Prison Break
Nie mówię że takie rzeczy są tylko w PB tylko tutaj autorzy dopuszczają się wyjątkowo dziecinnych błędów i innych kwiatków.

Np. namierzanie telefonu komórkowego - ok, wszystko gra, tylko dlaczego po kilkunastu sekundach agenci już są na miejscu?! Wygląda to tak jakby czaili się za rogiem.

Albo to, czego nienawidzę najbardziej - jest sobie pan X, który chce zabić osoby Y i Z. Dociera do nich, ale po co ich zabijać, skoro można ich związać i wygłosić kilka monologów? Ach...

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Np. namierzanie telefonu komórkowego - ok, wszystko gra, tylko dlaczego po kilkunastu sekundach agenci już są na miejscu?! Wygląda to tak jakby czaili się za rogiem.

Jeśli chodzi o ten odcinek z LJ. To mi się wydaje, że agenciki chyba za LJ cały czas jeździli. Mnie zastanawia bardziej motyw podsłuchu telefonu. Rozmowę słyszeli a sms nie potrafili przechwycić ;)

Mierzwiak napisał(a):Albo to, czego nienawidzę najbardziej - jest sobie pan X, który chce zabić osoby Y i Z. Dociera do nich, ale po co ich zabijać, skoro można ich związać i wygłosić kilka monologów? Ach...

Po to żeby Y i Z mieli szanse uciec ;-)

Odpowiedz
picek napisał(a):mi się wydaje, że agenciki chyba za LJ cały czas jeździli. Mnie zastanawia bardziej motyw podsłuchu telefonu. Rozmowę słyszeli a sms nie potrafili przechwycić ;)
Skoro za nim jeździli, to znaczy że cały czas wiedzieli gdzie jest - jeszcze "lepiej".

Cytat:Po to żeby Y i Z mieli szanse uciec ;-)
Nie, nie. Po to, żeby serial mógł trwać :)

Odpowiedz
Został jeszcze tylko 1 odcinek, ale już wiadomo jaki będzie koniec serialu (będzię częściowo happy and:-)

3 sezon już potwierdzony, jak już przedłużać to przedłużać ;). Innej opcji się nie spodziewałem choć tak scenarzysta się wypierał, że przy 3 sezonie odchodzi :P. Kasę widzi to leci :)

Odpowiedz
czyli zabiją legendę (wg mnie)jaką był pierwszy sezon, drugi już nie tak dobry, ale w klimacie itd itp, a tu sie szykuje powtórka z Losta(obym sie mylił a slowa te stanęły mi w gardle)

Odpowiedz
Jestem po 11 odcinku 2 sezonu i nie mam ochoty oglądać tego dalej. Co za burdel, bzdura, beznadzieja.

Odpowiedz
Mierzwiak, obejrzyj jeszcze 3 a w dłoni zmaterializuje Ci się pistolet, który po przyłożeniu do skroni sam wypali. Z autopsji wiem.

Odpowiedz
Mierzwiak, to na razie jest dobrze :P

Odpowiedz
Koniec 2 sezonu Prisona... Robi się drugi Lost?

Odpowiedz
Obejrzałem do 16 odcinka i syf to niemiłosierny. Nie chce mi się dalej zwłaszcza że znam zakończenie sezonu, ale chyba wymęczę, zobaczę czy scenarzyści są zdolni do napisania jeszcze gorszych rzeczy.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Obejrzałem do 16 odcinka i syf to niemiłosierny. Nie chce mi się dalej zwłaszcza że znam zakończenie sezonu, ale chyba wymęczę, zobaczę czy scenarzyści są zdolni do napisania jeszcze gorszych rzeczy.

16? to jeszcze jest dobrze?
22 ujdzie a reszta do bani

Odpowiedz
spoilery poniżej
Wreszcie obejrzałem, byłem chyba jednym z niewielu którzy czekali z oglądaniem aż będą wszystkie odcinki :D W sumie niepotrzebnie bo o ile początek IIsezonu był świetny, tak od przygniconego drzewem Sucre zaczęły narastać drobne głupotki i serial obniżyl poziom. Od 15 odcinki były takie sobie, niezłe ale troche nudnawe, jakby z innej bajki. Dopiero 2 ostatnie odcnki o niezły kop ale o powtórce z I sezonu nie ma mowy a wtedy napięcie siegało zenitu. Tu oglądało się to bez większego przejęcia, jak film sensacyjny na polsacie :D
Właściwie ostatni odcinek mógłby się skończyć w połowie takim prawie-happy endem (pomijając wątek Sucre) ale bohaterowie zbytnio się ociągali i skończyło się nieciekawie.
Ostatnie sceny bardzo interesujące (czy to Bellick leżał na ziemi? przecież trafił tam pare godzin wcześniej, hehe) ciekawe jak poradzą sobie chłopaki w nowych murach (wikipedia sugeruje że trafi tam też T-Bag). Naciągane to strasznie ale i tak chętnie obejrze.
Producenci zarzekają się że III będzie ostatnim sezonem ale my znamy takie bajeczki
:D
get ready for suprise...

Odpowiedz
3 seria Prisona bedzie się zwała "Panama Break" uhaha

Odpowiedz
Dr_Bakier napisał(a):czy to Bellick leżał na ziemi? przecież trafił tam pare godzin wcześniej, hehe)

Chyba Bellick. Teraz Fox River wydaje się super motelem.
Swoją drogą będzie ciekawie: Mahone, Bellick, T-bag i Michael w jednym więzieniu. Co teraz zrobi 2 brat? sytuacje się odwrócą? hahahahah :)

Odpowiedz
No właśnie, jeśli mnie oczy nie mylą to strażnicy bali się wejść do środka ("My dalej nie idziemy"), czyli Sona pewnie jest opanowana przez gangi i ine wredne organizacje w których słowniku nie ma słowa "puszek" :twisted: Teraz panowie będą musieli połączyć siły żeby przetrwać, no może poza Bellickiem bo on już zdążył zostać czyjąś bitch. Pamiętajcie że Linc ma do dyspozycji 5 milionów $ (minus to co zdążył wydać T-Bag) bo zgaduje że policja nie przeszukiwała terenu pod molo, tak więc wystarczy suszarka i odrobina cierpliwosci. Fundusze są i teraz Linc będzie musiał dotrzeć do odpowiednich ludzi a że to szemrany typ to raczej nie powinien mieć z tym kłopotów. Tak sobie to wykoncypowałem.

edit:
To na 100% Bellick jest :D
http://img261.imageshack.us/img261/5978/bscap0136lo6.jpg
http://img92.imageshack.us/img92/1125/bscap0137wh3.jpg
get ready for suprise...

Odpowiedz
Ciekawy pomysł z tym Lincem. Bo tylko co On potrafi zrobić to wydać pieniądze bo mądry to nie jest ;-)

Swoją drogą... zobaczymy czy będzie dało się uratować kasę.. skoro rękę T-bag przyszył to kasa się jeszcze pomnoży :P

Jestem ciekaw czy przez cały 3 sezon Michael będzie uciekał czy przez kilka odcinków?

Odpowiedz
Eeee. Ja serialu już nie oglądam, naciągali i przeciągali fabułę już wcześniej, ale teraz to już przegięcie.

Ja już to widzę - na początku 3 sezonu do Michaela przyjdzie jego brat i powie - "Jednego nie wiesz. To więzienie budowałem JA".

LOL :)
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
Dotrwałem do końca 2 sezonu. Ogólnie miernota, ostatni odcinek jak na finał sezonu nudny i bezpłciowy, za to końcówka jest - mówiąc krótko - zajebista. Tylko żeby pociągnąć to dalej, trzeba zmienić konwencję z serialu dla młodzieży na serial dla dorosłych.

PS. Bellick musiał mieć strasznie obolały tyłek :wink:

Odpowiedz
Mierzwiak, mam dobrą wiadomość. Podobno 3 sezon ma być bardziej brutalny ;-)

Odpowiedz
http://www.simplyscripts.com/scripts/prison_break_301.pdf - scenariusz pierwszego odcinka trzeciego sezonu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości