バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
30-09-2009, 10:16
|
Predators (Robert Rodriguez)
|
|
OK. nadużycie. To teraz można tylko czekać i odświeżyć temat jak film wyjdzie. Najwyżej ktoś komuś podrzuci "a nie mówiłem" ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 30-09-2009, 10:16
Wątpliwości można na razie mieć tylko na podstawie tego, że wszyscy wiem jak dziś kręci się wysokobudżetowe kino. Zwłaszcza gdy odświeża się legendę, bo bardzo rzadko wychodzi coś z tego dobrego. I to niestety nie napawa optymizmem.
30-09-2009, 10:20
Ale wy wiecie, że "Planet Terror" celowo był przegięty, no nie? Wiecie, grindhouse, tanie, gówniane produkcje i te sprawy. Lasek z karabinem zamiast nogi nie spodziewałbym się w filmie o Predatorze...
Bawi mnie w ogóle robienie z Rodrigueza jakiegoś Manna czy innego Bruckheimera. Będzie producentem, więc to koniec, reżyser będzie jego pionkiem, będzie mu wsadzał do filmu swoje chore wizje a ten potulnie będzie się zgadzał na rakietogłowych Predatorów i strzelających laserami z oczu murzynów. Litości... Zresztą nie do końca rozumiem czepiania się osoby Rodrigueza, zwłaszcza przez osoby, które jednocześnie przyznają, że lubią "Desperado". Bo jeżeli tak to przecież "Od zmierzchu do świtu" jest filmem na podobnym poziomie. Jego nowela w "Czterech pokojach" była najzabawniejsza obok tej Tarantino. "Sin City" - wiadomo. A czepianie się "Małych agentów", że są bzdurni, to jak czepianie się, że "Mała syrenka" jest dziecinna. Przecież to do licha miały być filmy dla dzieci. Jasne, dziwi, że poświęcił na nie kilka lat życia ale zdaje się (nie wiem, kiedyś jednym okiem zerkałem tylko na pierwszą cześć), że zostały zrobione bez zarzutu. Dzizas, przed "Sin City" ludzie plumkali, że będzie źle, bo gościu robi baje dla dzieci, więc na pewno nie odważy się przenieść brutalnego świata komiksu na ekran, teraz zaś plumkają, że od teraz tylko Planet Terrory będzie kręcił...
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 30-09-2009, 10:22 SonnyCrockett napisał(a):Solo, odnoszę wrażenie że to ty nie znasz filmów Rodrigueza... Złe wrażenie odnosisz. I tak, też uważam, że ten reżyser, poza w miarę fajnym "Desperado", nie nakręcił niczego dobrego. SonnyCrockett napisał(a):Powtarzam Nimrod Antal będzie pionkiem. Skąd ta wiedza? Wiesz, że film będzie dużo kosztował, że rezyser będzie pionkiem... Wszystko już wiesz. A jakieś fakty? SonnyCrockett napisał(a):Wybacz ale Hollywood już pozytywnie nie zaskakuje... Mnie zaskakuje. Ot, choćby "Iron Man". Gdybym wierzył, że nie może zaskoczyć, to bym przestał do kina chodzić. Ja mam zawsze nadzieję. SonnyCrockett napisał(a):więc po Rodriguezie i jego podwładnym Antalu nie spodziewam się klimatycznego filmu, tylko rzeźni w stylu Ja też nie spodziewam się klimatycznego filmu, tylko rzeźni w stylu "Predatora". 30-09-2009, 11:49 Solo napisał(a):(...) z głupot jakie wypisujesz...To że tobie tak każdy odpowiada, nie znaczy, że ty masz merytoryczne prawo robić to tak samo. Wiesz, argumenty i te sprawy.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 30-09-2009, 14:59
Wyjaśniłem w następnym zdaniu. Ja poparłem swoje odczucia argumentacją, że Rodrigez to partacz bez finezji. Ty nazwałeś mojego posta głupotami bezpodstawnie.
-- Laozi 30-09-2009, 15:05
Nie, twego posta nazwałem głupotą, bo oceniasz z całą pewnością film, ktory nie tylko nie powstał, ale o którym nawet nic nie wiesz. Tak, to przejaw głupoty dla mnie.
Ocena reżysera to co innego, zresztą w zasadzie zgadzam się z nią. 30-09-2009, 15:08
No właśnie. Marny reżyser + debilny scenariusz = zgadnij co.
-- Laozi 30-09-2009, 15:16
Firma Polobudowa buduje pałac z wilgotnej kupy! Postanowiono wykorzystać trzysta ton ekstrementów, żeby postawić pierwszy na świecie luksusowy budynek z ciepłej kupy. Budowa zakończy się w roku 2012.
Solo: Nie oceniajcie tego pałacu, przecież on jeszcze nie powstał! Przecież nie musi śmierdzieć, może nawet nie będzie brązowo-zielony! Każdy, kto mówi, że budowanie domu z kupy jest głupie i obrzydliwe jest idiotą i ignorantem, bo przecież ten dom jeszcze nie powstał! Nie oceniajcie go, zanim do niego nie wejdziecie i nie poliżecie ścian! 30-09-2009, 15:18
I zanim nie zapoznacie się dokładnie ze składem tego parującego dzieła!
-- Laozi 30-09-2009, 15:39
No tak, jak zwykle błyskotliwe porównania.
"Film o cyborgu z przyszłości który ma zabić matkę swojego wroga w przeszłości" - co za ścierowidalny pomysł i jeszcze ten nędzny reżyser, który zrobił taki mierniutki film - to na pewno będzie nic nie warty film. 30-09-2009, 15:59
Film o cyborgu z przyszłości który ma zabić matkę swojego wroga w przeszłości. Za cyborgiem zostaje wysłany Zangani, włoski mistrz ninja z mieczami wysuwającymi się z rąk. Towarzyszy mu Mega Fighter, określany w scenariuszu jako Super Mega Fighter - czarnoskóry adept magii, noszący na plecach dwa uzi. Scenariusz remake'u Terminatora napisał Robert Rodriguez.
Solo: będzie zajebiście! 30-09-2009, 16:04
To nie rimejk, nie kręci tego Rodriguez, film podobno z tego co pisali ludzie zapoznani ze scenariuszem ocieka krwią, flakami i czym tam jeszcze ociekać może, ponoć hard R jest jak nic, większość pierdól napisanych przez pana R zostało wystrzelonych w kosmos, poza tym reżyseruje Antal. Może bez kitu z jakimikolwiek ocenami warto się wstrzymać choćby do premiery jakiejś zajawki, co?
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
30-09-2009, 16:18
Należy zrozumieć Solo, uważa że Rodriguez zrobi film bez kiczowatego przesadyzmu ;) Czy tak trudno zrozumieć, że pewien typ reżysera gwarantuje pewne rozwiązania fabularne.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 30-09-2009, 16:20 SonnyCrockett napisał(a):uważa że Rodriguez zrobi filmEj, ale zrozum w końcu, że to nie Rodriguez robi, ok? Mann był producentem takiego "Hancocka" i co? I jajco.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
30-09-2009, 16:21 Cytat:Ej, ale zrozum w końcu, że to nie Rodriguez robi, ok?Ja tam nie wierzę w to że będzie to film Antala. To reżyser pionek.
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 30-09-2009, 16:23 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |