PLAKATY!
Czasem naprawdę nie wiem, po jakich torach krążą myśli grafików odpowiedzialnych za plakaty.
To fragment plakatu do "Angielskiej roboty", znalezionego na Filmwebie:

[Obrazek: saffron1wn2.jpg]

Jak widać, wszystko gra.
A to nieco inna wersja tego plakatu, w magazynie "Film":

[Obrazek: saffron2gg3.jpg]

Kto to, u licha, jest Suffron Barows? :shock:

Odpowiedz
Niesamowicie beznadziejny plakat "Disaster Movie". Te czopy od tego filmu chyba skupili się na maksymalnej liczbie różnego postaci, każda będzie miała wstawkę 2-minutową a żywot na ekranie będzie się kończył poprzez spadnięcie krowy na głowę... Najbardziej żenujące jest to, że na taki film ludzie chodzą do kina a jeszcze bardziej żenujące jest to, że z tego się śmieją i chcą następny taki film. "Epic movie" na całym świecie prawie 90 mln dolarów..........

Odpowiedz
Ale hasło z plakatu prawdziwe: "Your favourite movies are going to be destroyed" :D

Odpowiedz
już sam tytuł jest prawdziwy :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Gdyby ktoś chciał się przyjrzeć...

[Obrazek: disastermoviever5xlgao3.th.jpg]

Odpowiedz
[Obrazek: 4706301yy0.jpg]

Odpowiedz
O w mordę - dobry, polski plakat.
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."

Odpowiedz
wyjątkowo dobry polski plakat! a sam film to fabularyzowany dokument.

Odpowiedz
Tylko nazwisko reżysera trochę odstrasza - inny Kędzierski stworzył "Włatców móch"

Odpowiedz
Mi ten plakat strasznie zaltuje sprayem z Paint Shop Pro. Nienaturalne przyciemnienia i rozjaśnienia mgły/chmurek, jakby ustawiono za mały rozmiar pędzla i robiono chmurki metodą nakładania małych obszarów paternu chmurki. Coś z tym jest nie tak.
Plus za nastrój.

Odpowiedz
Jak dla mnie to moga robic plakaty nawet w notatniku albo w dosie, jesli tylko efekt bedzie fajny to mam gdzies technike. A film zapowiadalby sie dobrze, gdyby zrezygnowano z czesci dokumentalnej.

Odpowiedz
No tak, bo po dodaniu matriksowego kodu nikt nie skojarzy... :rol

[Obrazek: l3130602988144b6fde16mx9.jpg][Obrazek: l999028522f5ad48go3.jpg]

Odpowiedz
Mierzwiak, jak ty znajdujesz te plagiaty? Znasz kazdy plakat na pamiec i kiedy widzisz podobny, juz wiesz z jakiego to filmu? :) A moze napisales jakis program porownujacy?

I jaki to azjatycki film jest?

Odpowiedz
Jestem wzrokowcem. Mam konto na http://www.movieposterdb.com/ jakiś czas temu zobaczyłem ten plakat w ostatnio dodanych i od razu przypomniało mi się Jądro ziemi.

Film: ming yun hu jiao zhuan yi

Właśnie zauważyłem drugi plakat do tego filmu:

[Obrazek: l142539041499351ca63b3bw3.jpg][Obrazek: l9990285a68127f6jt2.jpg]

Odpowiedz
Chińczycy to bezczelna nacja...
Czy jest coś, czego oni NIE kopiują?

Odpowiedz
tak , kaczyńscy
A single pussy hair can pull a battleship through the desert

Odpowiedz
kolorowy, przeladowany, junowaty - no ale kurde, jak patrze na antona, to od razu mi sie humor poprawia i nawet swiadomosc t4 tego nie zmieni:). koles jest po prostu maksymalnie pozytywny.
[Obrazek: charliebartlettver4xlgzj1.th.jpg]

minimalizm...? :)
[Obrazek: forgettingsarahmarshallry4.th.jpg]
DON'T BLINK AND TURN LEFT.

Odpowiedz
Artemis napisał(a):kolorowy, przeladowany, junowaty - no ale kurde, jak patrze na antona, to od razu mi sie humor poprawia

Fajny kolo, moga byc z niego ludzie. W Charlie Bartlett zagral naprawde niezla role.

Odpowiedz
bardzo fajny ten plakat do Charliego.

A tymczasem... Dwa nowe plakaty do "Tajne przez poufne" (niestety wiadomo już na pewno że taki będzie polski tytuł). Nie ta klasa co pierwszy plakat, ale nie jest źle. Ten drugi nadrabia zwariowanymi fotkami:
[Obrazek: burnafterreadingposter2lp6.th.jpg][Obrazek: burnafterreadingposter3wg8.th.jpg]

Plus pierwszy, jak dla mnie bardzo dobry plakat Bonda:
[Obrazek: quantumofsolacever2xlgcg9.th.jpg]

Odpowiedz
Ohydne plakaty do Wojen Klonów. O ile w trailerze jakoś tego nie zauważyłem, tak tutaj tak: Anakin wygląda jakby miał z 40 lat...
[Obrazek: starwarstheclonewars242ch3.th.jpg][Obrazek: starwarstheclonewars242kn4.th.jpg]

Mniej znaczy więcej i tym razem raczej się udało, chociaż nie do końca:
[Obrazek: eagleeyeposterbigsm8.th.jpg]

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon