PLAKATY!
plakat świetny. komiks jest dziwny pod względem graficznym - czuć mocno impresjonizm, co wygląda niezwykle ciekawie. ciekawe jak sam film będzie się prezentował...

[Obrazek: 30daysofnight_003.jpg]

Jaku, pamietaj - "Halloween" robi Zombie. to nie będzie słabe [sam teaser zapowiada coś smakowitego]

Odpowiedz
Komiksy w których partycypował Templesmith są niezwykle ciekawe graficznie, ale moim zdaniem zbyt wielką rolę odgrywa w nich strona wizualna. W Polsce m.in. ukazała się mini-seria 'Silent Hill' z jego pracami. Do pooglądania - owszem.

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):Jest juz tez zwiastun tego. Takie skrzyzowanie Underworld z Atakiem na Posterunek 13. Nie wiem czy powinienem sie wstydzic, czy nie, ale o tym komiksie nigdy do tej pory nie slyszalem.
Musiałeś przynajmniej gdzieświdzieć, ta okładka cholernie rzucała się wo oczy ;). Chociaż... Próbowałem to kiedyś przglądnąć, jakoś mnie nie ruszyło...

[Obrazek: STAR18231.jpg]
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
Komiks "30 days of Night" strasznie mnie rozczarował, choć przecież pomysł wyjściowy jest znakomity. Natomiast komiks "Silent Hill" tych samych twórców to już chała zupełna, beznadziejna próba zrobienia z Silent Hill młócki z cyklu "Teksańska Masakra...". Nie tykać nawet, bo można sobie tylko zepsuć humor...

Odpowiedz
Fanbojowskie marudzenie ;)

Odpowiedz
Hm, nie, patrząc na ten film z nie-fanowskiej strony, trzeźwym okiem, ten komiks nie ma nic do zaoferowania. Zarówno fabuła (a właściwie jej szczątki), jak i dialogi oraz - co najgorsza - obrazki, wszystko to jest tak nieciekawe, nieklimatyczne i chaotyczne... Zresztą, to nie tylko moja opinia, wiele osób, nawet nie znających SH nie lubi tych komiksów.

Odpowiedz
Hehe, to chyba oczywiste dla każdego, choć osobiście spodobała mi się strona graficzna. Fabularnie ta seria faktycznie leży i kwiczy.

Żeby nie offtopić już więcej:

[Obrazek: nosferatuprojecteq4.jpg]

Odpowiedz
Woow, wampir w probówce. Nie rusza mnie.
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
nie wiem co to jest, ale plakat całkiem ciekawy:
[Obrazek: 3843623zp8.jpg]

a tutaj zazdroszczę Ukaińcom odwagi w mierzeiu się z bierząca sytuacją polityczno-społeczną. szkoda że polskich artystów nie stać na tego typu chwile refleksji.
[Obrazek: 3843624bj8.jpg]

Odpowiedz
Mieliśmy skormną probę filmu z refleksją na temat bieżącej sytuacji społ.polit. były to "Gry uliczne" Krzysztofa Krauzego, później zrobił świetny "Dlug" na temat ofiar rodzącego sie polskiego kapitalizmu. Niestety, jest to reżyser średniego pokolenia, mlodzi twórcy polskiej kinematografii jakoś nie mogą ruszyć z miejsca. A tematów naokoło mnostwo, przeważnie zajmując się marazmem w jaki popadają wyzwoleni spod jarzma komunizmu Polacy, omijają te, gdzie życie wre całą parą, czyli politykę. Tak, tylko pytanie skąd tu wziąć niemale przecież pieniądze, na historie z polityką w tle, skoro trzymają je właśnie ludzie w nią zamieszani? :wink:

Odpowiedz
Dla napalonych:

[Obrazek: 7160756.3.jpg]

Odpowiedz
Niby profesjonalnie zmontowany, ale coś mi w nim kompozycyjnie nie pasi... Dół gryzie się kolorystycznie z górą.

Odpowiedz
profesjonalnie? raczysz żartować :)

Odpowiedz
plakat jest beznadziejny, jak na moje laickie oko 8)

Odpowiedz
picek napisał(a):profesjonalnie? raczysz żartować :)
No nie jestem ekspertem, ale pod względem czysto technicznym wygląda to na moje amatorskie oko całkiem przyzwoicie. Jak widzisz jakieś wpadki to napisz, chętnie wzbogacę wiedzę. A pod względem kompozycji/pomysłu-zgadzam się: do dupy.

Odpowiedz
Great Gonzo napisał(a):[quote="picek"]Jak widzisz jakieś wpadki to napisz, chętnie wzbogacę wiedzę.
Napis tytułowy wzięty z powietrza, tzn. za bardzo się wyróżnia (nie wtapia w tło). Przez to trudno na plakat spojrzeć jako na całość... Ludzkie oko oddzielnie w takim wypadku reaguje na napis, oddzielnie na tło... :wink:

Odpowiedz
Faktycznie, nie wiem czemu sam na to uwagi nie zwróciłem, teraz wydaje mi się to takie oczywiste :oops:

Odpowiedz
I ta dwójka bohaterów mnie trochę razi... To nie o ludzi chodzi w tym filmie :).

Odpowiedz
[Obrazek: 7160786.2.jpg]

Myślałem, że nic gorszego niż pierwszy plakat mnie nie spotka, a tu proszę.

Odpowiedz
ciekawa surowizna, choć do Bourne'a tego typu demoniczność nie pasuje...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon