15-12-2009, 21:11
|
Oskary i Złote Maliny 2010 - wasze typy
|
|
Mnie bardziej rozwala nominacja Bullock za Narzeczonego Mimo Woli i It's Complicated w kategorii komedii zamiast I Love You, Man... żarty jakieś.
Rodia napisał(a):Mnie bardziej rozwala nominacja Bullock za Narzeczonego Mimo Woli i It's Complicated Za "Proposal" i "The Blind Side". Tego drugiego nie widziałem, ale pierwszy jest po prostu znakomita komedią z dobrą rolą Bullock. Skoro "Julie & Julia" dostały nominację, to nominacje Bullock nie są niczym gorszym. 15-12-2009, 21:31 Mierzwiak napisał(a):Moją odpowiedź musisz sobie wyobrazić, bo nie chcę dostać dożywotniego bana.ROTFL :roll: Snappik napisał(a):ROTF(L) również w scenach spokojnych jest mocno przepakowany wizualnie. Wystarczy wspomnieć o niemożliwej do ogarnięcia scenerii rozmowy Fallena z Megatronem.To jakby miała wyglądać scena na rozbitym statku TFów na księżycu Jowisza nie przepakowana wizualnie? Nie wiem co tam jest nie do ogarnięcia. Ot trzy roboty gadają ze sobą w fantastycznej wizualnie scenerii.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 15-12-2009, 22:24 Mierzwiak napisał(a):Ale pierwsza część jest czytelna. Tylko walka pod autostradą ma kilka momentów w których coś tam się kotłuje przed kamerą, ale to wszystkoNo nie wiem, pamiętam, że sporo osób tutaj narzekało na chaos (zwłaszcza w finale). Możliwe, że nie było aż tak źle, ja nie wiem, nie pamiętam, widziałem to wprawdzie dwa razy ale za każdym razem pod mocnym wpływem alkoholu. Drugą część widziałem na trzeźwo i do dzisiaj leczę traumę ;) Proszę nie kontynuować już dyskusji o Transformerach w tym temacie. Mod.
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 16-12-2009, 01:43
Nie zastanawia was czemu film debiutujący ponad rok(!) temu w Wenecji jest dopiero teraz zauważony przez Amerykańskich krytyków na większą skalę? Hurt Locker wg. imdb nie miał dużej premiery w Stanach (tylko limited - koło 500 kin, blockbustery mają ponad 4000), jak to się stało, że nikt o tym filmie serio w kontekscie oscarów nie mówił? Studio nie doceniło pani reżyser i nie przygotowało wszystkiego jak należy(w sensie na przykład premiery raczej pod koniec roku) żeby zwiększyć szanse na statuetki? Nie rozumiem tego.
16-12-2009, 21:48
Po limitowanej premierze Hurt Locker miał wszędzie znakomite recenzje (nawet Armond White chwalił), było też sporo wywiadów z Bigelow, dlatego w USA ktoś jako tako zaznajomiony z branżą filmową tego filmu nie przepuścił. Teraz idzie koniec roku, krytycy robią podsumowania i wychodzi im, że obejrzany na pokazach dla prasy Hurt Locker jest zajebisty. Poza tym wydaje mi się, że jako o faworycie do poważnych nagród mówiło się o nowym dziele Bigelow praktycznie od premiery. Nie pamiętam dobrze, gdzie się tak mówiło, ale chyba w temacie o filmie ktoś podrzucił parę linków.
Na razie nie mam podpisu, ale na pewno wymyślę coś błyskotliwego...
18-12-2009, 01:10
Tak od dłuższego czasu się zastanawiam i dochodzę do wniosku, że "Star Trek" powinien dostać Oscara za muzykę, co o tym sądzicie? Co prawda mało się orientuje w tym jak reszta konkurencji się prezentuje, ale ta muza jest zbyt piękna, żeby jej nie docenić. Do przesłuchania np tutaj -
A oto obecne notowania Oscarów na bet-at-home: ![]() Taki Christopher Waltz jeszcze wczoraj miał kurs 1.40 :)
Demokracja: Bóg, który zawiódł
30-12-2009, 02:39 Ronaldinho napisał(a):Tak od dłuższego czasu się zastanawiam i dochodzę do wniosku, że "Star Trek" powinien dostać Oscara za muzykę, co o tym sądzicie? Co prawda mało się orientuje w tym jak reszta konkurencji się prezentuje, ale ta muza jest zbyt piękna, żeby jej nie docenić. Dla mnie muzycznie nowy Star Trek jest tylko niezły, ale jeśli o Giacchino chodzi, to raczej ma pewną nominację za naprawdę dobry Odlot. W nominację dla Star Treka raczej wątpię, a poza tym podwójna nominacja najczęściej wyklucza z walki o statuetkę, bo głosy się rozłożą po trochu na każdą pracę. 30-12-2009, 16:14
Świeżo opublikowany artykuł na temat przewidywań Oskarowych, może kogoś zainteresuje:
http://www.ofilmie.pl/opracowania/sezon-nagrod-2009-1/
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 31-12-2009, 15:32
Wyodrebnilem watek o efektach do oddzielnego tematu. Prosze tam kontynuowac dyskusje.
07-01-2010, 16:13
była już pogawędka z reżyserami, to teraz z aktorami:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yOvjz-FGrkc&feature=player_embedded[/youtube]
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 10-01-2010, 23:37
Tradycyjnie trza będzie przypolować na jakiś dobry streaming, na szczęście od lutego będę miał 4 mega, zamiast 1 mega, na którym czasami streamingi potrafiły się zaciąć i mam nadzieję, że jak to lubi bywać, że 8 marca rano nie będę miał zajęć, a przynajmniej jakiś ważnych :)
Demokracja: Bóg, który zawiódł
22-01-2010, 21:34
Nominacje do złotych malin. Cieszy ilość nominacji dla Transformerów :)
http://www.filmweb.pl/Transformers%2C+GI+Joe%2C+Pattinson+walcz%C4%85+o+Z%C5%82ote+Maliny,News,id=57846
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
01-02-2010, 18:35
Moim zdaniem nominacja dla "Transformers: Zemsta upadłych" w kategorii NAJGORSZY SCENARIUSZ narusza regulamin konkursu :P
Ponadto dziwi brak "Avatara" w kategorii NAJGORSZA ZRZYNA ;)
| Pereant qui ante nos nostra dixerunt |
01-02-2010, 18:44
Taki zwyczaj malinowy... Tak jak Oscary nie są dla najlepszego filmu (no w tym roku, jeśli Avatar zgarnie wszystko to uznamy to za wyjątek ;-) ), tak Maliny nie są tak naprawdę dla najgorszego tylko raczej dla największego pośmiewiska roku, stąd obstawiam, że Transformery zgarną wszystko, nawet jeśli miejscami należałoby się bardziej G.I.Joe. Dziwi mnie tylko, że tego głównego mongoła z G.I.Joe nie nominowali... matko cóż za daremny facet.
01-02-2010, 19:20
jako NAJGORSZY REMAKE, SEQUEL LUB ZRZYNA brakuje mi nominacji dla Terminatora.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 01-02-2010, 21:43
Gdzie nominacja dla najgorszej pary Neytiri i Jake!!!!???!11
Straciłem wiarę w Maliny;) 01-02-2010, 23:32
Nominacje w oryginale a co, pełna lista:
Actor in a Leading Role Jeff Bridges in âCrazy Heart" George Clooney in âUp in the Air" Colin Firth in âA Single Man" Morgan Freeman in âInvictus" Jeremy Renner in âThe Hurt Locker" Actor in a Supporting Role Matt Damon in âInvictus" Woody Harrelson in âThe Messenger" Christopher Plummer in âThe Last Station" Stanley Tucci in âThe Lovely Bones" Christoph Waltz in âInglourious Basterds" Actress in a Leading Role Sandra Bullock in âThe Blind Side" Helen Mirren in âThe Last Station" Carey Mulligan in âAn Education" Gabourey Sidibe in âPrecious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire" Meryl Streep in âJulie & Julia" Actress in a Supporting Role Penélope Cruz in âNine" Vera Farmiga in âUp in the Air" Maggie Gyllenhaal in âCrazy Heart" Anna Kendrick in âUp in the Air" Mo'Nique in âPrecious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire" Animated Feature Film âCoraline" Henry Selick âFantastic Mr. Fox" Wes Anderson âThe Princess and the Frog" John Musker and Ron Clements âThe Secret of Kells" Tomm Moore âUp" Pete Docter Art Direction âAvatar" Art Direction: Rick Carter and Robert Stromberg; Set Decoration: Kim Sinclair âThe Imaginarium of Doctor Parnassus" Art Direction: Dave Warren and Anastasia Masaro; Set Decoration: Caroline Smith âNine" Art Direction: John Myhre; Set Decoration: Gordon Sim âSherlock Holmes" Art Direction: Sarah Greenwood; Set Decoration: Katie Spencer âThe Young Victoria" Art Direction: Patrice Vermette; Set Decoration: Maggie Gray Cinematography âAvatar" Mauro Fiore âHarry Potter and the Half-Blood Prince" Bruno Delbonnel âThe Hurt Locker" Barry Ackroyd âInglourious Basterds" Robert Richardson âThe White Ribbon" Christian Berger Costume Design âBright Star" Janet Patterson âCoco before Chanel" Catherine Leterrier âThe Imaginarium of Doctor Parnassus" Monique Prudhomme âNine" Colleen Atwood âThe Young Victoria" Sandy Powell Directing âAvatar" James Cameron âThe Hurt Locker" Kathryn Bigelow âInglourious Basterds" Quentin Tarantino âPrecious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire" Lee Daniels âUp in the Air" Jason Reitman Documentary (Feature) âBurma VJ" Anders Ăstergaard and Lise Lense-Møller âThe Cove" Nominees to be determined âFood, Inc." Robert Kenner and Elise Pearlstein âThe Most Dangerous Man in America: Daniel Ellsberg and the Pentagon Papers" Judith Ehrlich and Rick Goldsmith âWhich Way Home" Rebecca Cammisa Documentary (Short Subject) âChina's Unnatural Disaster: The Tears of Sichuan Province" Jon Alpert and Matthew O'Neill âThe Last Campaign of Governor Booth Gardner" Daniel Junge and Henry Ansbacher âThe Last Truck: Closing of a GM Plant" Steven Bognar and Julia Reichert âMusic by Prudence" Roger Ross Williams and Elinor Burkett âRabbit Ă la Berlin" Bartek Konopka and Anna Wydra Film Editing âAvatar" Stephen Rivkin, John Refoua and James Cameron âDistrict 9" Julian Clarke âThe Hurt Locker" Bob Murawski and Chris Innis âInglourious Basterds" Sally Menke âPrecious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire" Joe Klotz Foreign Language Film âAjami" Israel âEl Secreto de Sus Ojos" Argentina âThe Milk of Sorrow" Peru âUn Prophète" France âThe White Ribbon" Germany Makeup âIl Divo" Aldo Signoretti and Vittorio Sodano âStar Trek" Barney Burman, Mindy Hall and Joel Harlow âThe Young Victoria" Jon Henry Gordon and Jenny Shircore Music (Original Score) âAvatar" James Horner âFantastic Mr. Fox" Alexandre Desplat âThe Hurt Locker" Marco Beltrami and Buck Sanders âSherlock Holmes" Hans Zimmer âUp" Michael Giacchino Music (Original Song) âAlmost There" from âThe Princess and the Frog" Music and Lyric by Randy Newman âDown in New Orleans" from âThe Princess and the Frog" Music and Lyric by Randy Newman âLoin de Paname" from âParis 36" Music by Reinhardt Wagner Lyric by Frank Thomas âTake It All" from âNine" Music and Lyric by Maury Yeston âThe Weary Kind (Theme from Crazy Heart)" from âCrazy Heart" Music and Lyric by Ryan Bingham and T Bone Burnett Best Picture âAvatar" James Cameron and Jon Landau, Producers âThe Blind Side" Nominees to be determined âDistrict 9" Peter Jackson and Carolynne Cunningham, Producers âAn Education" Finola Dwyer and Amanda Posey, Producers âThe Hurt Locker" Nominees to be determined âInglourious Basterds" Lawrence Bender, Producer âPrecious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire" Lee Daniels, Sarah Siegel-Magness and Gary Magness, Producers âA Serious Man" Joel Coen and Ethan Coen, Producers âUp" Jonas Rivera, Producer âUp in the Air" Daniel Dubiecki, Ivan Reitman and Jason Reitman, Producers Short Film (Animated) âFrench Roast" Fabrice O. Joubert âGranny O'Grimm's Sleeping Beauty" Nicky Phelan and Darragh O'Connell âThe Lady and the Reaper (La Dama y la Muerte)" Javier Recio Gracia âLogorama" Nicolas Schmerkin âA Matter of Loaf and Death" Nick Park Short Film (Live Action) âThe Door" Juanita Wilson and James Flynn âInstead of Abracadabra" Patrik Eklund and Mathias Fjellström âKavi" Gregg Helvey âMiracle Fish" Luke Doolan and Drew Bailey âThe New Tenants" Joachim Back and Tivi Magnusson Sound Editing âAvatar" Christopher Boyes and Gwendolyn Yates Whittle âThe Hurt Locker" Paul N.J. Ottosson âInglourious Basterds" Wylie Stateman âStar Trek" Mark Stoeckinger and Alan Rankin âUp" Michael Silvers and Tom Myers Sound Mixing âAvatar" Christopher Boyes, Gary Summers, Andy Nelson and Tony Johnson âThe Hurt Locker" Paul N.J. Ottosson and Ray Beckett âInglourious Basterds" Michael Minkler, Tony Lamberti and Mark Ulano âStar Trek" Anna Behlmer, Andy Nelson and Peter J. Devlin âTransformers: Revenge of the Fallen" Greg P. Russell, Gary Summers and Geoffrey Patterson Visual Effects âAvatar" Joe Letteri, Stephen Rosenbaum, Richard Baneham and Andrew R. Jones âDistrict 9" Dan Kaufman, Peter Muyzers, Robert Habros and Matt Aitken âStar Trek" Roger Guyett, Russell Earl, Paul Kavanagh and Burt Dalton Writing (Adapted Screenplay) âDistrict 9" Written by Neill Blomkamp and Terri Tatchell âAn Education" Screenplay by Nick Hornby âIn the Loop" Screenplay by Jesse Armstrong, Simon Blackwell, Armando Iannucci, Tony Roche âPrecious: Based on the Novel 'Push' by Sapphire" Screenplay by Geoffrey Fletcher âUp in the Air" Screenplay by Jason Reitman and Sheldon Turner Writing (Original Screenplay) âThe Hurt Locker" Written by Mark Boal âInglourious Basterds" Written by Quentin Tarantino âThe Messenger" Written by Alessandro Camon & Oren Moverman âA Serious Man" Written by Joel Coen & Ethan Coen âUp" Screenplay by Bob Peterson, Pete Docter, Story by Pete Docter, Bob Peterson, Tom McCarthy Źródło: Stopklatka
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 02-02-2010, 16:03 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Złote Globy | Lawrence | 1,143 | 127,827 |
14-01-2026, 13:29 Ostatni post: Spoilerowo |
|
| Złote Maliny | Pelivaron | 117 | 22,543 |
12-03-2023, 17:14 Ostatni post: Pitero |
|
| Węże - Polskie Maliny | Gal Anonim | 50 | 15,561 |
16-04-2022, 13:55 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Złote Kraby 2014 | desjudi | 29 | 9,124 |
16-01-2015, 01:11 Ostatni post: Mefisto |
|
| Oskary 2013 | salad_fingers | 411 | 74,615 |
03-08-2013, 01:49 Ostatni post: Albertino |
|
| Złote Maliny 2008 | Snuffer | 24 | 5,407 |
22-02-2009, 19:09 Ostatni post: Jakuzzi |
|
| ZŁOTE KRABY 2009 (nagrody KMF za rok 2008) | DUX | 36 | 7,587 |
10-02-2009, 20:48 Ostatni post: Negrin |
|
| ZŁOTE KRABY 2008 - WYNIKI | Karol | 62 | 10,208 |
26-01-2009, 13:31 Ostatni post: Craven |
|
| Złote Lwy | military | 4 | 2,014 |
04-10-2008, 14:16 Ostatni post: Negrin |
|
| Złote Globy 2007 | Gal Anonim | 8 | 2,911 |
30-01-2008, 17:47 Ostatni post: Karol |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: clipboard04v.jpg]](http://img503.imageshack.us/img503/1315/clipboard04v.jpg)