Stały bywalec
Liczba postów: 887
Liczba wątków: 4
hops napisał(a):ROTFL, już nawet nie zwracam uwagi na spoilery. Skończyłem to oglądać na odcinku 15 drugiej serii. I tak stanowczo za późno.
2 sezon oglądam tylko z sympatii do 1 sezonu..
Ja nie rozumiem po co Wam jakieś przeklinanie i brutalne walki? Po co komuś oglądanie całych zakrwawionych postaci bo to 'jest realistyczne'? Po co komuś używanie 'kurwa' jako przecinek bo to 'dodaje realizmu'? Ja tego nie rozumiem i nie wyszukuje tego w filmach.. wręcz przeciwnie - unikam takich filmów bo mi psują humor.
12-02-2007, 19:53
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
Czego jeszcze unikasz? Słońca, pokrzyw, schłodzonej wody? Dobra, już się nie czepiam :)
12-02-2007, 20:46
Nowy
Liczba postów: 15
Liczba wątków: 1
SPOILER
szkoda Haywire'a, dobry był z niego herbatnik :D
KONIEC SPOILER'a
13-02-2007, 19:15
VIP
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 292
ten serial osiąga scenariuszowe dno. po wyznaniach w pociągu aż mi sie niedobrze zrobiło. pierwszy a drugi sezon to jak niebo i ziemia. straszna naciągana do granic mozliwości i pradopodobieństwa słabizna 8)
26-02-2007, 21:33
Stały bywalec
Hitch napisał(a):Wrazenia po17 odcinku:
Sprawia wrazenie zmontowanego na kolanie i jakby kończył się budżet dziwne ciecia w dziwnych miejscach rozne dziwaczne braki. Ogoolnie nie wiem czemu ale to byl chyba najgorszy odcinek ze wszystkich..
odcinek 17 - najgorszy trzeba przyznać...
sezon 2 wcale się nie poprawia.. słabizna, słabiznaaaaa
27-02-2007, 16:21
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Za to niedzielny odcinek był pierwszym który mi się podobał. Gdyby cały czas odcinki trzymały taki poziom, byłoby dobrze. No, może z wyjątkiem cudownego zbiegu okoliczności "wrzucamy strażnika akurat do celi Michaela i ten strażnik akurat wpada na umywalkę i odsłania dziurę".
27-02-2007, 18:23
Stale zapracowany olewacz
Liczba postów: 1,440
Liczba wątków: 11
desjudi napisał(a):ten serial osiąga scenariuszowe dno. po wyznaniach w pociągu aż mi sie niedobrze zrobiło. pierwszy a drugi sezon to jak niebo i ziemia. straszna naciągana do granic mozliwości i pradopodobieństwa słabizna 8)
Amen to that, bro!
Nie oglądam już od kilku odcinków. Nadal takie, za przeproszeniem, gówno?
28-02-2007, 02:26
Stały bywalec
hops napisał(a):Nie oglądam już od kilku odcinków. Nadal takie, za przeproszeniem, gówno?
taa.. :wink:
28-02-2007, 19:42
Stały bywalec
najnowszy odcinek 2x19 (mało spoilerów ale oznaczam żeby nikt się nie czepiał 8) )
Nie spodziewałem się wiele po tym odcinku ale zaskoczyło mnie. Imho jeden z lepszych odcinków 2 sezonu. Akcja się rozkręca, są jakieś zaskoczenia. Oczekiwałem na panią Prezydent od pierwszych odcinków i nie zawiodła mnie;-)
Chcą podwyższyć poziom chyba na ostanie 4 odcinki żeby oczekiwano na 3 sezon... Jestem ciekaw jakie będzie zakończenie 2 sezonu? Czy zrobią tak jak z 1 sezonem (zostawią w kluczowym momencie) czy zakończą inaczej, bez jakiegoś 'wciągającego momentu'?
Następny odcinek za 2 tygodnie. Zostały już tylko 3 odcinki... Mamy właściwie jeszcze tylko Lost :)
06-03-2007, 19:47
Banned
Wiadomo że jak sezon zbliża się ku końcowi to napięcie wzrasta i mnożą się twisty.
Podobno na końcu drugiego sezonu SPOILERMichael trafi do więzienia, ale nie do Fox River, tylko do jednego z najcięższych więzień w USA KONIEC. Czyżby serial miał więc stać się W KOŃCU brutalny? A może jakieś sięganie po mydełko pod prysznicem będzie? :twisted:
06-03-2007, 19:54
Stały bywalec
Mierzwiak napisał(a):Czyżby serial miał więc stać się W KOŃCU brutalny? A może jakieś sięganie po mydełko pod prysznicem będzie? :twisted:
Raczej nie ma takiej możliwości. To jest typowa komercja w której przekląć nie można. Cenzura czuwa- spoiler przerwano w najgorętszym momencie nagrania (w 2x19) i w wspomnieniach T-Baga... koniec
A co do tego zakończenia to najgorsze wyjście jakie mogą wymyślić...
06-03-2007, 20:04
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Ciekawostka:
http://reynolds-again.com/calendar.htm
"July 11th
Meeting with Polish President Lech Kaczynski
Krakow, Poland"
;)
07-03-2007, 19:44
Stały bywalec
Crov napisał(a):Ciekawostka:
http://reynolds-again.com/calendar.htm
"July 11th
Meeting with Polish President Lech Kaczynski
Krakow, Poland"
;)
O Lol. Właśnie zobaczyłem ten adres na tych bannerach. Fajnie byłoby gdyby w 3 sezonie panie Prezydent przyjechała do Polski a Kellerman wyskakuje strzela i do nich jak do kaczek :)
07-03-2007, 19:53
Stały bywalec
spojler o 3 serii pb:
prison.pl napisał(a):Od dłuższego czasu Fani Prison Break ( Skazany na Śmierć ) zastanawiają się, czy po sezonie numer II, nastąpi jego kontynuacja. Wszystkim tym, którzy jeszcze nie widzą spieszymy z informacją, że nowy sezon opatrzony cyferką III - będzie. Jego oficjalna premiera zapowiedziana została na 29 sierpnia 2007 roku, czyli prawie 5 miesięcy po zakończeniu II sezonu. Sezon ma się pojawić pod zupełnie inna nazwą, która zostanie ogłoszona wkrótce.
A o to garść informacji co nas będzie czekać:
Po pierwsze. Większość ( 90%) wątków zawartych w II sezonie zostanie rozwikłana.
Cytując wypowiedź Scheuring "Widzowie dostaną zdecydowane zakończenie/zamknięcie opowieści, jednak pozostawimy ich w przekonaniu, że część wątków nie do końca znajdzie rozwiązanieâ
Co jeszcze przyniesie nam nowy sezon? Znajdziemy w nim m.in. 8 głównych bohaterów oraz jedną lub dwie całkowicie nowe role. Postacie, które przetrwają nieustającą ucieczkę wciąż będą ze sobą powiązani linią fabularną.
Jaki los spotka agenta Mahoneâa w którego wcielił się William Fichtnear? W odpowiedzi na pytanie fanów Scheuring stwierdził, że William w roli agenta strasznie mu się spodobał a co za tym idzie â jego obecność w nowej serii jest bardzo prawdopodobna.
Kolejnym novum jest pojawienie się roli kobiecej. Określono ją jako osobę, której sposób bycia zbiega się z tym jaki prezentuje Michael â inteligencja. Rozkocha w sobie jednego z bohaterów. Kto to taki? Tego niestety nie wiemy.
Wszyscy miłośnicy Sary Tancredi, usłyszawszy wiadomość o ciąży aktorki, zaczęli się obawiać o jej dalszy los w serialu. Uspakajamy i informujemy że Sara nie zniknie. Paul Scheuring mówi, że jej rola jest zbyt istotna dla fabuły, by nagle całkowicie z niej rezygnować. Ze względu na to że poród aktorki zaplanowany jest na późne lato, co zbiega się z premierą III sezonu, pierwsze odcinki nowej serii będą emitowane bez jej udziału. Scheuring oznajmia, że jej tymczasowe zniknięcie pasuje do wątku, ale odmawia potwierdzenia pogłosek, ze Sara Tancredi zostanie porwana.
16-03-2007, 18:32
Nowy
Liczba postów: 202
Liczba wątków: 3
Hehe, dobre z Kaczynskim!
Wlasciwie sie ciesze, ze bedzie 3 sezon. Wg mnie w TV brakuje ciekawych, oryginalnych i wciagajacych seriali. Lost byl ogolnoswiatowa sensacja, ale od dobrych kilkunastu odcinkow nic sie nie dzieje i mam ten serial i jego bohaterow w dupie. Wiec jesli potwierdzi sie to, ze nie beda ciagnac w nieskonczonosc obecnej fabuly, zapewne utrzymaja wysoki poziom serialu :)
A tutuaj opis poniedzialkowego odcinka:
The brooding Michael Scofield (Wentworth Miller) and big bro Lincoln Burrows (Dominic Purcell) make it out of town on a freighter bound for Panama and get one step closer to freedom! In this episode, Sarah weighs sacrificing herself in order for Michael and Lincoln to set sail to freedom; T-Bagâs reign of terror continues south of the border as Bellick forces Sucre to track down the missing money; Mahoneâs actions finally catch up with him; an escapee finally tastes freedom; and the FBI works a deal with C-Note for his testimony against Mahone.
http://www.justjared.com
16-03-2007, 18:56
Stały bywalec
*Zosia napisał(a):Wg mnie w TV brakuje ciekawych, oryginalnych i wciagajacych seriali. Lost byl ogolnoswiatowa sensacja, ale od dobrych kilkunastu odcinkow nic sie nie dzieje i mam ten serial i jego bohaterow w dupie.
A w Prisonie niby tak nie jest?
16-03-2007, 19:13
Nowy
Liczba postów: 202
Liczba wątków: 3
Nie. Np ostatni odcinek z Caroline byl swietny, od poczatku do konca trzymal w napieciu.
16-03-2007, 19:43
Stały bywalec
*Zosia napisał(a):Nie. Np ostatni odcinek z Caroline byl swietny, od poczatku do konca trzymal w napieciu.
ostatni odcinek najlepszy w 2 sezonie... zdarzają się wyjątki (jakieś 3 odcinki) ale reszta trzeba przyznać- klapa
16-03-2007, 19:57
Banned
Po ostatnim odcinku na Polsacie, kiedy w końcu coś się zaczęło dziać postanowiłem nie czekać co tydzień i zaopatrzyłem się w resztę I sezonu. Jestem po 12 odcinku i muszę przyznać że jest nieźle. Co prawda aktorstwo "niektórych" członków obsady pozostawia wiele do życzenia, podobnie dialogi i cudowne zbiegi okoliczności i fabularne dziury, ale wreszcie jest jakaś akcja, i nawet napięcia trochę było.
16-03-2007, 20:00
Stały bywalec
Mierzwiak napisał(a):dialogi i cudowne zbiegi okoliczności i fabularne dziury
w którym serialu tego nie ma? nie ma rzeczy doskonałych :)
17-03-2007, 20:18
|