Prison Break
A na co tu czekać im dłuzej by zwlekali to jesli popularnosć serialu by wzrosła to i cena by pewnie podskoczyła.

Poza tym Polsat na swojej platformie cyfrowej uruchomił kanał Fox Life, więc może już ma otwartą możliwość przy negocjacjach do produkcji Foxa?
Si vis pacem, para bellum (If you want peace, prepare for war)

Odpowiedz
Szkoda, że Polsat wykupił PB bo będą co 5 min reklamy i straszny lektor. Myślę, że nie odniesie takiego sukcesu jak Lost. Co innego jakby puścili na to tvp (bez reklam etc.)...

Podobno jeszcze mają puszczać po 2 odcinki co tydzień...

Odpowiedz
Taak, a w TVP to pewnie genialną porę emisji by dali pewnie o takiej jak Puls Miasta, czyli w soboty o drugiej na ranem, albo jak Kryminalne zagadki Las Vegas - czyli 2 odcinki w poniedziałki przed północą :roll:

Z tego co podawali to bedzie jeden odcinek Prison Break o 20:00.

Odpowiedz
Q napisał(a):Taak, a w TVP to pewnie genialną porę emisji by dali pewnie o takiej jak Puls Miasta, czyli w soboty o drugiej na ranem, albo jak Kryminalne zagadki Las Vegas - czyli 2 odcinki w poniedziałki przed północą :roll:

Z tego co podawali to bedzie jeden odcinek Prison Break o 20:00.

e tam... Lost, 4400 puszczają dobrych porach... PB trochę kosztuje, więc rano nie będą puszczać...

Zobaczcie jeszcze jaki będzie boski lektor: :rotfl:
=

Odpowiedz
Dr Who puszczają rano.

Jak dla mnie lektor pasuje.

Odpowiedz
Buehehe, ciekawe jak przetlumacza 'papi' Sucrego :P

Odpowiedz
*Zosia napisał(a):Buehehe, ciekawe jak przetlumacza 'papi' Sucrego :P

No ciekawe jak jeszcze przetłumaczą 'fish' badź 'piękniś' T-baga

Odpowiedz
Jest wiele tekstów w tym filmie, których nawet kozcy z napisy.org nie byli w stanie przetłumaczyć.

SPOILER!!!!!!!

W odcniku, kiedy Sucre i Scofield wiercą dziurę w ścianie za pomocą trzebaczki do jajek, Michael mówi o prawie Hooke'a, poźniej zaś Sucre tłumaczy Abruzziemu to samo, tylko mówi nie o prawie Hooke'a (Hooke's Law), ale o Hooker's Law ("prawie zdziry"): "Jak zrobisz w czymś wiele dziur to staje się słabe", Abruzzi na to "Święte słowa". Tłumacze divixow przeoczyli ten szczegół. Problem z tym tekstem, to że nijak ten dowcip ma się do języka polskiego- nie ma żadnego synonimu dziwki/zdziry, który możnaby pomylić z nazwiskiem Hooke. Może trochę przerobić dowcip i zrobić z tego prawo Huku (też kojarzy sie z robieniem dziurek- bang! bang!), ale to strasznie naciągane i nie tak zabawne jak w oryginale (prawdę powiedziawszy w ogóle nie jest to zabawne w mojej zlokalizowanej wersji).

KONIEC SPOILERA

A odnośnie 'fish'. W "Skazanych na Shawshank" też używano tego określenia i tłuamcze niestety nie skumali o co biega i tłuamczyli to "rybko". Jak więźniowie mówili "fresh fish" to było "Swieża rybka". Pomysł ze "Świeżakiem" podoba mi się o wiele bardziej. Ciekawe jak poradzą sobie z Tweenerem- to już całkowity neologizm, którego nie da rady logicznie przetłumaczyć na polski (w subach do divixow było wytłumaczenie na początku terminu tweener). A jeśli tłumacze pokuszą się o zlokalizowanie ksywek T-Bag (T-torba?) albo C-Note, to już tylko będzie można płakać.

Odpowiedz
Guzeppe napisał(a):Ciekawe jak poradzą sobie z Tweenerem- to już całkowity neologizm, którego nie da rady logicznie przetłumaczyć na polski (w subach do divixow było wytłumaczenie na początku terminu tweener). A jeśli tłumacze pokuszą się o zlokalizowanie ksywek T-Bag (T-torba?) albo C-Note, to już tylko będzie można płakać.

jeśli chodzi o nazwy bohaterów to zostawiają chyba oryginalne... więc nie będzie problemu choć nie wytłumaczą o co chodzi

Odpowiedz
Muszę przyznać, że 2 część 2 sezonu (2x14 - 2x22) zapowiada się troszeczkę lepiej od 1 części 2 sezonu (2x1 - 2x13) choć dalej o wiele niższy poziom niż 1 sezon...

spoiler

Cieszę się, że wraca temat więzienny, nie wszyscy są teraz przeciwko braciom i ich prześladują. Słabo jednak teraz wykorzystali temat T-baga. I gdzie do cholery podziała się pani prezydent? Też zrezygnowała z serialu?

Odpowiedz
[SPOILER]

No cos dla mnie tak średnio, Kellermann chyba raczej ja by chciał to by załatwił Mahone'a a tutaj taki mierny strzał...no i jako FEDERALNY AGENT powinien mieć na tyle inteligencji, żeby pomyśleć że Steadman będzie chciał się zastrzelić (trzymając giwerę) - powinien postrzelić go w nogi i uniemozliwić mu samobójstwo...ehhh.

[KONIEC SPOILERA]

;)

Odpowiedz
UWAGA SPOILER!!

T-Bag napisał(a):No cos dla mnie tak średnio, Kellermann chyba raczej ja by chciał to by załatwił Mahone'a a tutaj taki mierny strzał...no i jako FEDERALNY AGENT powinien mieć na tyle inteligencji, żeby pomyśleć że Steadman będzie chciał się zastrzelić (trzymając giwerę) - powinien postrzelić go w nogi i uniemozliwić mu samobójstwo...ehhh.

Fakt, odcinek średni (jak każdy w 2 sezonie). Kallerman strzelał do agencika żeby było o czym myśleć w tej długiej przerwie między 13 a 14 odcinkiem a nie po to żeby go zabić ;-) (nie mógł go zabić bo to najlepsza postać w 2 sezonie :twisted:) . Jeśli chodzi o samobójstwo Steadmana to skąd niby wiedział, że będzie chciał się zabić? Ja sam takiej opcji nie przewidywałem (myślałem, że Kallerman weźmie braci + Steadmana i będzie miał rewelacyjną kartę przetargową.. według mnie nawrócenie Kallermana to najgłupszy pomysł jaki mogli scenarzyści wymyślić). A Steadman bez nóg to jak informatyk bez okularów :wink:

koniec spoilera

Odpowiedz
[SPOILER]

Kallermann pewnie będzie kombinował, a lepszy Steadman bez nóg niz martwy, ajt ? :D

[KUNIEC SPOILER'a]

Odpowiedz
SPOILER !!!!!

T-Bag napisał(a):Kallermann pewnie będzie kombinował, a lepszy Steadman bez nóg niz martwy, ajt ? :D

Ale jak niby mają uciekać z Steadmanem bez nóg? Na barana? daj spokój..

Szkoda, że pozbywają się fajnych motywów w serialu- prawniczki, mafizoy a teraz Steadman. Jeszcze zmieniają dziewczynę Sucre, aktorka Sary jest w ciąży i nie wiadomo czy jej też się pozbędą.

Haywire powraca w nast. odcinku:)

koniec

Odpowiedz
Właśnie przeglądałem artykuł na angielskiej wikipedii (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Prison_Break_episodes) i jeśli chodzi o reżysera poszczególnych odcinków to najbardziej podoba mi się Kevin Hooks. W 2 sezonie nakręcił jedne z lepszych (tzw. jakoś ujdą): 1 odcinek (pomimo słabego scenariusza coś wydusił), odcinek z rozmową Mahone z Michaelem i najnowszy odcinek (14). Jakoś jego odcinki ogląda się lepiej i mniej w nich widać kiczu niż np.: u Karen Gaviola.

Odpowiedz
skazanynasmierc.polsat.com.pl napisał(a):Aż 7 milionów osób oglądało pierwsze 2 odcinki kultowego „Prison Break'a” – emitowanego w Polsacie pod nazwą „Skazany na śmierć”. (..) Ten wieczór przyniósł też rozstrzygnięcie sporu, który od ponad roku rozpala namiętności na formach poświęconych "Prison Break" i "Lost" - który serial jest lepszy? Oglądalność "Skazanego na śmierć" była o 10 procent (3 pkt %) lepsza niż oglądalność 1 sezonu "Zagubionych" i aż o 40 procent (10pkt %) w stosunku do 2 sezonu.

no!

a jeśli chodzi o aktualne odcinki w 2 sezonie to się poprawia... mniej kiczu a Lincoln mniej mniej mówi ;)[/b]

Odpowiedz
picek napisał(a):aktorka Sary jest w ciąży i nie wiadomo czy jej też się pozbędą

no ja mam nadzieje, ze wlasnie rozwina ten watek, jako owoc milosci michaela i sary hehe

Odpowiedz
aaaaaaj, goraco bedzie!

michael + sara reunion awww <3

Odpowiedz
*Zosia napisał(a):aaaaaaj, goraco bedzie!

michael + sara reunion awww <3

jestem ciekaw na ile będą razem ;) i czy dalej będą miedzy nimi takie fajne gadki jak w 1 sezonie czy będą kiczowate gadki jak w 2 sezonie :wink: ... ale coś mi się wydaje, że trochę będą chcieli podwyższyć poziom :wink:

Cytat:Mnie sie zdaje czy Steadman palnął sobie w łeb..?

To były przepuszczenia... przeczytaj posty wyżej :wink:

Odpowiedz
SPOJLER

[color=#][/color]To nie Steadman sobie walnął w łeb , to jakiś dozorca ;) ;)

A Kellermann chyba tak jak mówiłem, kombinuje, kombinuje i chyba chce przejąć kluczyk od Sary......kombinator jeden :D :D

KONIEC SPOJLERA

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości