Ankieta: Jak oceniasz "Prometheus"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Prometheus (2012) reż. Ridley Scott
Cgi jest, ale nie jest nachalnie wpychane do gardła widzowi - tyle można stwierdzić po takiej jakości nagrania. Jednak... jest dobrze. Bardzo, bardzo dobrze. Wątpliwości powoli znikają.

Widmo z serii Widm?

Odpowiedz
Wow. Po prostu wow.

Teraz z jeszcze większa niecierpliwością czekam na ten film.

Odpowiedz
Muzyczka z TF3 robi za podkład w zwiastunie:
#!

Odpowiedz
Zauważcie, że nie kasują tego z YT. Chyba szykuje się wersja oficjalna i w lepszej jakości.

Odpowiedz
Wszystkie TDKRy, Avengersy i inne nadchodzące hity mogą się schować - TO jest coś na co warto czekać.

Boję się zawodu i rozczarowania, zwłaszcza że to prequel czegoś tak wielkiego jak Alien, ale co tam, sci-fi w takich klimatach jest jak na lekarstwo więc choćby z tego powodu Prometeusza trzeba będzie obejrzeć, niezależnie od tego jaki będzie i ile kontrowersyjnych rzeczy Scott tam umieścił.

Odpowiedz
Gówno tak naprawdę widać, ale i tak jest z czego sikać w majtki:) Czekam z niecierpliwością, wreszcie do kin wejdzie film który dzieje się w świecie Aliena. A zapowiada się znakomicie:)
Pierwsze miejsce na najbardziej oczekiwaną premierę 2012 roku ma zaklepaną.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Się ubawiłem. Niektóre osoby mają tu wzrok warty miliard dolarów skoro w zestawie plam, nagranych komórką rozpoznają co jest CGI a co nie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Większości tutaj wystarcza świadomość :)

Odpowiedz

Plus taki bonusik, czyli Ridley w akcji:
[Obrazek: prometheus-PROM-005_rgbpreview.jpg]

Odpowiedz
To i ja dorzucę więcej fotek z tej serii:

[Obrazek: image0007.jpg]

[Obrazek: image0009.jpg]

[Obrazek: image0008.jpg]

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Fucking epic. Wierzę w ten film coraz bardziej.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Zajebistość scenografii przekracza moje możliwości wyrażenia słowami tego, co widzę.

Widać że Ridley nie zapomniał czego się nauczył kręcąc Aliena i plan jest porządnie zadymiony.

Odpowiedz
Ta ostatnia jest idealna na plakat. Wystarczy wstawić tytuł.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:idealna na plakat

i na avatar ;)

Odpowiedz
Kto wie czy nie wypuszczą tego jako plakatu właśnie, zwróćcie uwagę że zdjęcie już jest zmanipulowane, ta głowa jest znacznie powiększona w stosunku do pozostałych zdjęć.

Odpowiedz
A jak ja patrzę na tę fotkę z twarzą to przede wszystkim czuję Gigera i to mnie bardzo cieszy.:) Zobaczymy jaki film będzie, ale od strony wizualnej to na pewno będzie świetny. Chociaż co jak co, ale akurat strona wizualna była zawsze mocną stroną filmów Scotta.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Zeby sie tylko nie skonczylo na takich chwytach z cyklu: Kto nas stworzyl, byla cywilizacja jak nasza (rozsiewanie cywilizacji), ale wyginela/zostala wytepiona/uzyta w jakims celu itd. W tym kierunku chyba ida, a tu latwo o tandete i padake scenariuszowa. Reszta jest zwyczajnie miodna, zazwyczaj mam w dupie krzyki bohaterow w trailerach, a tutaj juz teraz czuje cierpienie i zal mi zalogi. Swoja droga swietny patent, krecimy film z mega dobra (choc nie do konca gwiazdorska) obsada i juz na dzien dobry mamy klimat niewiadomej tj. Kto/z kim/gdzie/ kiedy.

Blagam, niech ten film bedzie zajebisty <ok>
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
O kurde, Stringer Bell gra. Oby przeżył!

I już wiadomo, kto stworzył alienów - Indianie (Aztekowie albo Majowie). W końcówce będzie twist polegający na tym, że kamera robi oddalenie i okazuje się, że akcja dzieje się w Ameryce Południowej w czasie zaćmienia słońca, gdy jeden z tubylców kładzie się na ofiarnym ołtarzu, a kapłan przygotowuje się do wyrwania mu serca i z klatki piersiowej wyskakuje obcy ;)

Odpowiedz
Lawrence, możesz czuć Gigera, ale on niestety nie macza swoich paluszków w scenografii ;) I to widać, za to odpowiada Arthur Max - też poczciwy gość (m.in. Se7en na koncie), ale trzeba się pogodzić, że to bardziej takie udawanie stylu Gigera niż on sam. Wystarczy porównać nowe fotki, z tym co zrobił Giger do pierwszego Aliena. Dlatego ta głowa jest taka mało gigerowska (wystarczy popatrzeć na jego liczne prace z głowami i łatwo dojrzeć różnicę). Kolejna sprawa, że Giger już niczego nie będzie tutaj robił gołymi rękoma - to nie te czasy. Ridley, z tego co mi wiadomo, zatrudnił go do tajemniczego projektu jakiegoś stworzenia, i chyba tyle.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon