Oscary 2008
Jakie jest źródło tej żenująco-zabawnej plotki? Pudelek?

Odpowiedz
stop z klatką :wink:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Od kiedy to na gali obecne są 3-letnie dzieci? A o odbieraniu nagrody przez Michelle Williams już gdzieś kiedyś pisano. Z jakiej racji? Przecież gdy Heath zmarł nie byli już razem.

Jeśli nagrodę dostanie Ledger, na scenie pojawi się Nolan. Nie trzeba być jasnowidzem żeby to wiedzieć.

Odpowiedz
Żebyś się nie zdziwił, jak jednak dojdzie do tego :]
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Nolan+córka Ledgera. Mi takie coś wydaje się najbardziej prawdopodobne. Nolan będzie gadał, ona się będzie uśmiechała, dla mnie ok.

Odpowiedz
Nie.
Ona. Bedzie. Przybita :(
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch to nie jest Polska.
Ona będzie WZRUSZONA ;)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Od kiedy to na gali obecne są 3-letnie dzieci?

od zawsze? pomijając takie fakty, jak Oscar dla małej Temple, to wiele osób przyprowadzało na galę małe dzieci, bo można ze sobą wziąść kogo się tylko chce

Odpowiedz
Nie zarejestrowałem tego nigdy.

W sumie to przyprowadzenie małej Matildy będzie mocnym zabiegiem dramaturgicznym. Wyobrażacie sobie jak mała wchodzi na scenę przy akompaniamencie zawodzących skrzypiec, a po chwili kamera pokazuje zalanego łzami Rourke?

Odpowiedz
właśnie dlatego mówiłem o hollywoodzkości tego posunięcia - oczywiście, że większość gwiazd nie pcha się na galę ze swoimi bachorami, ale zdarza się i raczej Akademia nie ma temu nic przeciw

Odpowiedz
Dostałem dziś wesołego linka:
http://e3.pudelek.pl/p2604/52a601ba0016e6f0499f038e - rzekomo lista zwycięzców, ciekawe czy autentyczna.

Odpowiedz
Jasne, Sid Ganis w przeddzien oscarow wysyla liste zwyciezcow do 6 tys. czlonkow Akademii (pytanie: po co?), bo kazdemu z osobna ufa, ze zachowa te informacje dla siebie..

Odpowiedz
Za to dużo śmiechu będzie jak się wszystko sprawdzi :)

Odpowiedz
Wow, widzieliście co bukmacherzy robią? Popatrzyłem na bet-at-home i oto co zobaczyłem:
Film:
Slumdog 1,05
Button 7,5
Milk 20,0
Frost/Nixon i Reader 30,0
Aktor drugoplanowy:
Ledger 1,01
Reżyseria:
Boyle 1,1
Fincher 6,75
Animacja:
WALL-E 1,02
Nie sądziłem, że te Oscary będą aż takie nudne...

Odpowiedz
Oczywiście ja nie obstaję przy prawdziwości tego ksera, ale jednak ktoś musi znać te wyniki - chociażby żeby kopertki przygotować :)
Nie wiem czy Officers to od razu oznacza 6 tys. członków czy kilku cieciów. Tak czy inaczej zlinkowałem jako wesołą ciekawostkę.

Odpowiedz
ta lista jest już dawno zdementowana, jako plotka :) nie od dziś wiadomo, że oficjalne wyniki znają tylko 2 osoby - tj. do momentu rozpoczęcia ceremonii; był zresztą kiedyś o tym humorystyczny filmik na jednej z gali

Odpowiedz
Co powiecie na spotkanie na IRCu podczas oscarów? Myślę że może być całkiem sympatycznie, a nie warto forum zaśmiecać jak w zeszłym roku. Rozpatrzcie moją propozycję, a link do kanału (czy co to tam jest, nie znam się ) Dux zapodał w temacie Oskary 2007 bodajże.

Odpowiedz
simek napisał(a):Nie sądziłem, że te Oscary będą aż takie nudne...

Kursy dość mocno poleciały w dół właśnie po tym jak ukazał się ten rzekomy przeciek. Kupa ludzi w to uwierzyła i grube pieniądze postawiła na tych z listy. Bukmacherzy chyba na wszelki wypadek poobniżali te kursy.

Ale to dobrze, teraz można pograć na niespodzianki. Np. na Frost/Nixon kurs @30. Aż się prosi żeby zagrać :)
Quite an experience to live in fear, isn't it?
That's what it is to be a slave.

Odpowiedz
Mnie tam dziwią tylko tak stosunkowo niskie notowania Buttona(oczywiście abstrahując od tego co się o tym filmu tutaj na forum sądzi). Jak już coś dostaje 13 nominacji to chyba jest faworytem, nie? A na Frost/Nixon to kurs mógłby być i 10000:1 i szkodaby było złotówki w to inwestować, bo nie ma opcji żeby wygrał.

Odpowiedz
Tegoroczne oscary mam wyjatkowo w dupie. Ani jednej fascynujacej pozycji. Dlatego dzis po raz pierwszy od 11 lat nie obejrze na zywo ceremonii (nie ukrywam, ze to po czesci wina tego, ze jutro rano praca). Zeby jednak choc czesciowo tradycji stalo sie zadosc, oto moje skrotowe typy:

Najlepszy Film - Slumdog Millionaire

Najlepszy Film Zagraniczny - Walc z Baszirem

Najlepszy Rezyser - Danny Boyle

Najlepszy Film Animowany - Wall-E

Najlepszy Aktor - Mickey Rourke

Najlepsza Aktorka - Kate Winslet

Najlepszy Aktor Drugoplanowy - Heath Ledger

Najlepsza Aktorka Drugoplanowa - Penelope Cruz

Najlepszy Scenariusz Oryginalny - Milk

Najlepszy Scenariusz Adaptowany - Slumdog Millionaire

Najlepszy Film Dokumentalny - Man on Wire

Najlepsze Zdjecia - Slumdog Millionaire

Najlepsza Muzyka - Slumdog Millionaire

Najlepsza Piosenka - Slumdog Millionaire (O Saya)

Najlepsze Efekty Specjalne - The Curious Case of Benjamin Button

Najlepszy Montaz - Slumdog Millionaire

Najlepszy Dzwiek - The Dark Knight

Najlepsza Charakteryzacja - The Curious Case of Benjamin Button

Najlepsza Scenografia - The Curious Case of Benjamin Button

PS. Jezeli dzis w nocy zrobi sie tutaj taki sajgon, jak rok temu, nastepnego dnia nastapia gruntowne czystki, ostrzegam. ;) Propozycja Snuffera jest trafna: najlepszym miejscem na takie dyskusje jest IRC.

Cytat:Np. na Frost/Nixon kurs @30. Aż się prosi żeby zagrać Smile

Azby sie prosilo, gdyby Frost/Nixon mialby jakies realne szanse na wygrana, ale takowych nie ma, wiec stawianie na niego to bezsensowna strata kasy. ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon