29-10-2010, 21:48
|
Odtwarzacz Blu-Ray
|
|
O ile odtwarzacz nie jest awaryjny, olałbym to co piszą. O produktach z dolnej półki cenowej nigdy nie ma pozytywnych opinii, tak to już jest.
No nie wiem, dzisiaj widziałem go w Saturnie za 389 - cena jest w sam raz, ale potem gdzie nie zajrzę piszą o tym, że filmy na BD się zacinają i przeskakują (na Amazonie sporo tego typu recenzji znalazłem), więc chyba się wstrzymam i rozejrzę za czymś innym.
10-11-2010, 01:33
dokonało się...
Po lekturze masy opinii, recenzji, testów, skreśleniu kilku potencjalnych kandydatów do zakupu oraz obleceniu wszystkich większych sklepów w okolicy wróciłem dzisiaj do domu z Sony BDP-S370. Oficjalnie dołączę do grona blu-rayowców jak wpadnie pierwszy film, czyli zapewne niebawem. 12-11-2010, 20:58
gratuluje udanego zakupu <ok>
osobiście mam Sony BDP-S360, z którego jestem bardzo zadowolony na pewno będziesz również zadowolony
"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul, ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul"
12-11-2010, 22:54
W Saturnie w całkiem atrakcyjnej cenie jest Samsung BD-C5500. Czy ktoś miał do czynienia z tym modelem?
06-12-2010, 21:49
Jedyny model z jakim miałem do czynienia to T-800 ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 06-12-2010, 22:24
Nie wiem czy to odpowiedni temat ale problem mam taki:
Komp, napęd płyta graficzna itd wszystko jest OK (czyli m.in. LCD jest HD-ready, grafa jest HDCP compilant), tylko wysrało mi błąd 0107, tzn problem z HDCP. Konkretniej, po zainstalowaniu kolejnego zasraństwa Blu-Ray advisor, okazuje się, że Video Connection Type jest "Digital (without HDCP)". Czyli kabel. No i tu docieramy do mojego pytania - czy możecie coś poradzić tak żeby nie dać zrobić z siebie idioty? Widziałem że są "ynteligentne" kable za 600 stów, ale jak rozumiem one są potrzebne wtedy jak urządzenia nie obsługują HDCP, tak? Na jaki ewentualny koszt się powinienem nastawić? 18-12-2010, 15:44
Większość kabli HDMI powinna sobie bez problemu radzić z obsługą hdcp. Nie daj sobie wciskać ciemnoty za nie wiadomo jakie pieniądze. Ważne żeby kabel był porządnie zrobiony. Poszukaj czegoś markowego i możliwie najtańszego.
cyt. za hdmi.org Cytat:With certain exceptions, nearly all HDMI devices on the market include HDCP support.pozdr
P.H.O.N.I.K.: Positronic Humanoid Optimized for Nocturnal Infiltration and Killing
19-12-2010, 11:41
Odtwarzacz Blu-ray w końcu zagościł u mnie w domu (Sony BDP S370), ale zakup telewizora FullHD przede mną, więc póki co do oglądania filmów ma mi służyć mój monitor z funkcją TV Philipsa.
Monitor ma proporcje 16:10, więc nie powinno być problemu i film w pełnym 16:9 powinien być wyświetlany z dodatkowymi czarnymi pasami na dole i na górze. Problem w tym, że tak nie jest i mój kochany monitor robi coś takiego: 1) Obcina nieco obrazu po bokach 2) Obcina nieco obraz na górze i na dole 3) Lekko ściska obraz - jest to w zasadzie niezauważalne na samym filmie, ale zorientowałem się po nieco bardziej owalnym logu studia Universal. Normalnie kuriozum. Podłączenie oczywiście przez HDMI. Próbowałem różnych opcji w menu odtwarzacza, ale nic. W ustawieniach monitora nic nie wskóram, bo przy podłączeniu przez HDMI wszelkie opcje manipulacji formatem obrazu są nieaktywne. Jest tak zarówno z filmami DVD jak i plikami (avi, mkv, mp4). Z BD będzie pewnie tak samo, ale pierwszy film dostanę dopiero po weekendzie. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym fantem zrobić? 01-01-2011, 16:54 Cytat:1) Obcina nieco obrazu po bokach Również każdy TV z jakim miałem do czynienia tak robił z filmami na DVD/BD z tego co zauwazyłem, z tym, że przy podłączeniu przez HDMI (przynajmniej na moim TV) są nieco inne opcje formatu obrazu niz przy podłączeniu przez componenta i można wybrać takie, które niczego nie przycina. A co zrobić w tym konkretnym wypadku niestety nie mam pojęcia. 01-01-2011, 18:00
Ucięcie na górze zrobiłem na oko, nie bawiłem się też w ściskanie, ale na dole i po bokach wyświetla mi obraz dokładnie do miejsc które zaznaczyłem ramką:
01-01-2011, 18:14
Poszukaj opcji - "wyświetlaj natywną rozdzielczość", czy coś w ten deseń...
W ogóle u niektórych producentów nie ma z tym problemów (Panasonic, Samsung), u innych albo przycina obraz albo zostaje czarna ramka w okół mimo natywnie wyświetlanej rozdzielczości (Sony, LG)...
thug life
01-01-2011, 21:43
Tylko że takiej opcji nie ma. Co prawda monitor nie jest Full HD, tylko 1680x1050, ale nawet przy zmianie na 720p i niższe w ustawieniach odtwarzacza efekt jest taki sam. Monitor jest po prostu głupi i nie potrafi dodać czarnych pasów :evil:
01-01-2011, 22:08 Cytat:albo zostaje czarna ramka w okół Coś takiego występuje też gdy DVD jest w taki sposób zrobione, że obraz ma ramkę też po bokach (choćby Rambo od Visiona tak mają), wtedy nie widać jej gdy TV przytnie brzegi obrazu, ale w trybie natywnym wyłazi i wygląda nieciekawie. 01-01-2011, 23:43
@G: Chodziło mi o podłączanie natywne komputera pod LCD/PDP poprzez HDMI... Wtedy jak na dłoni widać, który producent nie potrafi po ludzku w stosunku 1:1 wyświetlić otrzymywanego obrazu ;-)
A to, że film jakiś jest źle przycięty już w fazie obrabiania go z taśmy to swoją drogą (przypadłość pewnie z połowy starszych filmów na DVD z początku jej kariery) ;-)
thug life
02-01-2011, 02:01
Witam. Podzielę się moją opinią na temat posiadanego odtwarzacza. Po zakupie LCD koniecznie szybko kupiłem odtwarzacz BR firmy Samsung. Kupiłem bo tej samej firmy był TV (który swoją drogą jest naprawdę godny polecenia). Model to BD-1600A. Na początku miał problemy z niektórymi filmami na DVD, jakieś przeskoki, czasami zacinki. Nigdy wcześniej nie miałem takich cudów na Panasonicu DMR-ES15 - który jest naprawdę twardym sprzętem (polecam, cały czas na służbie). Zbagatelizowałem to bo pojawiało się to co jakiś czas i nie na każdej płycie. Niestety po 12 miesiącach - czyli po gwarancji - problem narastał, łącznie z nowymi kwiatkami gdzie np. 3 razy trzeba spróbować odpalić film aby ruszył! SICK! Płyty BR działają bez problemu, napęd przy odtwarzaniu cichy, przy uruchamianiu terkoce jak szpulowiec :D. Mimo update firmware'u nic się nie poprawiło jeśli chodzi o DVD. Odtwarzacz ma bardzo niską korekcję błędów, na Samsungu czkawka na zarysowaniach, Panasonic pięknie odczytuje.
Pomyślicie "czemu nie oddał do serwisu" ano, chciał oddać ale jak się dowiedział ile trzeszczy serwis pogwarancyjny do odpuściłem temat. Póki co żyję z tym czymś i czekam aż padnie a wtedy kupię to co zdradziłem, czyli Panasonica. P.S. Mimo wszystko fajnie działają DivXy, fotki, muzyka, YT - pod tym względem nie ma stresu, ale mógłbym tego nie mieć a mieć sprawne odtwarzanie DVD. 26-01-2011, 21:24
W sumie TV jest naprawdę dobry (mode LE37651B) ale niestety poszedłem po zakupie kluczem producenta i to się zemściło. Suma sumaru TV - TAK BR-NIE !
27-01-2011, 08:18
A ja bym się chciała zapytać o telewizory Bravia. Jestem zainteresowana zakupem modelu w 42calach, ale najpierw bym chciała zapytać o ich awaryjność, bo nie ukrywam, że bardzo nie lubię, jak mi się coś psuje, albo nie działa tak, jak powinno.
25-10-2011, 09:56 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |