Peacemaker (HBO Max, 2022)
Taki klip zasugerował mi youtube.

Naprawdę nie rozumiem fenomenu Gunna... Te edgy teksty są tak żenujące, że aż głowa boli, ale z tego co się orientuję to dla wielu to kwintesencja dobrego scenopisarstwa i "serca" jakie może zaoferować autor.

Odpowiedz
Słyszałeś o czymś takim jak spoiler?
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Słyszałem ale biorąc pod uwagę ruch w tym temacie stwierdziłem, ze wszyscy mają na ten serial wyjebane.

Odpowiedz
Co do Gunna, Peacemaker jest w mojej opini dużo lepszy od Strażników Galaktyki. Pod fasadą głupiego humoru umiejętnie wpłata dramaty bohaterów. Właśnie obejrzałem final i to było naprawdę dobre. Cieszę się że powstanie drugi sezon, tylko martwię się że to co było skomplikowane w protagoniście wyeksploatowali już w pierwszym.

Odpowiedz
Znakomity pierwszy sezon. Fajnie tez, ze Gunn lubi Hardcore Superstar :)

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Bardzo spoko to było. Epizod 7 najsłabszy, 8 potwornie się wlókł na początku ale ostatecznie spoko.
Średnia serialu wyższa niż finału. Bardzo chętnie zobaczę drugi sezon.

Odpowiedz
7 epizod był najlepszy w całym serialu.

Odpowiedz
Dla mnie ten serial to straszna porażka i zawód po zajebistym The Suicide Squad. Banal na banale, klisze, tanie, oczywiste żarty. Zero finezji, zero kreatywności poza drobnymi przebłyskami. Żart z Justice League w finale to dowód tego jak wypłukany z kreatywności jest ten serial.

Odpowiedz
Ted napisał(a):Co do Gunna, Peacemaker jest w mojej opini dużo lepszy od Strażników Galaktyki

Crov napisał(a):Dla mnie ten serial to straszna porażka i zawód po zajebistym The Suicide Squad

Powiedzcie że to trolling.

Odpowiedz
Przeciez SS Gunna bylo zajebiste :)

PS co wiecej, SS to najlepszy komiksowy film Gunn, jakbym przed śmiercia miał do wyboru jeden film Gunna to biorę Legion :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Wlasnie. TSS to najlepszy film Gunna.

(18-02-2022, 13:28)Capt. Nascimento napisał(a):
Ted napisał(a):Co do Gunna, Peacemaker jest w mojej opini dużo lepszy od Strażników Galaktyki

Crov napisał(a):Dla mnie ten serial to straszna porażka i zawód po zajebistym The Suicide Squad

Powiedzcie że to trolling.
Która część cię triggeruje, kapitanie? ;)

Odpowiedz
Dla mnie GotG to o wiele lepszy, składniejszy i stonowany film, TSS to trochę Gunn try hard, nawet Super jest lepsze od TSS. But that's just me.

Odpowiedz
(18-02-2022, 11:17)Crov napisał(a): Żart z Justice League w finale to dowód tego jak wypłukany z kreatywności jest ten serial.

To raczej obowiązkowy punkt promocji do odhaczenia :p Nietrudno zauważyć że widoczni są tylko ci którzy zaniedługo będą mieli swoje filmy, nie ma natomiast Batflecka bo teraz będzie film z Pattinsonem.

No i jest to kolejny etap "przywracania Justice League" ;)

Odpowiedz
Cytat:etap "przywracania Justice League"
Pewnie za głupi jestem by się tym cieszyć, tyle powiem.

Odpowiedz
Wiesz, nie chodzi dokładnie co, ale gdzie to prowadzi :p

W mojej Tajemniczej Przeszłości gdzie indziej którą mi niedawno wywleczono, miałem trochę dyskusji po filmie "Justice League". Moi oponenci twierdzili że to już koniec JL, teraz nastąpi podział na różne światy, koniec z universum, ewentualnie wszystko zrestartują i od nowa.

Natomiast ja mówiłem że przecież nie miałoby to większego sensu, będą cały czas tworzyć spójne universum, będą wychodzić filmy o członkach grupy JL i nawet jeśli teraz film zrobił złe wrażenie to za parę lat wszyscy będą znowu chcieli aby ekipa się zebrała razem więc oczywiście - za jakiś czas - czekają nas dalsze filmy z tą formacją.

Dlatego nikt nie będzie likwidował, restartował ani specjalnie przerabiał universum .

No i dzisiaj, parę lat później, to z tego co widzę nikt nie traktuje pokazania JL jako czegoś niesamowitego (w czym oczywiście niemała zasługa ZSJL ;)

Więc.. droga do powrotu JL jest otwarta ;)

Odpowiedz

Odpowiedz
(19-02-2022, 18:25)Rozgdz napisał(a):
(18-02-2022, 11:17)Crov napisał(a): Żart z Justice League w finale to dowód tego jak wypłukany z kreatywności jest ten serial.

To raczej obowiązkowy punkt promocji do odhaczenia :p
Żart, że Aquaman rucha ryby to jest obowiązkowy punkt promocji? Ciekawe. Powinni cię zatrudnić.

Odpowiedz
Akurat żart z rozmawianiem z rybami to już w zasadzie stały żart i nie pojawia się pierwszy raz jeśli chodzi o inne produkcje ;)

Odpowiedz
Widzisz różnice między żartem o rozmawianiu z rybami a żartem o ich ruchaniem? Bo jeżeli nie to chyba nigdy bym Cie do domu nie zaprosił...

Odpowiedz
(19-02-2022, 20:29)Rozgdz napisał(a): Akurat żart z rozmawianiem z rybami to już w zasadzie stały żart i nie pojawia się pierwszy raz jeśli chodzi o inne produkcje ;)

No a co ja napisałem w oryginalnym poście, hmm?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon