Ankieta: Jak oceniasz najnowszą część - "Dead Men Tell No Tales" aka "Salazar's Revenge"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Pirates of the Caribbean (2003-2017)
Powrót starych bohaterów jak najbardziej na plus, bo jak wiadomo sam Depp tego filmu nie potrafi pociągnąć z racji tego, ze jego postać to już nudny rzyg:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Co nie zmienia faktu, ze jego postać jest nudna:P
Już poprawiam:P
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Własnie przeczytałem, że ten koleś:

[Obrazek: BrentonThwaitesComic-Con2014LSRichardSho..._large.jpg]

gra w piątce syna Orlando i Keiry (swoją drogą, z wyglądu nawet pasuje), który... chce uratować ojca od klątwy Latającego Holendra....
Oryginalny pomysł, no nie?

Do tego jeszcze Bardem w roli villaina i jestem tak dobrej myśli, że...
[Obrazek: sowbrak.png]

Odpowiedz
Koleś był niezły w Son of a Gun i The Signal, więc tutaj tym bardziej powinien dać radę.

Odpowiedz
Nie mam problemu z kolesiem, mam problem z pomysłem na fabułę, który zapowiada kolejny po TFA remake w wykonaniu Disneya.

Odpowiedz
Gdzie ty żeś to wyczytał?

Odpowiedz
Na wikipedii, to o fabule wygląda co prawda na domysły, bo żadnego potwierdzenie nie znalazłem, ale zważywszy na to, że Bloom powraca, wcale bym sie nie zdziwił, gdyby to się okazało prawdą.

Odpowiedz
Jest odnośnik do wywiadu który zdaje się to potwierdzać. Ale to chyba będzie jakiś poboczny wątek w filmie, gdyż prawie od początku jest mowa o poszukiwaniach Trójzębu Posejdona i zemście ducha kapitana Salazara na Jacku.

Mnie raczej niepokoi to, że za scenariusz nie odpowiadają już Ted Elliot i Terry Rossio.

Odpowiedz
Zmarły/nieumarły kapitan to też zajebiście oryginalny pomysł :)

Odpowiedz
(02-03-2016, 19:32)Grievous napisał(a): Ale to chyba będzie jakiś poboczny wątek w filmie, gdyż prawie od początku jest mowa o poszukiwaniach Trójzębu Posejdona i zemście ducha kapitana Salazara na Jacku.

Zemsta potępionego Kapitana to też raczej niezbyt oryginalne dla tej serii? :/
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Zależy. Takiego klasycznego, niematerialnego ducha jeszcze nie dostaliśmy, więc może coś w tym kierunku pokombinują ;)

Odpowiedz
http://www.movienewsguide.com/jack-sparrow-takes-backseat-pirates-caribbean-sequel/157721

Tu sugerują mniejszą rolę Jacka, z tym, że po czwórce to trudno, żeby była większa.

Cytat:Mnie raczej niepokoi to, że za scenariusz nie odpowiadają już Ted Elliot i Terry Rossio.
W czwórce udowodnili, że nie mają już nic ciekawego do powiedzenia.

Ponoć tym razem powracają ci panowie:

Odpowiedz
Podejrzewam, że pewnie chcą wrócić do Jacka będącego spójnikiem pomiędzy protagonistami a antagonistami, samemu pozostając w szarej strefie przez większość filmu, po to aby na końcu uratować dzień ;) Problemem czwórki nie była ilość jego czasu spędzonego na ekranie, a to, że był jednoznacznie bohaterem pozytywnym.

Cytat:W czwórce udowodnili, że nie mają już nic ciekawego do powiedzenia.

Akurat w czwórce to Disney ich konkretnie zaorał. Swego czasu śledziłem produkcję tego filmu i trochę tam dramy w tle było. Disney planował aby OST było znacznie tańsze niż poprzednie dwie części i ze scenariusza wyleciała masa rzeczy, w tym wątek uwolnionej Calypso, historia Czarnobrodego i dużo kosztownych scen akcji (bardziej rozbudowany pościg na ulicach Londynu, bitwa morska z Hiszpanami itp.). Najzabawniejsze w tym wszystkim jednak jest to, że budżet i tak dobił do 250 mln dolarów :P

No i ta dwójka zbudowała całkiem udany lore do tych filmów. We wszystkich czterech filmach znajduje się masa fajnych smaczków, które wyłapuje się przy kolejnych seansach. W piątce już raczej tego zabraknie.

Odpowiedz
Wraz z powrotem do wątków i postaci z trylogii czwórka będzie teraz tym bardziej wyglądała jak tani spin off "Jack Sparrow: The Movie".

Odpowiedz
W piątek reżyser Joachim Ronning wrzucił coś takiego na swojego instagrama
[Obrazek: 12519602_567657633400700_532035850_n.jpg...Mg%3D%3D.2]

Odpowiedz
Próbował już ktoś odczytać treśc tej kartki? :)

Po co te wszystkie daty w tytule tematu? Może zróbcie to samo z tematem o Bondach sprzed ery Craiga? :D

Odpowiedz
(06-03-2016, 22:53)Juby napisał(a): W piątek reżyser Joachim Ronning wrzucił coś takiego na swojego instagrama

To jest po prostu NUDNE, że w każdej części jest Barbossa.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
W drugiej co najwyżej "niby jest".

Odpowiedz
(06-03-2016, 23:06)shamar napisał(a): To jest po prostu NUDNE, że w każdej części jest Barbossa.
Dlaczego?

Odpowiedz
Ale Shamar niepotrzebnie marudzisz, Rush jest również postacią kojarzoną z serią. To tak jakby czepiać się, że w sześciu sequelach Akademii policyjnej powracają zastępy starych twarzy.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon