Ankieta: Jak oceniasz film?
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prey, reż Dan Trachtenberg, 2022
Tez nie zrozumiales poprzednich filmow, ktore mialy szacunek do postaci Predatora i zwyczajow ktore tworcy pomyslowo wymyslili. Tworcy Prey stwierdzili, ze scena z wilkiem bedzie fajna, otoz nie, jest glupia.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
I przez te wszystkie lata myślałem, że rozumiałem...

[Obrazek: giphy.gif?cid=790b7611791b5537574f67c05c...y.gif&ct=g]

Odpowiedz

Odpowiedz
Jak powiada moja mama, prawda zawsze leży pośrodku, ani to takie gówno jak niektórzy piszą, ale tym bardziej daleko mu do arcydzieła.

Ja wciąż poza oryginałem lubię bardziej Predators i AvP.

Odpowiedz
Skoro ja mówię, że to syf na -18, a kupieni recenzenci, że na 10, to środek wypada na -4 i tak :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Ogladam sobie i eeee, nie dosyć, że laska jest wkurzająca, to jeszcze mam uwierzyć, że poradzi sobie w bitce z Predkiem nie mogąc upolować zająca? Ok :D
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Upolowała później 3.

Odpowiedz
Niesamowite.

Odpowiedz
Toporkiem na sznurku? Hell yeah.

Odpowiedz
Ja juz zapomnialem ze to ogladalem. Nudna bula i manifest feministyczny.
Chyba poza niektorymi widokami to niewiele mi sie podobalo.
Nawet nie wiem jak ocenic ten nudny, slaby i niepotrzebny film.

A laska grajaca glowna role nawet nie wyglada jak Indianka, dalbym glowe ze ma troche krwi meksykanskiej (nie sprawdzalem jej).

Odpowiedz
Cytat:Amber is Mexican and Native American and is an enrolled member of the Fort Peck Sioux Tribe

Odpowiedz
(05-08-2022, 22:37)marsgrey21 napisał(a):
Cytat:Amber is Mexican and Native American and is an enrolled member of the Fort Peck Sioux Tribe

And Mexican, wiec mialem tez rację po czesci. 

Odpowiedz
Nie zatrudnili prawdziwej Komanczki?! Przecież to jawny rasizm i ordynarne kolonialne nawyki. Bojkot!

A skoro przy rasizmie jesteśmy, ukazanie Francuzów to jakaś kpina. Nie tylko dlatego, że sportretowali ich jak w kreskówce dla opóźnionych, ale też bo akurat z Francuzami Komancze trzymali mocno sztamę. Niewolnicy za broń palną i te sprawy.

W odpowiednich rękach (czytaj: w moich) to byłoby wiekopomne, wielopoziomowe kino, tylko niewiele gorsze od jedynki :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Obejrzałem i cóż - no złe to jest. W zasadzie nie ma nawet zbytnio za co chwalić. Piesek jest ładny i Predek wygląda ok do momentu jak nie spadnie mu czacha. Ta CGI morda, ja dziękuję. Zresztą efekty specjalne leżą i kwiczą na każdym kroku - najgorsze zwierzaki od bardzo dawna, misiek w tym przoduje.

Ale i tak zdecydowanie najgorsze jest to, że Predator musi grać na kodach. Cipa nie Predator. Sceny akcji denne, wieje nudą przez cały seans.

I ten kuriozalny pomysł z obniżeniem temp ciała ale zło. Nie no, film dramat. Ja nie jestem wielkim fanem serii, więc ten tytuł mnie ani nie grzał, ani nie ziębił. Tak czy srak najgorszy film z Predkiem obok AVP2. Wolałbym powtórzyć film Blacka niż to.

2/10

Odpowiedz
Ja filmu Blacka nie widzialem, mowicie ze jest lepszy niż to cos?
Slyszalem ze guano też nieziemskie.

Odpowiedz
No gówno, ale mniejsze niż to. Co więcej, pierwsza połowa, do momentu pojawienia się pewnej postaci coby nie spoilerować!!, całkiem zjadliwa ;)

Odpowiedz
Film Shuana opowiada o tym jak Predatorzy chcą zrobić broń z autyzmu.

Odpowiedz
Znaczy się wyciągnęli wnioski z pojedynku z feministką :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
https://film.org.pl/r/predator-prey-polowanie-na-ktore-czekalismy-recenzja

Cytat:Wyjątkowo wygląda też relacja Predatora z główną bohaterką – to już nie bezmyślna pogoń za kolejną, choć stawiającą niespotykany opór ofiarą, ale zabójczy taniec dwojga łowców, z którego żywe wyjdzie tylko jedno z nich.

Taki z niej łowca, że zająca nie potrafi upolować :D

Cytat:dzięki premierze na Disney+ film Dana Trachtenberga dotrze do dziesiątek milionów użytkowników na całym świecie, którzy będą mogli przekonać się, że nawet kosmiczny Łowca nie jest w stanie mierzyć się z kobiecą siłą drzemiącą w niepozornej młodej Komanczce.

XD

https://www.filmweb.pl/reviews/recenzja-filmu-Predator%3A+Prey-24333

Cytat:Naru, dążąc do samookreślenia i goniąc za ambicjami, musi bowiem przebić się przez skorupę patriarchalnej niechęci

Yeaa, patriarchat <3

https://naekranie.pl/artykuly/predator-prey-disney-plus-opinie-porownanie-analiza

Cytat:Finałowa walka Naru z Predatorem nie sprawia wrażenia sztucznej, wymuszonej czy głupiej. Nikt nie powie, że drobna kobieta nie ma szans w walce z silnym łowcą.

na moim Disney+ inne "Prey" dostałem, oglądaliśmy chyba inne filmy :D

Odpowiedz
Hitch napisał(a):40-kilogramowa Indianka napierdala się z 200-kilowym Predatorem lepiej niż Arnoldzik, a potem jeszcze o własnych siłach wciąga Predatora w pułapkę sznurkiem, który uplotła w dwie minuty

To zdanie podsumowuje ten film.

W ogóle zrobimy na podstawie Preja listę rzeczy, które robią 40-kilogramowe laski? Hitch już zaczął :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon