.2011
09-10-2009, 15:55 Cytat:Wczoraj widziałem w Saturnie w Krakowie blu-ray Sharpa za 399Cena jest adekwatna do jakości tych odtwarzaczy. To w tej chwili najgorsze odtwarzacze na rynku. Nie m co się nimi interesować. Gadałem osobiście z przedstawicielem Sharpa na region lubelski który przy jednej z dyskusji sam przyznał że odtwarzacze nie są najlepszej jakości. potwierdzam to po paru testach kilku odtwarzaczy. jeśli chodzi o grupę producentów-Samsung, Panasonic, Sony, Sharp, Pioneer, Philips- czyli te które testowałem Sharp wypada najgorzej. Więc lepiej dołożyć parę stówek i kupić Blu-Ray Samsunga 1500 lub SONY BD-S350. Na pewno będziecie bardziej zadowoleni.
Directed by James "THE KING" Cameron 09-10-2009, 22:46 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |