PLAKATY!
Plakat IJAKOTCS (wow ale skrót) przeznaczony do kin:

[Obrazek: KOTCSfinalposter.jpg]

Odpowiedz
No i to jest już dobry plakat, z pewnością lepszy od tego, co widzieliśmy niedawno na stopklatce.

Odpowiedz
ładny. A jak pójdę na film to sie dowiem dlaczego czacha nosi gogle.
Zdałem sobie sprawę, czym jest szaleństwo. To wiara w swoją własną, jedyną rzeczywistość i zachowywanie się tak jakby nie było żadnej innej.

Odpowiedz
Typowy. :(
"Ludzie biorą mnie za intelektualistę. Chyba dlatego, że noszę okulary" /Woody Allen/

http://www.babkafilmowa.blogspot.com/

Odpowiedz
Chyba chodziło właśnie o to żeby był typowy. Pasujący do poprzednich plakatów z serii. IMHO zabieg dobry, choć plakat mi się nie zbyt podoba :) Wolę ten, który wisi u Dux-a na ścianie ;)

Odpowiedz
No tak, Doniu, bo w przypadku plakatu Indy'ego powinniśmy się spodziewać awangardy ;)

W kazdym razie ten plakat to jest wreszcie coś, co mnie nastraja do tego filmu pozytywnie :)

A czacha nosi gogle dla ochrony. Odsyłam do zasad BHP.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Typowy film typowy plakat, żeby nie powiedzieć dla typowych oglądaczy tudzież komentatorów. :) :)
"Ludzie biorą mnie za intelektualistę. Chyba dlatego, że noszę okulary" /Woody Allen/

http://www.babkafilmowa.blogspot.com/

Odpowiedz
walić plakat Indy'ego. check this out:

[Obrazek: posterthedevilsrejectsamz7.jpg]

Rob Zombie wyrasta pomału na mojego nowego idola. tkwi po pachy w oldskulu z przełomu lat 70/80. kreci klasycznie, bez kompa, brutalnie i z wyczuciem. maj men.

Odpowiedz
Wersja japońska. O niebo lepsza.

[Obrazek: ncfomjapanese.jpg]

Odpowiedz
Wersja japońska w ogóle mnie się nie podoba. Ja tutaj widzę szybkiego Photoshopa - cyknąć zdjecie czaski byka i nakleić na nią zdjęcia głównych bohaterów w trybie "multipli", takie coś powstaje w pięć minut. Pomysł też mnie nie przekonuje.

Odpowiedz
Nie ważne że w 5 minut, ważne że plakat ma klimat, a ten według mnie ma. Prostota wykonania w tym przypadku działa na korzyść.

Odpowiedz
Ja jestem za wersją japońską - prosty i jasny przekaz. Ciekawy.
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties
And long-leggedy beasties
And things that go bump in the night,
Good Lord, deliver us!

Odpowiedz
Mała retrospektywa (inspirowana postem Kheta) polskich plakatów:

[Obrazek: polishitmh3.jpg]

Odpowiedz
[Obrazek: studiohtmlsvhsn10400824wh9.th.jpg]

Odpowiedz
yeah - mój ulubiony to ten drugi od lewej :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Właśnie się zorientowałem, że Dlaczego Nie i Tylko mnie kochaj to nie jest ten sam film :shock:

Odpowiedz
NIEMOZLIWE! Dobry plakat do polskiego filmu...

[Obrazek: 44337-01.jpg]

W sumie prawie dobry, ta fotografia troche z dupki wzieta, no ale mimo tego - mnie sie bardzo podoba.

Odpowiedz
Już dawałem w temacie o polskich filmach. Fajny pomysł, ale wykonanie amatorskie. Najlepsze są czerwone plamy, które wchodzą pod litery w gazecie...

Odpowiedz
Crov, ty nie widzisz tego oczywistego podtekstu? Plamy byly tam zanim wydrukowano gazete - czyli informacje maja splamione krwia tlo, prawdopodobnie ich ostateczny wyglad zostal wymuszony przez kogos kto ma sile, wladze. To taka metafora skorumpowanych mediow. To, wraz z pelnym tytulem: "Skorumpowani. Pelna lista nazwisk" mowi nam o filmie wiecej niz na pierwszy rzut oka mozna pomyslec.

Odpowiedz
Dobry pomysł, ale wykonanie nie amatorskie, tylko fatalne. Wbrew pozorom nawet plakat w takiej formie powinien mieć jakąś kompozycję, zamysł, a tu widzę nałożone na siebie warstwy. Zrobienie całości zajęło pewnie góra 15 minut.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon