PLEBISCYT: Najlepsze seriale
Apropo seriali dokumentalnych - polecam sprawdzić 4-odcinkową miniserię "The Last Narc" na Amazonie. Kapitalna, na pierwszy rzut oka nieprawdopodobna historia. Z dokumentów chyba postawię właśnie na ten tytuł chociaż cenię też Jinxa i Króla tygrysów.

https://www.imdb.com/title/tt12163674/
__

Z fabularnych mniej znanych miniserii polecam to -> https://www.imdb.com/title/tt8765446/

Odpowiedz
Kurde, jeszcze przecież Cocaine Cowboys było spoko, nie? Czy źle pamiętam?

Edit: ale to chyba nie tv

Odpowiedz
Wydawało mi się, że to było podzielone na dwie części. Ale rzeczywiście, ani to serial ani nawet telewizja. 

Odpowiedz
To jeszcze raz pytam: mamy 25 tytułów, max 75 punktów do rozdysponowania. Ale max co mogę dać to 5 pkt dla pozycji, tak?

Czyli jedziemy tak jak z filmami wszech czasów?

Odpowiedz
Tak. Jak nie przydzielisz punktów ręcznie i wyślesz listę 25, każdemu przydzielę 3 pkt. Dokładnie tak jak z filmami, ale tam mieliśmy top30 razy 3 pkt, czyli 90 pkt i nie pozwalaliśmy na wpisanie mniej niż 30 tytułów. Tutaj uznałem (uznaliśmy?), że nie każdy będzie chciał/mógł ułożyć listę 25, więc dopuszczam mniej tytułów, ale żeby było sprawiedliwie, trzeba sobie stosownie zmniejszyć pulę punktów. 

Odpowiedz
Poszło, wraz z komentarzem.

Odpowiedz
Dzięki i proszę o więcej. Ale...

Poszły właśnie pm i panowie - może ja namieszałem a może z liczeniem u was krucho :P, ale pamiętajcie proszę, że wpisując 25 tytułów, macie do obdzielenia 75 punktów. Myślałem, że w radio buttony będzie się wygodniej klikało niż wpisywało 1-5, ale widocznie kusi, żeby dać np. maksa wszystkim wpisanym tytułom - a formularz Googla przynajmniej plus moje skille nie przelicza tego na bieżąco i trzeba się samem pilnować. Podobnie w przypadku wpisania mniej niż 25 tytułów. Punktów do rozdysponowania mamy wtedy proporcjonalnie mniej. 

Odpowiedz
@PropJoe - odpisałem.

Odpowiedz
Dzięki. Uwzględnię poprawki.

Przy okazji, dawać głosy, dyskutować, kłócić się.

Sam zastanawiam się czy i co dać z polskich, z których znam głównie te PRL-owskie. 

Alternatywy 4 wydają się najmocniejszym kandydatem, bo ostatnio widziałem pewnie kilkanaście lat temu, od tego czasu może jakieś fragmenty, ale zapamiętałem oczywiście jako coś bardzo dobrego, raczej nie jest to tylko kwestia sentymentu.

Za dzieciaka lubiłem też Czterdziestolatka, nawet tego dwadzieścia lat później. Ale tu już może być sentyment.

Wojna domowa, to już w ogóle dzieciństwo. To był lepszy serial familijny niż wszystkie obecne razem wzięte czy jednak sentyment? 

Odpowiedz
Wszystko. Wojna DOmowa to i sentyment, i forma serialu, i genialni aktorzy, i klimat.... Naprawdę fajna sprawa.

Jak to jest ze większość co polska TV wyprodukowała to tak do 1990 roku, a potem kupa? Glina to chyba jedyna dobra naprawdę rzecz która mi się przypomniała i ja uwzględniłem.

Robiono świetne seriale dla młodzieży, robiono mądre epopeje jak Dom, robiony świetne rzeczy komediowe.

Odpowiedz
Został tydzień a mam dwa ważne głosy. Chodzi o tę tęczę wybraną jako ikona tematu? 

Odpowiedz
Ja oddam głos 14go lipca :)

Odpowiedz
Czy "Ziemia obiecana" może być uznana jako serial?
W sumie nieważne, wpisałem :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Moim zdaniem nie. Ta odcinkowa, telewizyjna wersja powstała chyba po filmowej, nie?

Odpowiedz
To najwyżej usuniesz :)

Odpowiedz
Ja tu nie jestem wyroczną, ale po co mam usuwać - zmarnujesz głos.

Odpowiedz
Nie wiem, wysłałem. Są 4 odcinki, jest serial :)

Odpowiedz
Równie dobrze mógłbyś zagłosować na Ojca Chrzestnego, też ma 4 odcinki w wersji dla telewizji. :)

Odpowiedz
Jeśli Hateful Eight obejrzałem na Netflixie podzielony na 4 odcinki, to też serial?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon