18-02-2010, 22:55
|
Predators (Robert Rodriguez)
|
|
A mnie się podoba, bo na filmie będzie to wyglądać 1000000x lepiej. Ma jakiś klimat, ale mam nadzieję, że to nie wytwory predatorów - cywilizacji, która potrafi zbudować statek kosmiczny o napędzie nadświetlnym.
Fotki nawet niezle.
Moze i na motyw filmowy sie to nie nadaje, ale kto powiedzial, ze wszystkie Predatory musza miec dostep do kosmicznych technologii?! Cos jak amerykanska armia vs. dzidy Masajow ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
19-02-2010, 00:20
A ja coraz bardziej ma chęć na ten film. Ciekawy jestem co z tego wyjdzie. Predator to postać na której wychował się mój gust filmowy:P Z chęcią zobaczę Predatora w kinie. Fotki jak fotki, zero klimatu lecz pewnie w filmie będzie to wyglądać o wiele lepiej.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 19-02-2010, 17:22
Bucho: no masz rację.:) Zresztą w grze AVP fajnie potraktowano rasę Predatorów (bodajże jakiś briefieng dla Preda mówi o tym, że to rasa na wymarciu, bardzo rzadka i rozproszona, co ogólnie BARDZO pasuje do ich nowoczesno-plemiennego wizerunku). Mam nadzieję, że film też pójdzie tym torem
19-02-2010, 23:08
Przeczytałem sobie wycieknięty najnowszy scenariusz Predators (ten, co go niby filmują), a w zasadzie udało mi się dotrwać do 2/3... Co za DNO.
Niesamowicie dziwnie się czyta wszystkie te tanie, ograne sztuczki, spisane w formie scenariusza. Na filmie scena, w której kobieta pomaga facetowi z lękiem przed czymśtam przejść krok za krokiem przez to cośtam, mówiąc "we'll do it toghether, ok? one, two...", wypada żenująco. Na papierze wypada mega-żenująco. 22-02-2010, 21:48
Haha, a chcecie znać alternatywne zakończenie, które też jest w scenariuszu? Jest BOMBOWE! Otóż...
22-02-2010, 22:04
military, byłbyś tak uprzejmy i podrzucił linka do tego cuda? Z chęcią się zapoznam.
Why are you firing wallnuts at me?
22-02-2010, 22:21
Tia czytałem fragmenty, istotnie wygląda to jak dzieło podnieconego pryszczatego nastolatka.
22-02-2010, 22:38
Wiadomo kto skomponuje muzykę:
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=63547 Szkoda że nie Silvestri ale nie jest to jakiś zły wybór.
koronex1989
01-03-2010, 19:41
Od cholery ujęć z planu i prawdopodobnie z późniejszego trailera:
http://www.firstshowing.net/2010/03/12/must-watch-first-sneak-peek-at-robert-rodriguez-predators/
koronex1989
13-03-2010, 08:52
Widzę, że masa crapu się tam zmieściła. Predator-guziec, Yakuza/samuraj, zwierzak z losowo wystającymi rogami...
Przy 1:10 widać predka przywiązanego/przybitego do ściany... 13-03-2010, 11:16
po samym cgi otoczeniu widać że szykuje się niezła pasta.
a te zwierzaki to jakaś totalna pomyłka. 13-03-2010, 11:47
Hłe hłe hłe :twisted:
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
13-03-2010, 12:09
Remake 1 + wojownicza czarnogłowa. Oczywiscie cywilizacja predów powinna być super zaawansowana technologicznie ale moze akcja dzieje się w predatorskiej Amazonii. :twisted:
Cała ta fabuła, że grupka ludzi rozwala Predów na ich terenie jest smieszna. Pamietajmy, ze elitarny oddział komandosów nie dał sobie rady z 1 tylko Predziem na wlasnym terenie.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 13-03-2010, 12:18
Myślę że w najgorszym wypadku będzie to coś na poziomie Andersona, ale na pewno nie braci Jakichś Tam. Pomijając nijakość obcej planety i kilka baboli w postaci predatorowych zwierząt, nie wygląda to najgorszej, ale jest jeden problem: czy tylko dla mnie ma to feel kina przygodowego?
13-03-2010, 14:08
Sam wygląd jest OK - tak jak podejrzewałem, tandetne scenografie po odpowiednim oświetleniu i sfotografowaniu nabrały klimatu. Tyle że debilne one-linery, kretyński scenariusz i szereg pomyłek obsadowych raczej niweczą pozytywne wrażenie wizualne. Bodajże Craven pisał, że w jedynce jeden pred stanowił problem dla oddziału, a tutaj ludzie wygrywają z całą zgrają na ich planecie. Dodam, że kopią dupę nawet "groźniejszemu gatunkowi predatorów", czyli Black Super Predatorowi, co czyni ten film pretendentem do miana największego niszczyciela licencji w historii kina (tytułem tym szczyci się obecnie Anderson).
13-03-2010, 14:31
Tragicznie nie jest, nie będzie to gorsze od dwóch czesci AVP. Poczekam na trailer który ukarze się 18 marca. I te stworzenia o dziwo mnie nie niepokoją.To planeta predatorów a nie Ziemia więc dla mnie to do przełknięcia.
A co do skryptu. Początek niezły, potem generalnie słabizna choć z paroma bardzo dobrymi momentami ale po tym filmiku wydaje się że doszło do kolejnych znaczących zmian. SPOLIER W wycieknietym scenariuszu postać Nolana grana przez Fishburna pojawia się tylko na chwile a po filmiku na to raczej nie wygląda. Do tego wersja scenariusza jest z lipca, zdjecia ruszyły pod koniec września i nie wierze że nie nie doszło do poprawek, ba nawet w trakcie filmowania mogło dojść do pewnych zmian.
koronex1989
13-03-2010, 15:01
I proszę reżyserem jest Antal ale to Rodriguez komentuje pracę na planie, tak jak mówiłem kilka miesięcy temu Antal to pionek, Rodriguez nim dryguje więc dużo beznadziejnych elementów się znajdzie...
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 13-03-2010, 15:59
Być może choć z drugiej strony kto ma promować ten film jak nie Rodriguez??? Komu znany jest Antal? To raczej próba zachęcenia większej ilości widzów do obejrzenia kolejnej części Predatora po nieudanych filmach z serii AVP które nawet w samych Stanach były poddane ostrej krytyce
koronex1989
13-03-2010, 16:05 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Spoiler